Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga GenelAmiga X1000 Üreticisi Açıklandı
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga X1000 Üreticisi Açıklandı  (Okunma Sayısı 19071 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
fakcakaya
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Ekim 12, 2010, 16:13:57 ÖS »

Sayin fakcakaya, PC teknolojisi diye bir sey yoktur. Uygun donanimla, dogru driver'i yazarak her türlü donanimi yeni Amiga'ya takabilirsiniz. Uygun driver ile her türlü PCI karti Mediator, G-Rex vs. takabilirsiniz. Donanim hatalari olmadikca tabi.

Apple'in kurtarilmaya ihtiyaci mi var, anlamadim. Adamlar herhangi bir PC üreticisinin hayalindeki son noktaya geldiler neredeyse - en azindan pazarlama departmaninin - daha neler yapacaklar, görecegiz.

haklısınız...ama ben oyun makinesi olarak değerlendiriyorum...oyun yazılımları bir bilgisayar için olmazsa olmazdır...oyunlar bir makineyi yukarı taşır...görüşüm bu...

bugün muhteşem windows 7 yi kim inkar edebilir???hayatımda gördüğüm en sorunsuz microsoft işletim sistemi...en sorunlu makinelerde bile minimum sorunla kurulup çalışmakta...

demek istediğim amigayı inanın bende almak için çaba sarfedeceğim...ama yeni nesil amiga filan bilmez kastettiğim bu...

ps3 nintendo pc xbox bunlar yeni nesilin bildiği....

apple bilgisayarları içinse şunu söylemek istiyorum...abi nerde kullanılıyor bu apple bilgisayarlar..önceden şöyle duyardım mimarlar mühendisler çizimciler...valla ben apple kullanan hiç bir mimarlık ve mühendislik ofisi görmedim...(işin biraz içindeyizde ondan biliyorum)

ama çizimciler?bilgim yok

nerde kim kullanır bu appleyi?bence telefonuyla ipadiyle filan gündemde apple yoksa bilgisayarında inanı9n birşey yok..hala pc nin gerisinde konfigürasyonu var...geçenlerde vatan bilgisayarda inceledim...hiç yaaa  p4 işlemci bilmem ramlar..yine pc nin ekipmanları...

amigada bundan farklı olmayacak ..haaa alırmıyım alırım abi amigayı...

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Ekim 12, 2010, 16:32:50 ÖS »

bugün muhteşem windows 7 yi kim inkar edebilir??
Ben! 

Alper
erci77
Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : Ekim 12, 2010, 16:54:14 ÖS »

Bu saatten sonra Donanım kavgası yapmanın bizler için mantıksız olduğunu düşünüyorum.
 MAC in istediği pazar payı bellidir ve bunun çok çok üstüne çıktığını şuan görüyoruz o yüzden onuda eleştirmenin bir mantığı yok ve çok geç kalınan PPC den X86 mimarisi geçişini MAC ler tamamladı ve artık piyasada korkusu yok.
 MAC in en büyük avantajı işletim sistemidir ve adamlar yaptıkları işin herzaman meyvesini en güzel şekilede alıyorlar burda CEO ların satış politikalarıda mükemmel..

PC tartışması ise senelerdir sürer ama PC platformu UCUZ dur ama en pahalı parçalarla oluşturabileceğiniz bir PC hiçbir zaman MAC in gerçek performansına ve stabilitesine ulaşamaz ulaşırsada 1-2bin dolara alınamaz.

Windows u işletim sistemi olarak gözünüzde çok büyütmeyin. En kıralı gelsin 1 ay içerisinde ilk günki performansının yarısana düşen bir işletim sistemi..

Bende şuan AMDx2 6000+ işlemci var 4GB ram ATI4850 ekran kartı. Win7 64bit Ult. ilk kurduğumda uçuyor HDD de 20GB yer yutuyor hergün 1GB şişme yapıyor ve 1 ayın sonunda 20GB kaplayan işletim sistemi nasıl oluyorsa 40gb sınırlarını zorluyor ne yaptıysam bunu düşürmenin yolunu bulamadım bulmakta istemedim. Zaten performans kaybını yazmak dahi istemiyorum tamam çakılma yok ama bu 1 ayın sonunda %70 lere varan bir performans düşüşü gerçekleştimi bu işletim sisteminin nekadar verimsiz ve çocuk oyuncağı olduğunu sağır sultan bile farkeder.

AmigaOS ise bu konularda benim gördüğüm en güzel işletim sistemlerinden birisidir ama birtakım lisans sorunları yüzünden x86 platformu hala daha uzak. Lisans sorunları çözülsede busefer bu lisansların satın alınma ücretleri konusunda AmigaOS geçişi gene başaramaz. Ancak Opensource moda biraz geçip diğer lisanlarla change yapmak zorunda.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ekim 12, 2010, 22:49:35 ÖS »

Bu tür ürünler niş marketlere, meraklısına vb hitap eder (ki forumdaki çoğumuz bu gruba giriyoruz). Büyük kitlelere hitap etmesi pek mümkün değil. IBM gibi büyük bir şirket dahi OS/2 Warp gibi başarılı bir işletim sisteminin arkasını getiremedi. Şahsen Linux ve MacOS'u şu anda Windows'a tercih etmem için pek bir neden göremiyorum. Her iki işletim sistemi de bildiğimiz geleneksel işletim sistemi türevleri. MacOS'u $100'ün altında bir fiyatla satsalar belki ikinci bir işletim sistemi olarak kurarım o kadar. Linux'a verilen emeğin onda biri Unix tabanlı olmayan devrimsel bir işletim sistemine harcansa müthiş sonuçlar ortaya çıkardı diye düşünüyorum.

Microsoft'u sevmememe rağmen kişisel görüşüm bunlar.
fakcakaya
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Ekim 12, 2010, 23:01:07 ÖS »

Bu tür ürünler niş marketlere, meraklısına vb hitap eder (ki forumdaki çoğumuz bu gruba giriyoruz). Büyük kitlelere hitap etmesi pek mümkün değil. IBM gibi büyük bir şirket dahi OS/2 Warp gibi başarılı bir işletim sisteminin arkasını getiremedi. Şahsen Linux ve MacOS'u şu anda Windows'a tercih etmem için pek bir neden göremiyorum. Her iki işletim sistemi de bildiğimiz geleneksel işletim sistemi türevleri. MacOS'u $100'ün altında bir fiyatla satsalar belki ikinci bir işletim sistemi olarak kurarım o kadar. Linux'a verilen emeğin onda biri Unix tabanlı olmayan devrimsel bir işletim sistemine harcansa müthiş sonuçlar ortaya çıkardı diye düşünüyorum.

Microsoft'u sevmememe rağmen kişisel görüşüm bunlar.

kesinlikle haklısınız!!! yeni kral gelene kadar (bende sevmem microsoftu) kral windows serisidir...

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Ekim 13, 2010, 00:47:47 ÖÖ »

Linux'a verilen emeğin onda biri Unix tabanlı olmayan devrimsel bir işletim sistemine harcansa müthiş sonuçlar ortaya çıkardı diye düşünüyorum.

Bence yanılıyorsun... Bildiğim bütün iyi işletim sistemleri Unix tabanlı. Ayrıca tüm alternatif işletim sistemi geliştiricileri yanılıyor olamaz:

- Amiga OS : Unix türevi...
- Mac OS : MacOS UNIX türevi... Uzun yıllar özgün kernelleri Mach'e sadık kaldılar. Sistemi x86 mimarisine aktardıklarından beri linux kerneline geçiş yapmaya niyetliler. En azından Jobs bunun sinyallerini verdi.
- Google Chromium : Ubuntunun kullandığı Linux kernelinin aynısını kullanıyor.
- AROS : Özgün kernelini kullanıyor. Ancak o da sadeleştirilmiş ve özelleştirilmiş bir linux kernelinden ibaret.

Neden mi? Yeni bir işletim sistemi geliştirmeye soyunanların ilk hedefi nedir?

İnanılmaz çeşitlilik gösteren x86 donanım yelpazesinin her bir elemanını, sıfır sorun ile boot edebilecek bir kernele sahip olmak...

İşte tam da bu Linux geliştiricilerinin en çok emek sarfettiği ve başarılı olduğu konudur. Bedava olması da cabası...

İşte bu yüzden "Linux'a harcanan emeğin 10'da biri ile" Unix tabanlı olmayan bir işletim sistemine, bugünün şartlarında ulaşılamaz.

Şahsen Linux ve MacOS'u şu anda Windows'a tercih etmem için pek bir neden göremiyorum.

Linux'u neden Windows'a tercih ettiğimin nedenlerini sayayım ben de:
1) Yasal olarak bedava kullanabiliyorum...
2) Güvenli...
3) Stabil...
4) Bloating denilen performans düşüşü yok...
5) Antivirüs kullanmak zorunda değilim...
6) Arayüzü çok daha özelleştirilebilir, çok daha kullanışlı, çok daha şık ve çok daha hızlı.
7) Windows'ta olup da, Linux'da yokluğunu çektiğim neredeyse hiçbir yazılım yok. Yetmemiş gibi bu yazılımları yasal olarak bedava kullanabiliyorum. Windows yazılımına çok da mecbur kalırsam Wine imdadıma yetişiyor...
8 ) Herhangi bir sorunla karşılaştığımda geliştiriciler "gerçekten" ilgileniyorlar.

kesinlikle haklısınız!!! yeni kral gelene kadar (bende sevmem microsoftu) kral windows serisidir...

Yeni kral mı bekliyorsun? Acaba Ubuntu Lucid'i hiç denedin mi?

Alper
Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Ekim 13, 2010, 03:41:14 ÖÖ »

Arkadaslar, Apple'a ve MacOS'a haksizlik etmeyelim.

User Experience denen kavramda MacOS su anda bir numaradir, üstüne tanimam. Bilgisayardan gram anlamayan birisi bile telefon acip bir bilene sormak zorunda kalmadan kullanir. Uzman misiniz, o zaman da konsoldan canavar gibi kullanirsiniz.

Apple, yillar boyunca 68k'dan PPC'ye, sonra da PPC'den x86'ya gecis yapti. Ruhunuz duydu mu? Microsoft kuruldugundan beri sarildigi x86 üzerinde gercekten bir isletim sistemine benzeyen ilk sistemini yeni cikarabildi, Apple ayni isletim sistemini farkli mimarilerde, geri uyumlu olarak gelistirdi ve bunun destegini hala vermeye devam ediyor, su program bu cihazda calismaz, cakisir, cakilir vs. oldu mu? Olmadi.

Windows 7, Microsoft'un geldigi en yüksek nokta olabilir. Ama o kadar...

Gecenlerde bir abimin evine gittim. Vista yüklü eski notebook'undaki verilerini yeni aldigi Windows 7 ile gelen Notebook'una atmak icin yardim istedi. Iki Notebook da Vaio. Vaio bu durumlari düsünerek (User Experience demistik degil mi?) bir migration programi hazirlamis. Ama gel görelim bu program Microsoft'un file transfer aracini kullaniyor. Iki cihaza da programi kurmak gerekiyor. Ve cok ayrintisina girmek istemiyorum, bir program arabirim olarak bu kadar kötü yazilabilir. Sürekli "Apple olsa bu programi nasil yapardi" diye söylenip durduk.

Netice itibariyle, programda network destegi olmasina ve iki notebook da birbirini network üzerinden görmesine ve tanimasina ragmen (hem wireless, hem kabloyla denedik), program bir türlü network üzerinden bilgileri digerine aktaramadi. Cildirdik.

Sonra programin harici disk destegine basvurduk ve gidip bir yerlerden harici bir USB disk bulup onunla kopyaladik. Toplam data 50GB. Bütün islem kac saatte mi tamamlandi? Oglen basladik, gece yarisina dogru bitti. Ustelik kafasina göre secip kopyaladigi veriler de istediklerimiz degildi, bir sürü eksik vardi.

Yani, bir isletim sisteminin basarisi arabiriminin güzelligi - ki Windows XP'yi daha rahat kullaniyorum ben -, cakilmamasi ve her bilgisayara kurulabilmesi vs. ile ölcülemez sadece. Kullanicinin basina gelen bu gibi gayet insani durumlarda nasil davraniyor, o da önemli. Eminim iki Apple arasinda sak diye sorunsuzca yapardik bu gecisi. Ama söz konusu Microsoft'un bakis acisi olunca, ben bir bilgisayara XP kurmak icin baslayip, gece gec saatlere kadar kendimi PC'nin icini acmis kablolarla ugrasirken bulurdum kendimi, acaba X karti oturmamis mi, USB kablosu yerinden mi cikmis falan diye. Kart hep yerinde, USB kablosu da cikmamis olurdu.

« Son Düzenleme: Ekim 13, 2010, 03:48:23 ÖÖ Gönderen: Leon » Logged

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
fakcakaya
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Ekim 13, 2010, 10:52:22 ÖÖ »

ya tamam haksızlık etmeyelim leaon abiciğimde...nerde kim tarafından kullanılıyor bu mcoslar?devlet dairelerinde kullanılmıyor,mimarlık ve mühendislik bürolarında kullanılmıyor(ben görmedim ama kullanan olabilir)...

erci77
Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : Ekim 13, 2010, 12:22:45 ÖS »

Yıllar önce aynı tartışmlar Amiga, Mac ve PC arasında vardı şimdi silahşörlerden birisi eksik Mac - PC tartışması devam ediyor. Bu konular uzar gider bitmez.

Kullanmadan yorum yapmak zor. işin içinde olmak lazım her işletim sistemi hakkında tam yorum yapmak için her işletim sistemini operatörlük seviyesinde kullanmak şart.
Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Ekim 13, 2010, 13:07:12 ÖS »

ya tamam haksızlık etmeyelim leaon abiciğimde...nerde kim tarafından kullanılıyor bu mcoslar?devlet dairelerinde kullanılmıyor,mimarlık ve mühendislik bürolarında kullanılmıyor(ben görmedim ama kullanan olabilir)...

Sayin fakcakaya, bir isletim sistemini kullanirken herhalde kimler kimler kullaniyor diye arastirma yapmiyorsun diye tahmin ediyorum. Ayrica MacOS'u kullanan kisi görmemis olman, kullanilmadigi anlamina gelmez. MacOS'tan bahsediyoruz yahu. Reklam ajanslari, grafik ajanslar, müzik stüdyolari, televizyonlar, bireysel kullanicilar, egitim kurumlari.

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Ekim 13, 2010, 19:15:40 ÖS »

@fakcakaya:
Çok daha önce de bahsetmiştim... sanırım şuralarda biryerlerdeydi... 19Mayıs Üni. servis masraflarının fazla olması nedeniyle, bozulan her PC yerine bir Mac alma politikası izlediğini söylemiştim. Son uğradığımda gördüm ki, geçiş tamamlanmış. Tıp fakültesinde uygulama sistemlerine yapısal olarak entegre olanlar hariç, tüm terminallerde artık Macler var (yani MacOS).

Bu arada TV dizilerinde, sinema yapımlarında hep Mac görüyorum artık. E yani Ezel'in önüne kütük gibi xxxxxx laptop koyacak halleri yok (Apple logosunu mozaiklemelerinden, işin reklam amaçlı olmadığından emin olabilirsiniz. Estetik amaçladır tahminimce...)

Gelelim Linux'a!
Bir linux dağıtımı olan Pardus aşağıdaki kamu kurumları tarafından kullanılıyor:

MSB, Dışişleri Bakanlığı, TSK, Emniyet Teşkilatı, RTÜK, ASAL, Ankara Emniyet Müdürlüğü, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, Bergama ve Ceyhan Belediyeleri, İski, DPT, Petrol İş Sendikası,
Adıyaman, Batman, Boğaziçi, Çanakkale 18Mart, Galatasaray, Kastamonu, Marmara, İstanbul, İstanbul Teknik ve Ticaret ve ODTÜ Üniversiteleri.

DPT ve Tübitak, Pardus'u "Ulusal İşletim Sistemi" olarak belirledi ve Pardus'un geliştirilmesine maddi olanak sağlıyor. Kurumları Pardus'a transfer olmaları için teşvik ediyor ve bu hususta teknik destek sağlıyor.

Yalnızca MSB'nin Pardus'a geçmesiyle tasarruf edilen lisans bedeli 2 Milyon$ ve DPT bunu arttırmayı hedefliyor. Bu gidişle önümüzdeki 10 yıl içerisinde devlet dairelerinde Windows olmayacak.

O zaman da ben sorarım belki: "Nerede kim tarafından kullanılıyor bu Windows, devlet dairelerinde kullanılmıyor, müzik stüdyolarında zaten kullanılmıyor, hastanelerde kullanılmıyor..." 

İstersen bir kaç yıl sonra tekrar değerlendirelim mi "kral" kimmiş

Alper
Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Ekim 13, 2010, 19:41:22 ÖS »

Valla Ubuntu 10.10 canavar gibi. Onceki versiyonlara göre biraz agir ama olsun (VirtualBox deneyimimden bahsediyorum). Arabirimi de kesinlikle tüm Windows'lardan daha güzel.

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: