jacknife hayırlı olsun dostum nasıl bir deneyim acaba memnun musun?
Neler yapıyorsun video kalitesi nasıl oyun kalitesi office uygulaması var mı?
Konuyu takipte kalmak için yazıyorum.
Amiga mevcut haliyle oldukça ölü bir platform. Ya da hobbyist'lerce canlı tutulmaya çalışılan bir platform diyelim.
Esasen güncel AmigaOne donanımları (en güncel teknolojilerin gerisinde olsa da - örneğin USB3 yok) çok da fena sayılmaz. AmigaOS 4.1 FE de oldukça cilalanmış bir işletim sistemi diyebiliriz. Ancak 3ncü parti yazılım ve oyun konusunda oldukça zayıf.
Hem PowerPC mimarisinin çok farklı olması, hem yazılım geliştirme API'sinin hala 90'lı yılların donanımlarından kalma izler taşıyor olması yüzünden, Windows/Linux aleminden yazılım port etmek öyle her babayiğidin harcı değil. Söylenene göre tam teşekküllü bir Amiga programcısı olmak yaklaşık 10 yıl sürüyormuş (öğrenilmesi gereken çok şey var).
Programlama için kullanılan ana dil C (C++ mümkün fakat API C için olduğu için sıkıntı verebilir). Ancak düşük seviye problemler çözmeye hevesli cesaretli kişilere önerilebilecek bir şey.
Güncel popüler diller C#, Java'nın esamesi bile yok.
Scripting için uzun zamandır ARexx adında yine 90'lardan kalma bir dil kullanılıyordu. Yakın zamanda Python'a geçtiler. Bunu bir artı olarak not edebiliriz.
Yine nispeten yakın zamanda Holywood adında yüksek seviye programlama dili/API geliştirildi. Fakat pek tavsiye etmem. Sadece PPC Amiga platformuna hitap eden şeyler geliştirebilirsin. Pek de performanslı çalışmazlar ve geliştirdiğin tecrübe diğer platformlarda pek işine yaramaz.
PHP, CSS destekleyen stabil bir web gezgini dahi henüz yok.
Ofis programları 90'lı yıllardan kalma (AmigaOS'un inanılmaz geriye uyumluluğu sağolsun çoğu çalışıyor, ancak bugün için oldukça ilkel programlar).
Oyunlara gelince, 3D motorlarında Quake 3'ün ötesine geçilebilmiş değil.
Diğer başlıkta
yavuzg çok doğru bir uyarı yapmış. Söyledikleri aklının bir kenarında kalsın.
Ha ancak şöyle de bakabiliriz olaya. Platformun taze kana çok ihtiyacı var ve fethedilmemiş, ayak basılmamış çok fazla alan var. Bu alanlarda belki Kickstarter kampanyaları açıp para da kazanabilirsin çünkü hala ilgisini kaybetmemiş inatçı bir fan kitlesi de söz konusu.
Tabi bu cesaret isteyen bir seçim. Zaman ve maddi durumunun çok rahat değilse önerebileceğim bir şey değil.