Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetOyun alırken yaşanmış enteresan hadiseler
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Oyun alırken yaşanmış enteresan hadiseler  (Okunma Sayısı 45064 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #30 : Ağustos 31, 2010, 18:09:00 ÖS »

Loader'lardan örnekler bir önceki sayfada, bakıp karar verin... bir yandan müzik çalıp, grafik basan bir yandan yükleyen bu loaderlara bayılırdım. Bu loaderlı oyunlarda oyunun yükleme süresi çok dikkatimi çekmezdi. Gerçekten yüklemeyi izlemek bir zevkti ve bu tür oyunları daha çok severdim. C64'de yazılan bazı loaderlar (turbo) 1200 baud'a kadar çıkıyordu bildiğim.

Şu linkide ekliyelim bari...
http://c64tapes.org/
« Son Düzenleme: Ağustos 31, 2010, 18:11:21 ÖS Gönderen: LW3D » Logged

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Ağustos 31, 2010, 18:10:24 ÖS »

Yaw şaka yaptim zati
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #32 : Ağustos 31, 2010, 18:12:07 ÖS »

nasıl şaka yaparsın? sinclair - C64 hatta Atari 800XL karşılaştırması ciddi bir konudur...Lütfen bir daha olmasın..

Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Ağustos 31, 2010, 18:13:42 ÖS »

Kaset adaptoru ve PC ile yanilmiyorsam jet izinda yuklemeler yapilabiliyor Spectrum'a.
jet hızı mı kaset adaptörleri çok kaliteli ses aktarımı yapabilen cihazlar değiller. Standart rom yüklemeleri 1350 baud'un pek üzerine çıkamıyorsun. Ben kaset adaptörü ile en hızlı yüklemeyi k7zx'in "Ma Non Troppo" modunda Andante 4000 bps ile yapabildim. Aslında bu hız bile hiç fena değil, standart rom yüklemelerinin yaklaşık 3 katı. Daha hızlı yüklemeler olmuyor, line-in bağlantısı yapmak gerekiyor.
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Ağustos 31, 2010, 18:16:17 ÖS »

Eski dusmanlar dost oldu artik. Yaslandilar, bastonlari ellerinde parka gittiler, ayni bankta oturdu uc ihtiyar. Sinclair dedi ki LOAD"", C64 dedi ki: LOAD "*",8 Atari ne dedi tam duyamadim. Sinclair'in ekraninda soyle bir yazi belirdi:

Program: Kuşlar

Birkac guvercin kondu bankin onune. C64 yaninda getirdigi paketi acti, 3 tane sandvic cikartti, birini sinclair'e uzatti, digerini atari'ye. Tesekkur edip aldilar. Atari sandwicinin ekmeginden biraz kopartip ufaladi, guvercinlere atti. "Aah ah" dedi sinclair, "eski gunler."

Usenmeyen varsa devamina eklesin bir iki cumle. Kollektif oyku yazalim.. (WOS'ta yapiyorlar arada sirada)

CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Ağustos 31, 2010, 18:19:37 ÖS »

O kadar çok oyun anım var ki.Büyük kısmı da Küçükyalı'da Mouse bilgisayara (şimdikini kastetmiyorum , devretmeden önce )aittir.

O zaman Varol Kurt işletirdi dükkanı.Nevi şahsına münhasır derler ya eskiler , işte öyle bir adamdı.Sabah pc'ye Queen grubunun albümünü koyar akşama kadar chessmaster oynayıp devasa Beşiktaş kupasını sigara külüyle doldururdu.Oyun listesini kendim alır , inceler sonra da oyunun çekmece numarasına bakıp disketleri Varol abiye verirdim kopyalaması için .Oradan alıp en uzun süre oynadığım oyun Blues Brothers , en son aldığımsa Dynamite Dux'tur.

Çook yıllar sonra biryerlerden duyduğum rivayet üzerine pek de bilmediğim ve sevmediğim bir mekan olan Üsküdar'da Commodore dükkanı bulmak için yola koyulup akşama kadar gezdikten sonra süper bir tesadüf ki ; anlatılan dükkan artık parfümeri olmuş ve sahipleriyle sohbet ederken içeri bir arkadaş girmişti , eski ahbaplarıymış ve uzun süredir uğramıyormuş.Adı Alper'miş ve eski amigacıymış.Çocukla uzun uzun sohbete dalmıştık ve portlarından birinin değişmesi gereken a500'ümü Dolmabahçe sarayı'ndaki mekanik saatlerden sorumlu olan bir tanıdığına tamir ettirmişti.Alper umarım şu an buralardadır

Bir de Buket bilgisayar.Konservatuar zamanı (2000 yılı gibi ) hergün birkere önünden geçerdim ve hiç açık göremedim ama vitrindeki kafa ayar ledli c64 bana hergün kovalamam için gereken gazı veriyordu.Yine birgün alışkanlıkla önünden geçerken bir de baktım ki dükkan açık.Sahibi Antalya'ya yerleşmiş ve dükkanı boşaltmak için gelmişti.
Asmakattaki kolileri boşaltmış ve birsürü kaset çıkarmıştı.Kasetler için fiyat sorduğumda bana bir hikaye anlatmıştı :" Kadıköy'den karşıya sandallarla ulaşımın sağlandığı zamanlardan birinde sarhoş bir müşteri karşıya geçmek istemiş ama körkütükmüş.Yolun yarısında sandalcıya parasının olmadığını söyleyince zebellah gibi sandalcı adamı tuttuğu gibi bir dubaya oturtuvermiş ve can alıcı cümleyi söylemiş ; - şimdi seni karşıya geçirsem bana yazık , geri götürsem sana yazık en iyisi sen burada kal" demiş.Bilgisayarcı sonra da bana dönüp "şimdi ne seni geri götüreyim ne de karşıya bırakayım , uygun fiyat vereyim al kasetleri " demişti  Pek de uygun olmayan bir fiyata ama gerçekten temiz kasetleri kafamda bu hikayeyle beraber alıp eve dönmüştüm.

Şimdi aklıma geldikçe farkediyorum ki cidden güzel zamanlarmış.Bazen bu tür şeyleri ilk defa yaşamaktan kaynaklanan güzellikler olduğunu düşünüyorum ama değil , çünkü artık böyle diyaloglar yada bu kadar emek vermek yok.Belki de işin büyüsü bunlardı , şu an simitçi de bilgisayar dükkanı açabilir , herhangi bir çocuk da netten birkaç dakikada oyun indirebilir...

Bir garip COMMODORE fanatiği...
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Ağustos 31, 2010, 18:26:51 ÖS »

CommodoreFan guzel oykuymus.
Dedigin gibi artik herhangi bir cocuk netten bir iki dakikada oyun indirebiliyor.
Benim merak ettigim, daha 1980'li yillarda, Internetten, BBS'lerden, vesaire'den once oyun aldigimiz bilgisayarcilar sattiklari C64 ve Sinclair oyunlarini nasil ve nereden bulup Turkiyeye getiriyorlardi.
Bir cok dukkanda oldukca buyuk arsivler vardi, en az yuzlerce oyunluk.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #37 : Ağustos 31, 2010, 18:31:15 ÖS »

BBS'ler en büyük arşiv kaynağıydı...ve bluebox en büyük dostlarıydı sanırım... Disketlerle oyun pek taşınmıyordu bildiğim...

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Ağustos 31, 2010, 18:33:10 ÖS »

Ama 1985, 1986 gibi zamanlarda da mi vardi BBS'ler? Ben bu bbs, swap, scene vesaire kulturunun 90'lar ile basladigini dusunuyordum.

Yani 1986'da sinclair programlarini adam BBS'ten uluslararasi telefon baglantisi ve dialup modem kullanarak mi indiriyordu?

PS. Bu arada aklima geldi, Ankara'da bir de Sakarya caddesinin yaninda Onel Elektronik diye bir bilgisayarci vardi.
Bunlari yaziyorum ama ne yazik ki Ankaradaki tek Sinclair'ci benim galiba bu sitedeki.
« Son Düzenleme: Ağustos 31, 2010, 18:34:49 ÖS Gönderen: memrah » Logged
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Ağustos 31, 2010, 18:49:14 ÖS »

c64'de stuff'ları yurtdışındaki gruplarla swap yaparak, mektup içinde 5.25 disketlerle yapıyorlardı. Ben bu swapper'lardan ilk Konak'daki sigorta işhanında çalışan Emintan (Pet Shop Boys / Techno Design) ile tanıştım, swap'den gelen oyunları bilgisayarcılara satarak iyi para kazanıyordu.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Ağustos 31, 2010, 21:37:59 ÖS »

Ama 1985, 1986 gibi zamanlarda da mi vardi BBS'ler? Ben bu bbs, swap, scene vesaire kulturunun 90'lar ile basladigini dusunuyordum.

Yani 1986'da sinclair programlarini adam BBS'ten uluslararasi telefon baglantisi ve dialup modem kullanarak mi indiriyordu?

Yabancılarda telefon ücretlerinin bizle kıyaslanmayacak düzeyde oluşu nedeniyle onlar 80'lerde bu işe el attılar (hatta daha genel bir kuruluş da olsa C64'e yönelik Quantum Link BBS sistemi büyüyerek AOL haline dönüştü) ama bizde ancak 90'ların başlarında yeşerdi BBS kültürü. Sonrasında ise internet'in gelişiyle dallanıp budaklanamadan ortadan kalktı.

Bir de BBS kültüründe bizim gibi amatörlere efsane gibi gelen phone ve calling card hack hikayeleri vardı. Bu tarz hack veya phreaking işlerini uygulayan veya şahit olanınız var mı?
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #41 : Ağustos 31, 2010, 21:45:50 ÖS »

no comment ben yapmadım ama arkadaşlarım yapardı... Bluebox olarak yukarda yazdığım bildiğin gibi tamda bu işlem... Yurtdışında 1970'lerde başlamışlar. Bizde 80'lerin yarısından sonra hatta sonlarında sanırım daha yaygınlaştı. Skate, Vigo scene'e çok daha yakın olduğundan onların deneyimi daha fazladır sanırım.
« Son Düzenleme: Ağustos 31, 2010, 21:48:05 ÖS Gönderen: LW3D » Logged

selimgokhunavci
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Eylül 01, 2010, 01:00:53 ÖÖ »

Ara yüklemeli oyunların bazılarında farklı teyplerde çekimden dolayı ön-arka yüz arası kafa ayar problemi yaşanırdı.ilk önce ikinci yüzün kafa ayarını ezberler,sonra birinci yüz'ü ayarlardık.yine böyle iki tarafı problemli bir oyun vardı.bi gün Kadıköy Peken bilgisayar'a (ve sahibi enteresan şahsiyet Atilla peken) götürmüştüm.-abi ben bu oyunu 2,3 hafta önce almıştım da kafa ayarında sorun var ikinci yüzü yüklemiyor,demiştim.Atilla amca bana bakıp -biz 1-1,5 senedir kaset oyunu satmıyoruz demişti de,ben de bozulup dükkandan çıkmıştım..ne günlerdi...
gprs78
Ziyaretçi
« Yanıtla #43 : Eylül 01, 2010, 01:05:53 ÖÖ »

Disklerde karşılaşmıştım çift yüz ama kaset oyunlarında hatırlamıyorum. Çok ara yüklemeli oyunda bitirdim. last ninja serisi,creatures,hammer fist,final fight ve daha niceleri....
« Son Düzenleme: Eylül 01, 2010, 01:13:32 ÖÖ Gönderen: gprs78 » Logged
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #44 : Eylül 01, 2010, 01:23:40 ÖÖ »

inanmayacaksınız, bugün posta kutumda ne buldum tam da muhabbetin üstüne...

Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: