sen heves et yeter ki

sana çalışan bir örnek kodladım bile. tabii bu öğrenme hevesinden birşey götürmesin, aynen devam.
http://www.akaydin.com/c64/codes/skate/basic_music_play.zipzipin içindeki d64'de 3 dosya var. dosyalardan biri $1000'den yükleyen bir müzik ve init adresi $1000, play adresi $1003 (en yaygın formattır). diğer dosya senin ihtiyacın olan basic'den assembler kodlarını oluşturan ve müziği çalan basic kodu. ilk dosya ise hiç güvenli olmamakla birlikte basic'den yazılmış bir loader. sırayla önce müziği yüklüyor, sonra acayip riskli bir biçimde kendi üstüne diğer basic kodunu yüklüyor (baştaki REM satırları yükleme sırasında çakışma olmasın diye) sonra da yeni yüklenmiş basic kodunu execute ediyor. bu loader'a hiç takılmayın, sadece müziği ve basic kodunu peş peşe yükletmekle uğraşmayın, kolaylık olsun diye yaptım, kötü bir örnektir.

bunun haricinde zip paketinde bas uzantılı dosyaları notepad'de açıp bakabilirsin, basic kodları onlar. Vice'ın yeni bir özelliği var son birkaç versiyondur. notepad'den copy ettikten sonra vice'ın basic ekranında mouse ile sağ tık yaptığında paste ediyor basic'e. kodları bu şekilde aktarman mümkün (gerçi d64'ün içinde aktarılmışları da var). Ayrıca ".a" uzantılı dosyayı da notepad'de açıp bakabilirsin. o da ACME source codeları. ACME cross assembler yükleyecek olursan, bu kodları derleyebilirsin. Örneğin müziğin başlangıç adresi, init, play adresleri farklıysa burada değiştirip, sonra basic'e data olarak aktarabilirsin. ama aslında bunu doğrudan bir daha compile etmeden basic datalarından yapmak da çok kolay. kullanmak istediğin müzik standart dışıysa bana haber ver, ben sana yardımcı olurum. kolay gelsin.