Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: İcaros kurululumu  (Okunma Sayısı 4681 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« : Temmuz 03, 2011, 20:58:24 ÖS »

İcaros kurabilen var mı?

Bu hafta sonu live DVD ile biraz uğraştım ama başaramadım.

Setup'ı ilk çalıştırdığımda harddiski partitionlara ayırdı. İkinci çalıştırdığımda bu partitionlara kurulum yapması gerekiyordu. Kurulum sırasında dh0 ve dh1 deviceları bulamadığı halde bir saat kadar dosya kopyaladı. Sonuçtu grub çalışıyor ama sistem başlamıyor. Live DVD'den tekrar kurmaya çalıştığımda setup hata verip kalıyor.

Uzun lafın özeti: şu meretin kurulumunu adım adım anlatabilecek varsa çok sevinirim.

kurzon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 04, 2011, 12:02:39 ÖS »

tekrar kurmak istediğinde ne hata veriyor?
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Temmuz 04, 2011, 22:38:06 ÖS »

HD'den boot etmek istediğimde Welcome to GRUB dedikten sonra:

Kod:
error: no such partition.
Entering rescue mode...
grub rescue> _

şeklinde hata veriyor.

Live DVD ile boot ettiğimde masa üstünde Ramdisk, Aros live CD, Aros, Install Aros ve iki tane MyWorkspace simgesi görünüyor.

MyWorkspace klasörlerinden birincisini açtığımda adres çubuğunda "Ram Disk:MyWorkspace", ikincisini açtığımda "AROS:MyWorkspace" yazıyor. Buradan sistemin sabit diskte kurulu olduğunu ama boot edemediğini tahmin ediyorum.

Install AROS'a gelince. Kurulum açıp "use existing aros partitions" seçeneğiyle devam ediyorum. İkinci ekranda Install Development Software hariç bütün seçenekleri seçiyorum. Üçüncü ekranda bütün seçenekleri onaylıyorum. (Format partition, Use work partition, use work partition for extras...)

GRUB Settingste text mod seçiyorum.

Sonra hatalar başlıyor.
Önce "Please insert volume DH1 in any drive" diyor. İki kez cancel edince bu hatayı geçiyorum.

Bir süre çalıştıktan sonra tekrar "Please insert volume DH1 in any drive" yine cancel'la geçiyorum.
Bu sefer "please insert workdest volume diyor" yine cancel'la geçip kurulumu tamamlıyorum.

DVD'yi çıkarıp boot ettiğimde yine aynı hatayla GRUB'da kalıyorum

Blasterreal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Temmuz 04, 2011, 23:23:32 ÖS »

@wizofwor mehaba, kurulum için aşağıdaki adımları izleyip tekrar denermisin (Şu an senin mevcut hatan için)

1 - Hdd'nin full formatla hirenbootCd veya norton magic disk gibi.
2 - Bios'tan hdd ide modunda olmalı ahci raid yapısında olmamalı
3 - Aros live cd ile başlatıp System/hdtoolbox adlı programı çalıştırdıgında karşına hdd'ninn kacıncı ide portunda takıldıgını gösteren bir bilgi gelecek (ide disk 5 gibi)
3 - installer programını çalıştırıp use entry disk (tüm diski kullan) gibi bir secenek gelecek ide.device 5 şeklinde yazmalısın (5 sende farklı bir disk numarasıdır) disk boyutlarını burada ayarlayabilirsin
3 - Aros dvd MBR2yi düzenleyecek hemen restart isteyecektir.
4 - Yeniden başlatınca use existing aros partitions secenegi ile kuruluma devam edebilirsin.

Not: icaros 1.2.3 böyle bir sorun vardı eger bu versiyonu yüklemeye çalışıyorsan 1.3 versiyonunu indirip kurmanı tavsiye ederim

Amiga 1200
ACA 1221 28 MHz 64 MB RAM Maprom
Amiga OS 3.9
------------
Mac Mini 1.42 GHZ 1GB RAM ATİ 9200 32MB 160GB HDD
Morphos 3.9
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: