Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetInternet grubuna basçı ve vokalist aranıyor!
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Internet grubuna basçı ve vokalist aranıyor!  (Okunma Sayısı 5495 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Eylül 23, 2010, 01:04:06 ÖÖ »

Forumda değerli müzisyen arkadaşlar olduğun bildiğim için burada da paylaşmak istedim.

Kod:
http://www.youtube.com/watch?v=bWcwU4vsoF8
<a href="http://www.youtube.com/v/bWcwU4vsoF8&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/bWcwU4vsoF8&rel=0</a>

Tüm çalışmalarını Internet üzerinden yapacak, tercihen her elemanı Türkiye'nin başka bir şehrinde bulunan, bir müzik grubu kurmayı planlıyoruz... Tamamladığımız her çalışmayı "split screen" video klipleri şeklinde video paylaşım sitelerinde yayınlayacağız.

Hedefimiz (başlangıçta sevdiğimiz grupların parçalarını coverlayarak birbirimize ısındıktan sonra) ilerleyen zamanlarda kendi müziğimizi ortaya çıkarabilmek.

İlgilenebilecek arkadaşlara ulaşması ve ulaştırılması dileğimle...

Alper
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Eylül 23, 2010, 16:46:04 ÖS »

Vay, doğa için çal hesabı.

Güzel çalışmalarınızı bekliyoruz.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Eylül 23, 2010, 21:44:45 ÖS »

Vay, doğa için çal hesabı.
Yok biz kendimiz için çalacağız

Alper
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Eylül 23, 2010, 22:18:41 ÖS »

vaay, bateri kayit kalitesi sahane. calan da iyi calmis

belki bu forum yeri degil ama alpyre, soyle bize enstruman kayit incelikleri (akustik/elektro gitar, vokal falan gibi) hakkinda bi yon verebilir misin? ne tip mikrofon, hangi markalar, hangi DAW yazilimlari baska tips'n tricks. bu konularda onerebilecegin baska bir forum falan var mi?

bu arada videodaki basci siluet cizimini cok tuttum
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Eylül 24, 2010, 01:21:57 ÖÖ »

@nightlord:
vaay, bateri kayit kalitesi sahane. calan da iyi calmis

Çok teşekkür ederim... Çalan da kaydeden de benim... Hatta videoyu hazırlayan da benim ama o konuda iddiam yok... Lakin ilk video denemem...

belki bu forum yeri degil ama alpyre, soyle bize enstruman kayit incelikleri (akustik/elektro gitar, vokal falan gibi) hakkinda bi yon verebilir misin? ne tip mikrofon, hangi markalar, hangi DAW yazilimlari baska tips'n tricks. bu konularda onerebilecegin baska bir forum falan var mi?

Bahsettiğin konularda Türkçe bilgi alınabilecek en kaliteli forum www.muziktek.net. Bununla birlikte, son derece göreceli olan bu konular ile ilgili doğru bilgilerin forumlardan sağlanabileceğine benim pek inancım yok açıkçası.

Örneğin benim bu videoyu kaydederken kullanıdığım ekipmanın bir kısmı için aşırı derecede olumsuz yorumlar yapıldığını okudum (hatta bu yorumların bir çoğu sana tavsiye verdiğim forumda da mevcut, hem de çok yetkin kalemlerden). Bu yüzden marka tavsiye etmekten her zaman kaçınırım.

Bu işle ilgilenenleri forumlara yönlendirmeden önce, bir yön vermem gerekirse, bu meslekte geçen 10 yılın bana öğrettikleri şunlar:

- Alet işler el övünür...
- Kayıt kalitesinde en zayıf halka prensibi işler... (enstrumandan başlayarak tüm ekipman bir zincir gibi düşünülmeli, mükemmeliyet hedefleniyorsa hiç birinde sorun olmamalı)
- En pahalı ekipman en iyisidir mantığı her zaman doğru değildir (tersi de doğru değildir).
- Her ses mühendisinin ayrı bir yoğurt yiyişi vardır (ve çoğu zaman yöntemlerinin doğruluğunu tartışmayı sevmezler)
- Bir müzisyenin her tarz müzikte aynı derecede başarılı olamayacağı gerçeği, ses mühendisleri için de geçerlidir.
- Belli bir tarz müzikte kullanılan ve çok başarılı olan yöntemler, başka bir tarz için çok kötü sonuçlar verebilirler... (yani yanlış olabilirler)
- Kullanmanız tavsiye olunan bir ekipmanın markasından çok, aslında ne işe yaradığı ve nasıl çalıştığı önemlidir. Bunlarla ilgili en doğru bilgi forumlardan değil, ansiklopedilerden elde edilir (en pratiği satın almadan önce bi wikipedia'ya bakmakta fayda vardır).
- Mükemmel sound, dinleyen herkesin beğendiği sounddur, böyle bir sound vardır ve o sound her ortamda (en pahalı hi-fi ses sisteminden, en ucuz kulaklığa kadar) güzel duyulur. (Buna ulaşmanın yolu, kayıt üzerinde çalışırken farklı ses sistemlerinde dinlemektir)
- Canlı müzikte "equalizer", kayıtta "compressor" daha önemlidir.
- Doğru teknik bilgi ve iyi işiten iki kulak... İkisi birden olmadığı sürece başarısızlık kaçınılmazdır.

Alper
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Eylül 24, 2010, 01:53:16 ÖÖ »

Her gün birlikte sürttüğü halde dağılan onca grup varken bu tutarsa görücü usülü evliliklerin aşkla başlayanlara göre daha kalıcı olması istatistiğine bir yenisi eklenebilir ama neden olmasın.

Video çok güzel olmuş, kısa zamanda o wantedların yerini elemanlar almış olarak izlemek isterim.
gyucatur
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Eylül 25, 2010, 12:41:05 ÖS »

Allahim en sevdigim grubun en sevdigim iki parcasindan birini calmissiniz. Diger favorimde Countdown To Extinction.  Karizmatik Kulaktan melodileri buldugum icin calarken yaptigim bir kisim hatalari sayende gordum tesekkurler. Bir de Countdown calsaniz super olur. Son cift gitar soloya bitiyorum.

Commodore 64C (Made in W.Germany)
1084s Monitor
1541-II Disk Drive
1530 Datasette
1531 Datasette
1351 Commodore Mouse
Destek 64 Cartridge
Multi Ice III Cartridge
Simon's Basic Cartridge
Koala Painter Cartridge
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır