Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PCMCIA CF Adaptör  (Okunma Sayısı 8949 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 29, 2010, 01:14:58 ÖÖ »

Amiga 1200 üme Pcmcia CF Adaptor taktım 128 mb lık CF kart ile beraber. Fakat workbench ekranında kartı taktığım zaman Amigam donuyor mouse dahil hiç bir şey hareket etmiyor.

8 GB Cf kartı Amigamda harddisk olarak kullanıyorum. Sorun belki bundandır diye düşündüm ve 2,5" lik harddiskimi taktım. Workbench 3.1 kuruluydu. Fakat aynı şey yine oldu. Amigam dondu oylece kaldı. PCMCIA adaptor Amigama takılıyken Amigam açılıyor donma yok. Ancak CF kartı ne zaman adaptore taksam o zaman Amigam donuyor. Acaba CF kart mı uyumsuz?
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Nisan 29, 2010, 06:24:14 ÖÖ »

@Jax:
- CFCard Adaptörünün "hotplugging"i destekliyor olması lazım... (*)
- A1200'lerde bazı 8 MB Ram boardları PCMCIA'i bloke edebiliyormuş...

(*) CF kart takılıyken A1200 açılıyor ve kartı görüyor mu yazmamışsın...

Alper
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Nisan 29, 2010, 09:44:09 ÖÖ »

pcmcia cf adaptorun markasi modeli vs nedir ?

CF kart'i nasil ve hangi dosya sistemiyle formatladin ?

Fat95 ve CFD suruculeri amigana yuklu mu ?

Retro Hincal Uluc
Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Nisan 29, 2010, 11:36:07 ÖÖ »

@Alpyre

Cf kart PCMCIA adaptorune takılıyken Amiga siyah ekranda kalıyor açılmıyor. CF kartı adaptorden çıkartıp reset atarsam Amiga açılıyor.
Bende 030 turbo kart var ustunde 32 mb ram ile beraber. 8 mb Ram yok bende.

@coze

Markası yok sanırım. Üstünde sadece Compact Flash Adapter yazıyor. CF kartı PC de Fat dosya sistemi ile formatladım. Kart okuyucuya yerleştirdim, sağ tuş a basıp Format dedim. Hatta command promte tada fat olarak formtladım.
Amigada ilk yaptığım şey Fat 95 ve CFD sistemlerini kurmaktı zaten. Hatta Aminetten en son sürümlerini indirip onlarlada denedim.
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Nisan 29, 2010, 12:10:59 ÖS »

hmmm .... bu basina gelen problem cok once EAB'de okudugum bir basligi hatirlatti ...

biraz zahmet olacak ama 030 turboyu cikarip bir deneyebilirmisin ?

http://eab.abime.net/showthread.php?t=41220

Retro Hincal Uluc
Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Nisan 29, 2010, 13:01:58 ÖS »

coze@

Az once denedim 030/50 yi komple çıkardım. Workbench ekranı geldi. Bu kez de mouse hareket ediyor ancak herhangi bir yere tıklasam da bir şey olmuyor. Ekran oylece kaldı hatta workbench ekranını yukardan aşağıya doğru hareket ettirebiliyorum hani arka plandaki siyahlık çıkıyor.
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Nisan 29, 2010, 13:39:41 ÖS »

JAX, ilginc, bunlar CF takiliyken mi oluyor ? CF'nin takili olmasi birsey degistiriyor mu ? Acilista ne kadar bos RAM'in kaliyor ?

Retro Hincal Uluc
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Nisan 29, 2010, 13:56:53 ÖS »

Cf adaptör ve 128 mb kartı Jax e ben verdim. Aynı cf adaptörden bendede var ve hiçbir problem ile karşılaşmadım. Jax e yolladığımıda test etmiştim. 3.1 rom, gvp turbo, 8gb cf li sistem ilede denedim board da 1d4 ve ilginç hiçbir problem olmadı.sanırım bir tek geriye turbo blizzard 030 kalıyor...

Amiga Repair Service
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Nisan 29, 2010, 14:00:49 ÖS »

JAX, cok ugrasmak istemiyorsan baska bir CF kart ile denemeni oneririm.

Bahsettigim baslikta blizzard turbosu olan arkadas senin gibi bazi CF leri kullanamda sorun yasiyordu. Sorun blizzard'in Cf register larina cok hizli ulasmasindan kaynaklaniyor gibi birsey di galiba (cok uzun zaman oldu, tam hatirlamiyorum.) Baska bir CF kart ile denersen sorun olmayacagini dusunuyorum. Calisanini bulana kadar biraz deneme yanilma yapman gerekebilir gerci. En garanti olanlar SanDisk'ler diye biliyorum ...

Retro Hincal Uluc
Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Nisan 29, 2010, 16:41:04 ÖS »

coze@

Sorunun 030 dan kaynaklandığını sanmıyorum. Çünkü turboyu komple çıkartıp denememe rağmen sorun devam etti. Benim aklıma sizinde bahsettiğiniz gibi başka CF kartlarla denemek geliyor. Ama piyasada da düşük kapasiteli CF kart bulunmuyor.
Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Nisan 29, 2010, 17:06:39 ÖS »

Sorun anlaşıldı Hard disk olarak kullandığım 8 gb Sandisk CF kartımı gordu. CF0:NDOS olarak. Sorun 128 mb lık CF karttan kaynaklanıyormuş. Oh be rahatladım
Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Nisan 29, 2010, 18:24:35 ÖS »

Elinde düşük kapasiteli CF olupta bana yollayabilecek bir arkadaş var mı acaba ?
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: