Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Yeni Oric Emulator :)  (Okunma Sayısı 6669 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Pe@ceR
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Haziran 09, 2010, 22:07:51 ÖS »

Çook uzun zaman oldu siteye giriş yapalı farkındayım ama yeni bir Oric Emulasyon projesi ile kendimi affettireyim.

http://code.google.com/p/oriculator/

Oricutron (Oriculator) isimli emulator , şimdiye kadar elimizde olan tek adam akıllı emulator olan "Euphoric" den çok daha yetenekli.

Euphoric, genel itibariyle tamamen DOS tabanlı, kurulum ve ayarları zor, disk ve teyp imajları yüklemesi güç bir emulatördü

Oricutron ise bilakis tamamen "user friendly" , menü aracılığı ile disket veya teyp imaj yüklenebilen hızlı ve elverişli bir emulatör olmuş

Yukardaki siteden indirebileceğiniz paket içersinde birkaç teyp ve disk imajı da bulup deneyebileceksiniz. Tabi http://www.oric.org u da hatırlatayıp binlerce oric disket ve teyp imajı için.

Sadece emulator olmasının yanı sıra 6502 editör özleliği de var. Çalışan programı durdurup 6502 koda müdehale edebiliyorsunuz aynı zamanda.

Çalışan emulatör ekranını avi olarak video şeklinde kaydetmek de mümkün

Bir zamanlar Oric'i olan ya da Oric bilgisayarı duyup da nasıldı diye merak eden arkadaşlar kaçırmasın diyorum

Sitede PC için , MacOs için, amigaOs için versiyonlar var. Tamamen C de yazılmış açık kodlu bir uygulama ve source dosyasına da ulaşabilirsiniz.

Sevgiler !!
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Haziran 09, 2010, 23:52:51 ÖS »

Zamanında Your Computer ve Eğitimde Bilgisayar dergileri ile haşır neşir olmasam bir T.C. vatandaşı olarak hemen hemen hiç haberim olmayacak bir bilgisayardi Oric/Atmos. Canlı olarak karşımda hiç görmesem de dönemindeki ev bilgisayarı çeşitliliğine katkısı yadsınamazdı (bunun dışında bir Commodore'cu olarak Oric, Atari, Acorn/Electron gibi 650X tabanlı cihazlara da ayrı bir sempati duyuyordum, gerçi bu sempatim Apple serisine pek olmadı her nedense). Bu cihazı kullanmış olanlara forumumuzda rastlamak bir şans doğrusu.
Pe@ceR
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Haziran 10, 2010, 00:26:38 ÖÖ »

O kadar azız ki ben de kendi adıma, Oric adını duyan arkadaşlara rastlamayı burada  şans olarak görüyorum
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Haziran 10, 2010, 01:27:36 ÖÖ »

Ahh ahh oric fanatizmi başkadır  Ama benim Oric ile tanışmam Compex fuarı ve Istanbul yavuzelimde Atari salonu olarak çalışan ve Oric Atmos'lar ile donatılmış bir dükkanda olmuştu...

ben gidip Oric printer ve disk sürücü arıyayım biraz...gece gece yine heycanlandırdınız beni:)

Pe@ceR
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Haziran 16, 2010, 00:42:40 ÖÖ »

Kahkaha disket sürücüsünü bulduğumda hazine bulmuş gibi sevinmiştim ama printer çoook zor
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Haziran 16, 2010, 12:16:37 ÖS »

Printer bir defa karşıma çıktı. Oric 1 içindi ve ben ilgilenmeyince (fiyat bana nedense o dönem yüksek gelmişti) bir başka ilgilenen arkadaşımız almıştı... Her an her şey olabilir..Aramalarıma devam edeyim

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: