Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: commodore 64 solculuğu...  (Okunma Sayısı 25407 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ağustos 04, 2011, 16:58:29 ÖS »

Her zamanki gibi yapıcı ve uyumlusun Gökhan abi, sağolasın

Ama maalesef bir kişinin iyi niyetiyle olmaz bu iş. Madem aynı paydadayız, diğerlerinin mesajlarını yanlış okuyup saldırmamalı ya da hoşumuza gitmeyen isimler gördüğümüzde hemen "siyaset yapılıyor ey millet uyanın" gibi gazlamaya çalışmamamız lazım. Yanlışlık her zaman olur, seninle de olmuştu zamanında (aplalar olayı  ) Ama birbirimize yukarıdaki gibi davranmayacak kadar medeni olduğumuzdan hemen çözmüştük konuyu. Bu lazım işte başka birşeye gerek yok, atla deve değil

Bir garip COMMODORE fanatiği...
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Ağustos 04, 2011, 18:36:17 ÖS »

aplalar neydi hatırlamadım bile...sizde bunu hatırlamayacaksınız...Hatta Toddler'ın yazdıkları çok eleştirisel birşeyde değildi... Çoğu zaman benim yaptığım, önceden uyarma işiydi...Diğer zamanlar ben istemediğim halde bir tarafta olmak zorunda kalırdım, bu sefer o farklı tarafta göründü. Ama çok farklı düşünmediğiniz ortada. Yapıcı olmak için yazmıyorum bunları, ben yazılanlardan bunu anladım...

toddler
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ağustos 04, 2011, 19:08:06 ÖS »

LW3D, olayı bir cümle ile anlatıvermiş. "Commodore 64 ölmemiştir, hurdalıklarda yok olan sıradan bir bilgisayar değildir."

Benim anlatmak isteyipde anlatamadığım buydu. Yoksa bu başlığa konu olan makaleyi yazan kişinin yazarlığı ve başka yazarlar dönemi falan bizi ilgilendirmiyor, konudan sapmayalım istemiştim. 

CommodoreFan, "Ama birbirimize yukarıdaki gibi davranmayacak kadar medeni olduğumuzdan hemen çözmüştük konuyu. Bu lazım işte başka birşeye gerek yok, atla deve değil" demişsiniz. Size bir saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum fakat o şekilde algıladıysanızda özür dilerim.

C64|C|G|C128|1541U2
A500|A500+|Slim SDHxC|Gotek
A600|FuriaEC020 33MHz+FPU 40Mhz
A1200|BPPC|BVision|64MB Ram|3Com Eth.
A1200|ACA1230/56Mhz 64MB|IndivisionAGA MK2cr|RapidRoad USB|FastATA 1200 MK-V|Netgear MA401
Dingoo A320(OpenDingux)
Pandora(First Batch)
RaspberryPi 1-2-3
BananaPi/Pro
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ağustos 04, 2011, 19:26:29 ÖS »

Önemli değil. Ben de konudan saptırmayı istememiştim, sadece nereden nereye geldiğimizi kendimce anlatmaya çalıştım.

Teşekkür ederim

mybee
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Ağustos 04, 2011, 20:13:06 ÖS »

yazıyı bir taraf olarak kaşımak istemiyorum burada siyasi çerçeveden uzak bir amaç için dahası bir hobi için konuşup anlaşmaya çalışıyoruz burada bu tartışmaların içine sürüklenmekte istemiyorum ama şu var ki yanlış anlama ithamınıda kabul etmiyorum
Alıntı sahibi: CommodoreFan ® link=topic=5382.msg52701#msg52701
Zamanı geçmiş demode insanları anlatmak için kemikleşmiş bir kitle tarafından.....vs...vs
bu kelimenin yanlış anlaşılacak neresi var fikirlerini yazabilirsin saygı duyarım her ne kadar saçmada bulsam bende seninle saçmalamaya çalışırım ama iş karalamaya aşındırmaya geldimi orada dur .. o tartışma tartışmalıktan çıkmış başka yöne kaymıştır kelimeleri seçerken özen göstermezsek yanlış anlattığımız şeyide başkalarını yanlış anladı diye affola muhabbeti beklersek ki ben kendi adıma kendi fikirlerimden şüphe duyarım hangi görüş olursa olsun kimse o görüşü karalayacak kadar o görüştekileri küçük görecek kadar iyi bilemez

forum sakinleri kusura bakmasın ama bir karalamaya cevap vermeden duramam ..duramazdımda

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Ağustos 04, 2011, 20:50:41 ÖS »

mybee: bence yanlış algıladın...

Zamanı geçmiş demode insanları anlatmak için yazıda commodore 64 tabiri kullanılmış. Commodore 64'ün yanına solcu koyarsan eski solcu, Ipad koyarsan yeni solcu olur...Ki bunu commodorefan'da iddia etmiyor. Yazar bunu dile getirmiş... Bu cümlenin solculukla sağcılıkla alakası yok ki, forum dışında 3. kişilere yapılan böyle genel bir atıftan dolayı, forum arkadaşımıza çıkışmanında anlamı yok... Kusura bakma...

mybee
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Ağustos 04, 2011, 21:30:42 ÖS »

bence bırakalım arkadaş yanıtlasın o yazıda demode olarak paşalardan bahsediliyor ama arkadaşın vurgusu bir siyaset üzerine olmuş eğer ben yanlış anladımsa oda arkadaşın okuduğu yeri yanlış anlamasından ve yanlış aktarmasından kaynaklıdır sonra ortada bir çıkışma yok sadece uygarca bir hatırlatma var...

bu arada solun elmayla yeni armutla eski olabileceğini düşünmekte bir başka dejenere görüş değiştiğini söylemedik ki hiç kesip kırpıp bir yerlere sığdırmaya çalışmayız görüşlerimizi anlamaya çalışmayıp statükoculukla suçlayıp kendi statükolarında yaşayanların kafalarında kurguladıkları şeyler var sadece ....kusurada bakmam bunu kusur olarakta görmedim zaten kusur o yazıyı yazan bacının onun kusurunada tarih ileriki yıllarada bakarmı haklımı çıkartır bilemem

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Ağustos 04, 2011, 23:13:05 ÖS »

commodore 64 - solcu
atari 800 xl - sağcı
sinclair zx - anarşist
amstrad - sosyal demokrat
msx - libosh
amiga - hedonist

böyle gider artık

mybee
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Ağustos 05, 2011, 00:28:39 ÖÖ »

c64 ü görememiş hurda der karavana yememiş asker yerer neyse bir fıkra anlatayım

kilisenin çanına her gün bir güvercin pislermiş papaz bıkmış çan silmekten kesin demiş müslüman bu kuş denemeye karar vermiş çanın yanına bir tas şarap koymuş güvercin gelmiş önce şaraptan içmiş sonra yine çana pislemiş gitmiş papaz söylenmiş ..ulan müslüman olsan şarap içmezdin hristiyan olsan çana s.çmazdın ne haltsın anlamadım ki

bacımda hem şarap içmiş hem çana etmiş o nedenle anlaşılması zor bir durum

CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Ağustos 05, 2011, 00:36:21 ÖÖ »

Yazıda kimden bahsedildiği umrumda değil, çünkü yazar "demode insanlar" tabirini kullanmış ve bu kelimeyle -kendince- demode bir bilgisayar olan C64'ü yanyana koyarak malzeme etmiş.Ben bunu yazdım sadece.

Konu yine statükolara, karalamalara, saçmalamalara kadar gelmiş. Biraz daha devam edersek Stalin, Lenin, proleter hareketler vs. dersi de alacağız arkadaştan. Asıl forum böyle şeylere alet edilmemeli.

Mybee'den yanlış anladığını yazmasını falan da istemiyorum çünkü anlaşılıyor ki yüzyüze olsak da bunu kabul edecek bir insan değil.

Daha birşey yazmak istemiyorum bu başlığa çünkü bu kadar yıldır üyeyim, ilk defa forumu açmaya elim varmıyor. Böyle zırvalar için sevdiğim şeyleri yıpratmam

hakdead
Deneyimli

Other computers play, Amiga kill!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Ağustos 05, 2011, 02:17:25 ÖÖ »

Yaaaw abicim ne içtiniz siz yaaw Kahkaha

kan gövdeyi götürecek .....(biiiiip)mun ......(biiiiiip)ının yazdığı bir c64 yazısı yüzünden Kahkaha

güncel bir gazeteci değil mi?  demokrasi demokrasi diye vatan vatan diye zamanında halkı galeyana getiren bunlar değil miydi?  1960 ve 1980'de bunların bu tartışmalarının halka neler kazandırdığını gördük.  bu kadar da saf olmayın.  ortada bir b.. yokken birbirinize laf etmeyin. 

(çoook önemli not; ne solcuyum ne sağcıyım ne dinciyim arkadaş, direk bildiğin bodoz anarşistim ve insancıyım.  size bakınca gülmemek elde değil!... eğer bana da laf sıçrayacaksa bu önemli not üstüne sıçrasın, siz sol, sağ, din diye birbirinizi yerken hayatımızdan neleri çalıyorlar düşünün, bu devletin başına solcusu da geldi sağcısı da geldi dincisi de geldi ama ne kadarınız devletçi oldu da şimdi tam bağımsızlık düşünmeniz gerektiği yerde AB'yi düşünür oldunuz.  yazık birbirinizi hırpaladığınıza yazık, yanlış şeyleri düşünürken bile birbirinizi kırıyorsunuz, valla kusura bakmayın arkadaşlar daha mantıklı düşünün derim; sonuç olarak yaşadığınız hayatlar, düşündüğünüz düşünceler sizin bile değilken kavgasını ettiğiniz şeyler kimin?)
« Son Düzenleme: Ağustos 05, 2011, 02:19:28 ÖÖ Gönderen: hakdead » Logged

Amiga 1200 3.1 rom + fast ata mk3 + Blizzard 1260 50mhz + 128 mb ram + 60 gb 2.5 ide + pcmcia cf reader + pcmcia ethernet
Amiga 3000 3640/25 mhz 2 Chip 8 Fast + 10 gb scsi
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Ağustos 05, 2011, 08:33:05 ÖÖ »

durun itiraf ediyorum Kahkaha evet c64 hurda olmuştur ahahahahahaaa,nerelerden buluyoruz c64'leri hurdalıklardan,bit pazarından demekki hurda Kahkaha saldırın joker_'e Kahkaha
mybee
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Ağustos 05, 2011, 09:00:47 ÖÖ »

CommodoreFan ® yazı boyunca anormal bir performans gösterip yalnış anlama ve anlatma rekoru kırıyorsun sana sadece bir düşünce tarzı konuşulurken (yazıda askerden bahsetmesine rağmen ki onada karşıyım ya yazarı burada değil) insanlar diye hitap edersen ortaya çıkacak sonuç tüm o düşünce sahibi olanlar diye algılanır dedim sonrasında gökhanın çıkışına cevap olarakta sadece yeni eski yok demek istedim tamam dolaylı oldu ama özet bu sana burada ne diyalektikten bahsederim nede evrensellikten forum alet edilmemeli diyorsun tamamda yanlış algılanacak şeyler yazarsan kendin başlatmış olursun değilmi..

hakan ben çay içtim suyla karıştırıyorum çarpmıyor burada kimsede kimseyi yemiyor yahu işi gücü bırakıp yamyamlıkmı yapacaz artık...bu arada benim cihaz nooldu ha oğlanı yollayacam senin kafeye bak artık derdini markopaşaya anlatırsın

joker geçen bir c64 ve sord m5 gördüm kutularında adam 200 tl dedi tanesine hemde bit pazarında gel burayada hurda olduklarına adamı ikna edelim

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Ağustos 05, 2011, 17:22:26 ÖS »

@mybee: bu konuda senle hem fikir değilim ve bence commodoreFan ile ilgili söylediklerini kendin için test etmeli ve neden bu kadar çıkıştığını anlamlandırmaya çalışmalısın...

"Zamanı geçmiş demode insanları anlatmak için kemikleşmiş bir kitle tarafından tamiri yapılıp temizlendikten sonra zarar görmesin diye ambalajlara bile sarılan cihazları örnek göstermiş ve herkesin anlayabileceği bir yazı da değil."

"Zamanı geçmiş demode insanları anlatmak için" commodore64'ü kullanan CommodoreFan değil... Yazarın niyeti ve düşüncesi bu. Commodore64 hurdalııklarda, sen commodore64 solcususun diyor. Her solcuyada demiyor bunu. Ipad solcusuda vardır muhakkak... Buna alınan alınır, alınmayan ve gülüp geçende olur. Ama bundan hareketle CommodoreFan'a çıkışmanın alemi yok bence. Kemikleşmiş kitlede bu forumdaki gibi yılmayan yıllar geçsede bu cihazları koruyan kullanan insanlar. Bundan da alınacak, alınsa bile itiraz edecek olacağını sanmam. Burda anlaşılmayan ve commodoreFan'ın hatalı olduğu nedir ki, anormal bir performans göstermiş olsun...
Seni yıllardır bildiğim, sevdiğim bir arkadaşımsın. Ama bence bu sefer gereğinden fazla tepki gösterdin... Kusura bakma...

mybee
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Ağustos 05, 2011, 19:24:16 ÖS »

LW3D
"Seni yıllardır bildiğim, sevdiğim bir arkadaşımsın"
bu yorumun benim içinde aynen geçerlidir ama tepkin dediğin şeyin tepki değil kullanılan yanlış tabirlerin yazan kişi tarafından okunup okuyanın ters algılamayacağı şekle sokulmasıydı buraya kadar bir sıkıntı yoktu sende dikkat edersen orijinal metindeki kasıt ile alıntı metindeki kasıt farklıdır haydi bunuda geçelim bak esas tepki göstermem gereken yeri
""Konu yine statükolara, karalamalara, saçmalamalara kadar gelmiş. Biraz daha devam edersek Stalin, Lenin, proleter hareketler vs. dersi de alacağız arkadaştan. Asıl forum böyle şeylere alet edilmemeli.

Mybee'den yanlış anladığını yazmasını falan da istemiyorum çünkü anlaşılıyor ki yüzyüze olsak da bunu kabul edecek bir insan değil. ""

hiç bozuntuya vermeden geçiştirip sineye çektim ..yahu sen beni nereden tanıyorsunda hakkımda yargı yürütüyorsun... seninde olaya maksatlı müdahalelerin konuyu iyice çıkmaza sokuyor siyasi benzerliğiniz olabilir benide hiç bağlamaz aradığın fırsatsa ben sana ondan bolcada verebilirim ama yazılarımın içinde hakaret yok iken saldırı yok iken sende kendi yazdıklarını okuyup kendi tepkinin ne olduğunu sende anlamaya çalış

Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: