Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımENTERESAN BİR DURUM SÖZKONUSU...A1200
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: ENTERESAN BİR DURUM SÖZKONUSU...A1200  (Okunma Sayısı 11527 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
fakcakaya
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ekim 26, 2010, 11:42:44 ÖÖ »

Arkadaşlar,, dün akşam uğraşırken amiga1200ü 106 ekran full hd lcd tv ye bağlayım dedim...scart kabloyla bağladım ve standart çözünürlükleri denediğimde titreşimsiz görüntüleri almayı başardım...yani pal hires laced,super hires,super hires laced...vs..  bunu daha önce bileniniz veya deneyeniniz oldumu...

düşünsenize nerdeyse 150€ ya malolan scandubler almanıza gerek kalmıyor !!!!

yorumlarını bekliyorum....

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ekim 26, 2010, 11:49:04 ÖÖ »

Bu konularda bilgim yok ama.
Forumda ki konuları okumuştum.
Yanlış hatırlamıyorsam wb ekranlarında değilde oyunlarda sorun çıkıyormuş.

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ekim 26, 2010, 12:56:22 ÖS »

Demek ki senin TV'nin bünyesinde varmış, doubler ve deinterlacer...
Başka türlü mümkün değil...

Alper
fakcakaya
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ekim 26, 2010, 12:59:20 ÖS »

valla şimdi öyle bişey olduki ikilemdeyim...scandubler zaten zor bulunan bişi, hemde 150 200€ civarlarında...onu alcağımıza,, 19" veya 22" full hd li lcd tv alsak diorum ben, hem amiganı bağla titreşimsiz görüntüleri al hem pc ni bağla hem diğer cihazları bağla ps3,xbox360..vs...değilmi arkadaşlar ne dersiniz,,burda scandublerin bir mantığı kalmadı gibi gördüm ben....

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ekim 26, 2010, 13:12:30 ÖS »

Güzel diyosun da, hangi TV'lerde bu destekleniyor nereden bileceğiz? Her modelde standart olan birşey midir?

Ayrıca ya amacımız LCD VGA Monitör bağlamak ise?
300 liraya ScanDoubler'ı, 100 liraya da 15" LCD monitörü alırım. 400 liraya monitörün piksel çözünürlüğünde ekran açar cam gibi görüntü elde ederim...

400 liraya 19" FullHD LCD TV var mı?
Bulduk aldık diyelim, ya içinde deinterlacer yok ise?

Alacağımız yere Amiga'mızı götürüp deneme de yapamayacağımıza göre, bayağı riskli iş seninkisi...

Alper
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ekim 26, 2010, 13:25:07 ÖS »

Bu konu ile ilgili benim de forumda araştırmalarım olmuştu ama net bir bilgiye ulaşamadım.

LCD ekranlarda sürekli tazeleme zorunluluğu olmadığı için flicker/titreme olayı zaten mümkün değil. Yani Flicker fixer'a gerek yokmuş gibi duruyor. Yanlız bazı kaynaklarda bazı TV'lerde interlaced olmayan modlarda ekranlarda ilk taramada tek ikinci tarama çift satırları göstermesi gerekirken burada görüntü saçmalayabildiğini okumuştum. Bu yüzden aklım biraz karışık.

Senden ricam workbench'de yüksek çözünürlükleri deneyebilir misin? (Non-interlaced olanlar) her hangi bir problem var mı?

Birde kullandığın TV kaç Hz acaba? Yüksek tazelem oranının bu titreme olayında faydalı olacağını düşünüyorum.

fakcakaya
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ekim 26, 2010, 13:31:38 ÖS »

arkadaşlar kullandığım tv LG 42LH3000 ...birde elimde standart 19"lcd tv var (full hd veya hd ready değil) onda titriyor mesela?

dün bu denememi bizzat mathman abimizede msn den canlı canlı gösterme fırsatım oldu...oda denemeler yapacaktı ne oldu bilmiyorum?
akşam daha detaylı testlerini yapıp bilgilerimi paylaşacağım...

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ekim 26, 2010, 13:48:59 ÖS »

Titriyor derken sadece titreme var değil mi? Benim korktuğum görüntünün aşağı veya yana doğru kayması.

Anladığım kadarıyla bu televizyon 50Hz ama Eye Care /Anti Dazzling diye bir özelliği var. Eğer mümkünse bu özelliği kapatarak deneyebilir misin?

fakcakaya
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ekim 26, 2010, 14:07:26 ÖS »

Titriyor derken sadece titreme var değil mi? Benim korktuğum görüntünün aşağı veya yana doğru kayması.

Anladığım kadarıyla bu televizyon 50Hz ama Eye Care /Anti Dazzling diye bir özelliği var. Eğer mümkünse bu özelliği kapatarak deneyebilir misin?

50hz.evet...yok sadece titreme 19" standart lcd tvimde...

Lg nin kumanda fonksiyonlarında böyle bir özellik aç kapat şekli yok...

ama bence risk almaya değer ...düşündünüz gibi 22" full hd tv ler pahalı deiller 500 tl.civarındalar...bunuda elediğimize göre tek risk kalıyor..ne özellikli lcd tv alalımki titreme olayı olmasın?Ney

(lg 22"full hd tv şu an vatanda kampanyada 400küsür lira..hadi buyrun bakalım)

Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ekim 26, 2010, 14:34:57 ÖS »

Benim sadık yarim 1084s monitordur,hatta mumkunse kapagi kirik olsun nostalji yasiyayim....
newzort
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ekim 26, 2010, 19:10:21 ÖS »

bende full hd toshiba 100hz 94 ekran tv var uygun bir zamanda deneyeceğim hemen

A500,A500+,A1200,C64,C64C,C64G,NES,SNES,ATARİ2600,N64,XBOX360
fakcakaya
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Ekim 26, 2010, 19:29:49 ÖS »

yalnız arkadaşlar 5 tip scart şeması varmış...her scart kabloylada bu görüntü alınmayabiliyormuşşş...sanırım bendeki diyotlu olan...

erci77
Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Ekim 26, 2010, 20:29:00 ÖS »

82 ekran crea lardada titreme yok 50hz desteği var..
longbow75
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ekim 26, 2010, 21:46:54 ÖS »

82 ekran crea lardada titreme yok 50hz desteği var..

Eger direk scartla TV ye baglarsan canavar gibi calisir. LCD monitorlerde problem var. Horizontal frekans 15KHz desteklemsi lazim. Gerci workbenchden double la 30 Khz e cikartirsin ama bu sefer WB yi pas gecip direk hw'den baslayan oyunlari oynayamazsin. Bence de en guzel cozum lcd tv olayi.

amigakit satiyor bu scart ara kablosunu.

Tabiki orjinal monitorun yerini hicbiri tutmaz
« Son Düzenleme: Ekim 26, 2010, 21:48:52 ÖS Gönderen: longbow75 » Logged

Commodore Forever!
fakcakaya
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Ekim 26, 2010, 22:35:25 ÖS »

evet beyler testleri yaptım...hemen hemen bütün çözünürlüklere çıktım...benim 106 ekran lg 42lh3000 de scart kabloyla titreşimsiz görüntüleri net ve net alıyorum...tek sıkıntı oyunlar lcd lerde berbat görünüyor...onada çare yok bildiğim..oyun çözünürlüğü artmıyor malesef...

ama wb de süper net görüntü var lcd tv de...(gerek wide'da gerekse 4:3 de)
şimdi scandubler gerek kalmıyor...fakat problem şurda..gittim aldım bir 22"lcd tv full hd..eve geldim titriyor...bundan korkuyorum açıkcası...tam olarak neyine bakmak lazım?

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: