Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga YazılımSWOS Hex Edit / Sensible World Of Soccer
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: SWOS Hex Edit / Sensible World Of Soccer  (Okunma Sayısı 5441 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 22, 2010, 23:45:24 ÖS »

Sensible world of Soccer ile ilgili bir sıkıntım var. Oyunda bildiğiniz gibi dünyadaki neredeyse tüm ülke ve ligler mevcut. Çogunlukla her ulkenin sadece 1 adet ligi var. Ancak ingiltere, Almanya yada italya gibi ülkelerin birden fazla ligleri var. 1. lig, 2.lig, 3.lig gibi.

Benim fantezim Türkiye ye 2. lig eklemek. Baya uğraştım ama olmuyor. Zamanında yapmıştım hex editor kullanarak ama şimdi yapamıyorum. Yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı?

Kısaca sıkıştırılmış doayaları açıyoruz mesela Türkiyenin dosya adı TEAM.038 ve birde SWOS2 diye bir dosya var. Sonra bu iki dosyadan birinin içinde Türkiyenin Lig bilgileri var. Lig numarası,takım sayısı,oyuncu sayısı,Lig sayısı...gibi

Belki aramızda bir şeyler hatırlayan vardır.
Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Nisan 24, 2010, 17:33:03 ÖS »

Aradığım verilerin nerede olduklarını buldum. Gerekli değişiklikleride yaptım. Fakat bir yeri değiştirince bir başka yer bozuluyor. Anladım ki SWOS ciddi değişiklikler yapıalabilecek bir altyapıya sahip değil. Bu işde burada bitti.
ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Nisan 24, 2010, 19:43:20 ÖS »

@jax, hexedit le niye kasıyon ki, swos editor var onla isteğin database i editliyon, aminet te olması lazım 1993-94 yılında programramı kullanıp kendimi fenerbahçe'ye eklemiştim tolga'yıda galatasaray'a, bu editlediğim disketi "bilaks" bilgisayarın arşivine koymuştuk, tolga yangırlıgil ve beni bizim oralarda en azından ismimizi bilmeyen kalmamıştı, hatta ekşi sözlükte bir ara sensible ile ilgili posta bizim isimlerimizn ne kadar akıllalarda kaldığını okumuştum

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Nisan 24, 2010, 23:30:06 ÖS »

ozkano@

Ah be arkadaşım keşke benim yapmak istediğim ismimi bir takıma yazmak kadar basit olsa. Ben onları yıllar once yapıyordum çok kolay. Benim amacım Türkiye Futbol Ligine 2. Lig eklemek. Kariyer modunda oynarken her sene 3 takımın 2. lige düşmesin, ve 3 takımın 2. ligden 1. lige yükselmesini ayarlamak. Bunları yaparkende oyunun kariyer modunun sezon sonunda çökmemesini sağlamak.

SWOS içinde bunu yapmak ancak Hex editor ile oluyor. Fakat karşıma çok fazla sorun çıkıyor. Birini hallederken bir diğeri çıkıyor.
Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Nisan 25, 2010, 11:10:41 ÖÖ »

SWOS u Whdload kullanarak hard diskten oynayabiliyoruz. Acaba whdload ın kullandığı slave  uzantılı dosya üstünde oynama yapabilirmiyiz? Bu nu soruyorum Çünkü SWOS un içindeki SWOS2 adlı dosya üstünde Hex editorle oynama yapınca WHDLoad farklı versiyon olarak algılıyor.
« Son Düzenleme: Nisan 25, 2010, 11:14:54 ÖÖ Gönderen: JAX » Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: