Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Wikileaks Dökümanları  (Okunma Sayısı 18450 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
toddler
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Aralık 05, 2010, 18:55:46 ÖS »

Amerika Cia, Nsa ve bilumum gizli servisleriyle 250.000'den fazla belgeyi korsanlara kaptıracak bir devlet gibi gelmiyor bana. Hadi diyelim kaptırdı peki Amerika bu belgelerin yayınlandığı siteleri engelleyecek güce sahip değilmi?

Birde şu var. Amerika yayınlanacak belgelerin içeriğini bilmiyor olsaydı j. Assange şuan yaşıyor olurmuydu? Assange şuan yaşıyorsa Amerika bu belgeleri kasten sızdırmış ve içeriğinin kendisinden çok adı geçen ülkeleri birbirine düşürmesini planlamış olabilir mi?

Bence öyle basit bir konu değil bu. En iyisi bekleyip görelim. Bakalım nereye varacak.

C64|C|G|C128|1541U2
A500|A500+|Slim SDHxC|Gotek
A600|FuriaEC020 33MHz+FPU 40Mhz
A1200|BPPC|BVision|64MB Ram|3Com Eth.
A1200|ACA1230/56Mhz 64MB|IndivisionAGA MK2cr|RapidRoad USB|FastATA 1200 MK-V|Netgear MA401
Dingoo A320(OpenDingux)
Pandora(First Batch)
RaspberryPi 1-2-3
BananaPi/Pro
longbow75
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Aralık 05, 2010, 19:26:14 ÖS »

Belgelerin gizli servislerle bir alakasi yok. Bunlar konsoloslukta gorevli 3. yada 4. muavinin dis isleri bakanligina yazdigi yazilar. Cogu ya gizli yada ozel basligiyla yollanmis. Cok gizli ve otesi belge yok.

Commodore Forever!
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Aralık 05, 2010, 23:45:53 ÖS »

bu arada benim mesajım tamamen eğlencesinedir. commodore.gen.tr en son siyaset tartışılacak ortam bence. gerçek görüşlerimi asla net bir şekilde dile getirmem bu forumda. benimle siyaset tartışmak isteyen varsa öncelikle bana 5-6 bira ısmarlamak zorundadır.

wikileaks'e gelince, iddialar yanlış bile olsalar doğruyu ortaya çıkarma açısından faydalı olduklarını düşünüyorum. hemen örnekleyeyim.

düşünün ki bir arkadaşınızın boynunda bir kolye var ve kolyede bir adam diğerine arkadan sarılmış. içten içe merak ediyorsunuz, diyorsunuz ki "acaba bu adam gay mi?". gel zaman git zaman tipin teki çıkıyor ve ortaya o arkadaşınızın gay olduğu iddiasını atıyor. siz de diyorsunuz ki "aslında ben de şüphelenmiştim". sonra o kolyenin arkadaşınızın güreş madalyası olduğunu öğreniyorsunuz, adam güreş şampiyonu. yani arkadaşınız sizden daha erkek çıkıyor. bu örnek aslında zamanında yaşanmış gerçek bir olaydan alıntıdır. yani ortaya yanlış da olsa bir iddia atılana kadar muallakta olan şeyler böyle iddialar sonucunda açıklığa kavuşabiliyor. bu nedenle wikileaks faydalı bir olaydır. ama doğru ama yanlış.
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Aralık 06, 2010, 00:46:22 ÖÖ »

Amerika Cia, Nsa ve bilumum gizli servisleriyle 250.000'den fazla belgeyi korsanlara kaptıracak bir devlet gibi gelmiyor bana.

@longbow75: +1

Hadi diyelim kaptırdı peki Amerika bu belgelerin yayınlandığı siteleri engelleyecek güce sahip değilmi?

Malum siteye girmeyi hiç denedin mi acaba, merak ediyorum?

Assange şuan yaşıyorsa Amerika bu belgeleri kasten sızdırmış ve içeriğinin kendisinden çok adı geçen ülkeleri birbirine düşürmesini planlamış olabilir mi?

1) Assange şu an kayıp, ancak yaşıyor...
2) Assange'ın avukatı Mark Stephens : "başına kötü birşey gelmesi durumunda daha fazla gizli belge yayımlayabilir" dedi.
3) Hayır, belgeler ABD ile diğer ülkeleri birbirine düşürecek nitelikte.

not: Gerisinde ne çıkacağını bilmediğimiz bir dizi dökümana bence bu kadar güvenmek yanlış. Yarın en kutsalımıza, en güvendiğimize hakaret içeren belgeler çıkarsa, söyleyecek sözümüz kalmaz.

Ben şimdi bu yorumdan şunu anlıyorum:
"Bu adamlar yarın en kutsalımıza hakaret içeren bir belge yayınlayabilirler, hatta bu belge gerçek bile olabilir... O yüzden henüz zamanımız varken, bugün, bu adamın yayınladığı tüm belgelerin yalan olduğuna kendimizi inandıralım"

Bu mu yani? Böyle düşünebileceğine ihtimal vermediğim için, tekrar tekrar düşündüm anlamaya çalıştım... Ama anlayamadım... Lütfen açıklar mısın aslında ne demek istedin LW3D?

Benim yorumum:
Eğer bu bir operasyon ise, bunlar neler olabilir onları konuşmak, beyin cimnastiği yapmak lazım...

1) Hedef Internet'in kontrol altına alınması: Assange "siber suçlu" ilan edilir. (Göstermelik olarak veya gerçekten) yakalanır ve cezalandırılır. Ardından (sözde) benzer sızıntıların patlak vermesini engellemek adına, dünya çapında bir altyapı değişikliği ile Internet'i "kablo TV'ye" benzer bir yapıya dönüştürürler.
2) ABD'de yönetimin değiştirilmesi: Birileri Obama'dan mı memnun değil? Uzun menzilliyle kafadan vurup neden indirmiyorlar? Yapmadıkları şey değil hani... Sizce Obama iktidarı bu belgelerden yıprandı mı? Sanki Bush yönetimi daha çok yıpratıldı gibi geldi bana...
3) Türkiye'de (ya da başka bir ülkede) yönetimin değiştirilmesi: Ne yani, ABD 8 yıldır beslediği, partiden artık memnun mu değilmiş... Bir dediğini de iki etmiyor halbuki, bknz. Füze kalkanı, bknz. 1 Mart tezkeresi. Peki Wikileaks belgeleriyle bunu nasıl yapacak?
4) ABD'nin bir yere saldırması: Hangi gerekçeyle, nereye?
5) Hedef 3ncü Dünya Savaşı Çıkartmak : Hangi ülkeler arasında çıkacak ki? Belgeler ABD'yi hedef alıyor, daha doğrusu (çoğu) ABD'ye ait belgeler... Bu savaş, Wikileaks belgelerine dayandırılarak, hangi iki ülke arasında patlak verecek?
Mesela Türkiye ile ABD arasında mı? Nasıl çıkartılacak? Dışişleri bakanının ayağına gelip özür dileyerek mi?
İran ile Türkiye arasında mı? Hangi gerekçeyle? Nasıl?
İsrail ve Türkiye arasında mı? Hah bakın bu belki olabilir... Mevcut iktidar bunun gereğini yeterince yerine getiriyor aslında... Bunun için Wikileaks'e gerek var mı? İsrail karşıtı hükümetimizin eline bir koz daha vermek için olabilir mi?

Yukarda sıraladıklarımdan bana göre en olası olanlar birincisi ve sonuncusu...

Bununla birlikte, Wikileaks'in bir operasyon olduğuna dair üretilen komplo teorileri "henüz" somut kanıtlara dayandırılamıyor. Hatta çoğu mantık düzleminde bile değil. Şu sıralar yalnızca komplo teorisi üretmek için yorum yapılıyor... Böylece belgelerin içeriğinden uzaklaşılıyor... (Daha önce de dikkat çektiğim gibi) "Bu da bir operasyon olabilir"...

Not: Türk medyasının önemli bir kısmı ABD kontrolünde. Türkiye'de, ABD güdümünde olduğu bilinen basın Wikileaks fenomenine büyük temkin ile yaklaştı. Eğer Wikileaks bir dezenformasyon operasyonu olsa idi, ABD hakkındaki komplo teorilerinin bu kadar dillendirilmesini engeller, medyayı onu güvenilir bir kaynak olarak göstermesi için yönlendirirdi. Bu da aklınızın bir köşesinde bulunsun...

Alper
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Aralık 06, 2010, 08:50:08 ÖÖ »

not: Gerisinde ne çıkacağını bilmediğimiz bir dizi dökümana bence bu kadar güvenmek yanlış. Yarın en kutsalımıza, en güvendiğimize hakaret içeren belgeler çıkarsa, söyleyecek sözümüz kalmaz.

Ben şimdi bu yorumdan şunu anlıyorum:
"Bu adamlar yarın en kutsalımıza hakaret içeren bir belge yayınlayabilirler, hatta bu belge gerçek bile olabilir... O yüzden henüz zamanımız varken, bugün, bu adamın yayınladığı tüm belgelerin yalan olduğuna kendimizi inandıralım"

Internetten tartışmanın ne kadar budalaca olduğunu bilecek yaştayım. O nedenle önceki yorumlarına "no comment" yazdım. Bu tür tartışmalara girmem. Ama birileriyle tartışmayı düşünüyorsan, önce karşındakinin yazdıklarını kendine göre yorumlamaktan kaçınmalısın. Forumlarda genele hitap edilir, bir kişinin düşüncelerini etkilemekle kimse uğraşmaz. Ben sadece genele (tabii objektif bakan, yazılanları kendi kötü niyetli filtresinden geçirmeyenlerle) birşey paylaşmak istedim. Videoyu izleyenler (biraz uzunda olsa) niyetimi anlamıştır umarım.

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Aralık 06, 2010, 11:10:44 ÖÖ »

Internetten tartışmanın ne kadar budalaca olduğunu bilecek yaştayım.
Bu forum(lar) neden var ki o zaman?

Ama birileriyle tartışmayı düşünüyorsan, önce karşındakinin yazdıklarını kendine göre yorumlamaktan kaçınmalısın. Forumlarda genele hitap edilir, bir kişinin düşüncelerini etkilemekle kimse uğraşmaz.

Sevgili LW3D,
Uyarıların anlaşılmış ve kabul edilmiştir. Bundan sonra bu hususlarda daha dikkatli olacağımdan emin olabilirsin...

Bununla birlikte, önceki notunda aslında ne demek istediğini hala anlayabilmiş değilim. Belki de doğru anlamışımdır... Gerçi bundan sonra yazılan yorumları anlamaya çalışmayacak, yalnızca görüş bildirecek, bunu da mümkün olduğunca genele hitap etmeye çalışarak yapacağımdan, sanırım çok da önemi yok artık.

Alper
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Aralık 06, 2010, 12:09:30 ÖS »

Internetten tartışmanın ne kadar budalaca olduğunu bilecek yaştayım.
Bu forum(lar) neden var ki o zaman?
her forumda kendi konusunda tartışma yapılabilir. ben commodore 64, amiga'dan daha üstün bir donanımdır diye bir iddia atarım, herkes bana teknik bilgi olarak giydirir, tartışma kapanır. ama kalkıp "2011 genel seçimlerini Cem Yılmaz kazanacak (CMYLMZ Partisi), Wikileaks aslında Wikipedia'nın yan kuruluşuymuş" gibi bilgileri ortaya atarsam bunu çürütecek kişilerin bundan fazla bilgisi olduğu bile belli olmadığı için bu tartışmalar son bulmaz. özetle bir forumun bir konusu vardır, bu konuda tartışmak mantıklıdır. LW3D'nin kastettiği "internetten tartışmak" karşılıklı olarak bir konuda bilgilerimizi kıyaslayamayacağımız konular için geçerlidir. yoksa uzmanlık alanlarımızda karşılıklı saygı çerçevesinde tartışır, yararlı topicler ortaya çıkarabiliriz. geri kalan konular haber sitelerinin yorum bölümlerinden farklı olmayacaktır.
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Aralık 06, 2010, 12:18:35 ÖS »

arkadaslar yine okuzun altinda buzagi ariyorsunuz. bu amerika takintisi nedir cok anlamis degilim, adamlar islerini yapiyorlar, her hareketlerinin altinda bir gizli plan aramak bana cocukca ve sacma geliyor artik. obama dediginiz adam bugun var, yarin yok. ayni sekilde diger rakipleri de oyle. wikileaks dediginiz olayda bazi konsolosluk gorevlilerinin yazismalari ve notlari, longbow un dedigi gibi top secret bi belge yok aralarinda bildigim kadariyla. bu konuyla cok kafanizi ve cenenizi yormayin, zamaninizi kendinizi gelistirmek, yeni bir atilim bulmak icin filan kullanin. bakin facebook, deals diye yeni bir sistem gelistirmis. herifler bunu oturtursa inanilmaz para kazanacaklar ki belli bir suredir arkadaslarimin profillerinde goruyordum bunu ... biz hala yok o bilmem neyin ajaniydi efendim sunun gizli plani filan abuk subuk islerdeyiz. (lafim sadece size degil, genel olarak yurdum insanina, diger yerlerde de goruyorum bu tip tartismalari.)

Retro Hincal Uluc
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Aralık 06, 2010, 12:19:23 ÖS »

LW3D'nin kastettiği "internetten tartışmak" karşılıklı olarak bir konuda bilgilerimizi kıyaslayamayacağımız konular için geçerlidir.

Lütfen karşımızdakilerin yazdıklarını kendimize göre yorumlamaktan kaçınalım arkadaşlar.

Alper
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Aralık 06, 2010, 14:00:19 ÖS »

@Alpyre: Sence LW3D bu forumda çıkacak retro donanımlar ile ilgili teknik bir tartışmaya girmez mi? Ben girdiği onlarca örneği gösteririm. Ama bu topic'de oluşan "tartışma" o "tartışma" tipinden değil. Buna "kendine göre yorumlamak" değil, lafı yanlış anlayanlar için kaçan noktanın "altını çizmek" denir.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Aralık 06, 2010, 14:35:31 ÖS »

Şöyle özetliyeyim...Alpyre ile yüz yüze, aynı ortamda sohbet ediyor olsak, aynı şeyi savunduğumuzu fark ederiz. Ama burada yazışınca, farklı duruyorlar. Ben bir yöne dikkat çekiyorum, o diğer tarafa... yazdıklarında katıldığım yerlerde var. Ama düz yazıdan bunları çoğu zaman anlamak, karşı tarafa anlatmak mümkün olmuyor. Bu tür tartışmalardan bu nedenle uzak dururum... Forumda altından kalkılabilecek birşey değil.

Konu retro cihazlar olunca, bilgi deneyim kaynağı, her an doğrulanabilecek olduğundan çok sıkıntı olmuyor. Bu tür konularda görüşümü belirtmekten kaçınmam, görüşlerden de çokça faydalanıyorum.

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Aralık 08, 2010, 19:18:01 ÖS »

Buda belgelere farkıı bir bakış açısı..    Kahkaha

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Aralık 08, 2010, 22:36:12 ÖS »

Bu da başka bir bakış açısı...

Avaaz Wikileaks'e sahip çıktı:
http://www.avaaz.org/en/wikileaks_petition_b/?cl=848522358&v=7719
Alıntı
"Wikileaks'e karşı yürütülen tüyler ürperten gözdağı kampanyası (hiç bir kanunu çiğnemedikleri halde) basın özgürlüğü ve demokrasiye bir saldırıdır. Bu kısıtlamaları durdurmak için acilen kitlesel bir halk protestosuna ihtiyacımız var -- haydi 1 milyon imzaya ulaşalım ve bu hafta Amerikan gazetelerinde tam sayfa ilanlar yayınlayalım."

Alper
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: