Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2 3 ... 9   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga ölmez...  (Okunma Sayısı 76123 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ocak 24, 2007, 11:53:18 ÖÖ »

Arda'nın  farklı bir başlıkta Amiga OS4 ile ilgili mesajı bana yeniden yukarıdaki çizimi hatırlattı. Amiga'nın durumunu bence çok güzel ifade ediyor ne yazık ki..

Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 24, 2007, 12:15:21 ÖS »

Oldugunu kabul etmesseniz olmez rahat birakin artik da nostaljik bilgisayarlar arasinda yerini alsin...
Os4 mus Os5'mis PPC'ymis oymus buymus rahat birakin artik su aleti....
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 24, 2007, 13:41:38 ÖS »

8bit'ler bile ölmedi, durun daha 16bit'lere henüz sıra gelmedi
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 24, 2007, 13:44:51 ÖS »

Eric Schwartz'ın bu temadaki bir diğer eseri:

DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ocak 24, 2007, 14:35:33 ÖS »

Bu resime hastayım.Bunun gibi bir kaç tane daha resim var.Çok güzel yapmışlar.

AmigA ölmedi, sadece geride kaldı.Bence ölen bişey varsa Mac'lerdir.

Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ocak 24, 2007, 15:49:35 ÖS »

Eger maclerin olmesini inte islemci ve windows icin kastediyorsak olmek deil ama daha cok cehre degistirmek taviz vermek olarak nitelendirelim.
Kullanici sayisi Amiga'dan binlerce kat fazla olan bir donanim icin cok kati bir elestiri.
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ocak 25, 2007, 04:05:39 ÖÖ »

>>...binlerce kat fazla olan bir donanim icin cok kati bir elestiri.

ama donanım artık "PC donanımı" oldu. Bizim okuldaki mac'ciler windoz kurup kullanıyorlar mac'lerini artık... Benim gözümde mac, şu extreme kasalar falan gibi bişey oldu artık. Ne özelliği kaldı ki başka? PC'lerimize de macOSX kurarız ozaman, olur sana mac? Mac artık kasa üretsin bari. ipod'da sinirimi bozuyor, gittikçe apple düşmanı oluyorum, apple kendini çok fena ticarete verdi. Amerikalıları kazıklıyor, biz de arada kaynamayalım...

Bir kız arkadaşımın PC'sini satıp, çok yeni Mac'ine geçişinden sonra bana övüşü durumu özetliyor:
"ya böyle tuşları falan çok güzel,  herşeyi mouse ile yapabiliyorsun"
« Son Düzenleme: Ocak 25, 2007, 04:07:12 ÖÖ Gönderen: Arda » Logged

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ocak 25, 2007, 04:23:27 ÖÖ »

kafalari iki mouse tusu kullanmaya basmayan insanlara hitap eden bir platformdur mac. mac diyince aklima hep yuce ssg'nin eksisozluge girdigi mac entrysi gelir gulmek isteyen uygun bir zamaninda okusun

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=macintosh

bu arada arda, ipod konusunda sana katiliyorum ama apple yine de sony'den iyidir. hadi gel senide anti-sony saflarina alalim

Retro Hincal Uluc
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ocak 25, 2007, 08:45:56 ÖÖ »

kafalari iki mouse tusu kullanmaya basmayan insanlara hitap eden bir platformdur mac. mac diyince aklima hep yuce ssg'nin eksisozluge girdigi mac entrysi gelir gulmek isteyen uygun bir zamaninda okusun

Aslında çok önemli bir konu hatta hedef bu, yani 'Teknolojiyi Görünmez Kılmak'. Ama tam da başarılı olamadı. Belki 10-15 yıl sonra Windows bu hedefi gerçekleştirecek. Geek bilgisayar kullanımı için nasıl Linux türevleri varsa, her eve 'Tech Invisible' bir sistem mutlaka gerekir. Ama şu beceriksizler bir türlü gerçekleştiremediler bunu.
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Ocak 25, 2007, 10:06:32 ÖÖ »

Eger maclerin olmesini inte islemci ve windows icin kastediyorsak olmek deil ama daha cok cehre degistirmek taviz vermek olarak nitelendirelim.
Kullanici sayisi Amiga'dan binlerce kat fazla olan bir donanim icin cok kati bir elestiri.

BaKKaDa,ben sana katılmıyorum malesef.Çehre değiştirmek ile çekirdeği değiştirmek çok farklı şeylerdir bence.Mac, çehre değil çekirdek değiştirdi.Mac'lerin Kullanıcı sayısı AmigA'nın kullanıcı sayısından çok fazla olabilir ama önemli olan bu kullanıcıların bu değişikliğe karşı tutumu.Ben eğer bir mac kullanıcısı olsaydım.Bilgisayarımda intel işlemci ve Windows görseydim , mac'imi alır parçalardım.Gider bir PC alırdım madem öyle olacaksa.Neden mac alayım ki??? .Nasıl bizler AmigA'yı gönülden seviyorsak, mac'ide gönülden seven insanların farklı düşüneceğini sanmıyorum.Kii biz AmigA'cılar bile yeni nesil denilen AmigaONE modellerini bile PC'lerden farklı göremiyoruz.Beğenmiyoruz.(Neyse bu ayrı bir tartışma konusu olur heralde)

Son olarak yaptığım eleştiri çok katı değil çok hafif bile...

Intel Outside , Motorola InSide

Hoşça kalın

nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Ocak 25, 2007, 10:12:44 ÖÖ »

Bir bilgisayar platformunun olmesi ne demek? yani ne olunce xx platformu oldu diyoruz?
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Ocak 25, 2007, 10:18:06 ÖÖ »

Bence bir bilgisayar platformuna yazılım ve donanım üreten firmalar, üretimlerini kestiklerinde, sahip olduğu yazılımsal ve donanımsal yapıyı bırakıp başka tür bilgisayarların sistemlerini kendine modifiye etmişse,kullanıcılarından herhangi bir şekilde uzaklaşmışsa bence o platform ölmüş demektir.Tabii bu benim düşüncem.Bu saydıklarıma ilaverde olabilir.

nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Ocak 25, 2007, 10:52:00 ÖÖ »

hmm... peki yazilim ve donanimin "firmalar" tarafindan uretilmesi onemli mi sizce? yani bunlar amatorlerce uretiliyorsa yasiyor saymamali miyiz?

Yanlis anlamayin ben birsey savunuyor veya karsi cikiyor degilim sadece herkes falanca bilgisayar oldu derken ne kastediyor anlamaya calisiyorum
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Ocak 25, 2007, 11:20:34 ÖÖ »

bence amatörce bile olsa bir sisteme yazılım, donanım üretilmiyorsa o öldü demektir. Bu perspektiften bakılırsa, bugün C64'de, Amiga'da, spectrum'da ölmemiştir. Çünkü birileri tarafından eskisinden farklı olarak kullanılıyor olsa da yaşatılıyor, hala farklı donanımlar, yazılımlar geliştiriliyor, canlı kullanıcı ya da seven toplulukları var. Hatta C64'ün, Amiga'nın PC'lerden daha iyi yaşadığını söyleyebiliriz

Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Ocak 25, 2007, 11:38:21 ÖÖ »

"motorola inside" da bilirmisiniz ki motorola G5 islemcide patir patir patladi ki islemci intelin onune gecemedi,ardindan G5 islemcilerin uretiminde sıkıntı oldu.
Bugun intelin verdigi bilgilere gore mac platformu icin uretilen islemciler normal standartlardan farkli.Ayrica sadece uzerine windows kurulabiliyor ama mac windowsa kesinlikle destek vermiyor.
Cekirdek degistirmek cehre degistirmektir arka tarafta olanlari gormezsin sadece onyuzde insanlar windows kullanabildigini saniyor artik...

@Lw3D :
C64 ve Amiga vb vb gonullerde PC'den daha iyi yasiyor.Bugun bi hardware 100bile uretilmiyorsa o sistem ölmüştür.
Not:Seni şamarladim abi
Sayfa: [1] 2 3 ... 9   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: