Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore GenelPrince of Persia / C64 Port
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Prince of Persia / C64 Port  (Okunma Sayısı 68725 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #75 : Kasım 10, 2011, 11:00:25 ÖÖ »

güzel haber
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #76 : Kasım 10, 2011, 11:10:07 ÖÖ »

1541 Ultimate'deki REU paging bugları birkaç senede zar zor çözülebildi. CRT desteği de çok benzer sorunlara gebe olduğu için üç ihtimal veriyorum.

1) CRT desteği yakın zamanda çıkacak, en çok da PoP ile test edecekler. Ancak sonradan fixlere maruz kalacak.
2) Test sürecini ciddiye alacaklar ve firmware sorunsuz yayınlanacak ancak süreç biraz daha uzayacak.
3) REU'dan kazandıkları tecrübe CRT desteğinde işe yarayacak ve hızlı+sorunsuz bir şekilde yeni firmware'i yayınlayacaklar.

Hangi ihtimal gerçekleşirse gerçekleşsin, hardware'ın kendisine sahip olmanın ek avantajları var elbette ki. Ben 1541 U-II sahibi olduğum halde EasyFlash almayı bu nedenle tercih ettim. Bir problem çıktığında bir sonraki firmware'i beklemek acayip can sıkıcı olabiliyor.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #77 : Kasım 10, 2011, 13:54:16 ÖS »

bu easyflash olayını nasıl kaçırmış, atlamışım Bir daha sipariş verilirse beni unutmayın...

Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #78 : Kasım 10, 2011, 14:25:30 ÖS »

@LW3D: Abi o biraz da benim aceleciliğimden kaynaklandı. Şöyle ki tek başıma siparişi vermek üzereydim, order için submit buttonuna tıklamak üzereydim yani. O sırada aklıma geldi, dedim kesin başka almak isteyenler de çıkar, hem shippingi de bölüşürüz, herkes kazançlı çıkar. Bu şekilde alacağını tahmin ettiğim kişilere mesaj attım, telefon ettim v.s. ben hariç 3-4 kişiyi buldum bu şekilde. Ancak sonradan birşey farkettim. 2 adet siparişte shipping gerçekten kişi başı ortalamada düşüyor. Ancak 3-4-5-20-50-100 birşey farkettirmiyor. Yani 2 adet de sipariş versek, 30 kişi de topluca versek fiyat değişmiyor. Sadece tek sipariş pahalıya geliyor. Ben de ulaşım süresinin uzayabileceğini bildiğim için (ki 3 haftayı geçti bakın) derhal siparişi verdim. Verirken de zaten mesajı ilettim "daha sonra sipariş vermek isteyenker çıkarsa, en az iki kişi bir araya gelip versinler" diye. Şimdi sen kendine bir tane daha arkadaş bulacak olsan, bizimle aynı koşullarda sipariş verebilirsin. Hatta hatta ben siparişi verdiğimdeki döviz kuru daha yüksekmiş, 81+ TL'ye geldi kişi başı. Bugünkü kurdan versen 77 TL'ye geliyor. Yani ikinci partide bekleme süresi hariç karlı çıkarsın. Bir de PoP v1.1 yayınlandı. Eleman direk onu yazıp gönderir romunda, bir daha uğraşmazsınız bizim gibi 1.1'i yazmakla.

bkz: http://noname.c64.org/csdb/release/?id=102540
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #79 : Kasım 10, 2011, 15:05:57 ÖS »

@Skate
Oyunun ve EF kartuşun hayırlı olsun. Gerçi video'lardan falan oyunu gördük ama gerçek donanımda oynadığında aldığın keyif ve izlenimlerini de duymak isteriz.
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #80 : Kasım 10, 2011, 17:21:34 ÖS »

@witchdoktor: teşekkürler. akşamki programım şöyle. eve gidicem. 45 dakika civarında bir sürede c64 üzerinde bitiricem oyunu. sonrasında izlenimlerimi paylaşıcam sizlerle.

hala crack scene'ine ilgi duysam oyunun 64k versiyonu için kolları sıvardım belki. yapılabilecek bariz optimizasyonlar var. oyunun core coduna ufak bir müdahele ile 63 pixel yüksekliğindeki blokları 64 pixel yüksekliğinde çalışacak hale getirip (zıpladığında bir pixel daha yükseğe çıkacak gibi) oyunun tüm grafiklerini karakter setine çevirip, bunun avantajıyla oyunu double buffering'den kurtarmayı becerebilsem en az 20-30k kazanırım (bitmap grafikleri karakter mapleriyle değiştirmek gerekir elbette ki). sprite datalarını da CPC versiyonundaki gibi 25 FPS'ye düşürdük mü oyun 64k'ya kesin sığar. hatta hatta sprite datalarından feragat etmeden level datalarını disketten yükletmek suretiyle, yani her level arasına yükleme koyarak az da olsa bir kazanç elde ediliyor. her ne kadar levellar az yer kaplasa da aynı anda hem dungeon hem palace grafiklerinin hafızada tutulması falan gereksiz aslında. özetle c64'de bir oynayayım hele, uzun vadede başka biri benden önce yapmazsa belki gaza gelir 64k versiyonuna girişirim. ama en erken tarih 2012 Mayıs olur bu işe başlamam için. o zamana kadar başka bir cengaver çıkıp yapacaktır bu dediklerimi.
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #81 : Kasım 10, 2011, 17:24:42 ÖS »

Ben hala bu kartuş ne işe yarar çözemedim

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #82 : Kasım 10, 2011, 17:31:10 ÖS »

eastflash basit bir kartuş evdede rahatlıkla yapılabilinir

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #83 : Kasım 10, 2011, 17:34:03 ÖS »

eastflash basit bir kartuş evdede rahatlıkla yapılabilinir

Nasıl? Birde 154I'i pc'ye baglamak için gönderdigin aparatı bulamıyorum çıldırmak üzereyim.

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #84 : Kasım 10, 2011, 17:48:58 ÖS »

fiyatını gördükten sonra uğraşmaya değmez gibi

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #85 : Kasım 10, 2011, 17:54:48 ÖS »

@ozkano: zaten easyflash'i normalde satın al diye yapmadı adamlar. şemalar açık, nasıl yapılacağı ile ilgili her tür detayı veriyorlar. ben şahsen yapamayacak biri olarak yapıp satandan alıyorum. sen yapsan senden alırım. olay bu.
ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #86 : Kasım 10, 2011, 17:58:30 ÖS »

benim de yapıp satma gibi bir düşüncem yok zaten yaparsam kendi c64 lere yapıcam, kartuş şeklinde değilde internal düşünüyorum

Cps2,System11
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #87 : Kasım 10, 2011, 18:05:25 ÖS »

bir de TR'den birine yaptırma fikri şuradan çok sarmadı beni. mesela adam gibi bir case istiyor insan. türkiye'de c64 kartuşuna sıfır case nerden bulucaz? yurtdışından getirtmek zorundaysam, case'i getirene kadar aletin kendisini getirtiyorum. şu olur tabii, biri bu işi mass production'a döker, herşeyden topluca getirtir 100'er adet falan. sonra 10 tane satar 90'ı elinde patlar. Kahkaha senin dediğin gibi kendine yapmak için mantıklı, öteki türlü yurtdışından almak birçok açıdan daha mantıklı.
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #88 : Kasım 11, 2011, 01:37:10 ÖÖ »

Sonunda EasyFlash'i kurcalayabildim. Elimde C64 için FD2000 ya da 1581 tarzı bir alet olmadığı için ilk iş olarak EasySplit utilitysi ile CRT imajını parçalara bölerek işe başladım. Ancak işler pek yolunda gitmedi.

İlk olarak C128'in drive'ı çalışmamaya başladı ve işim yarım kaldı. Mecburen C64'e geçiş yaptım. EasyFlash ve 1541 Ultimate-II'yi aynı anda bağlayabilmek için zamanında Hades'in geliştirdiği gibi bir çoklayıcım olmadığı için normal drive kullanmam gerekti. 5-6 tane drive farklı sebeplerden çalışmadıktan sonra eski 1541-II'lerimden birini çalıştırmayı başardım ve 1541 Ultimate-II'yi alma nedenimi birkez daha net bir şekilde hatırladım.

Sonrasında bozuk bir disketten ötürü son bir kez daha sorun yaşamamın ardından düzgün bir disket bulup ilk kartuşa Prince of Percia v1.1 romunu çakmayı başardım.

Oyunu bitirmem tam tahmin ettiğim gibi 45-50 dk arası aldı. Yakın zamanda Vice üzerinden oynayıp bitirdiğim için birkaç basit hatayı saymazsak yürür gibi geçtim levelları. Elbette ki Vice'dakiyle hiç alakası yok. Yani sahip olduğum bir donanımı C64+1084 üzerinden Prince of Persia oynayarak kutlamak. Bildiğiniz orgasm işte. Gerçekten bambaşka bir olay. Partide mutlaka oynayacaksınız, hiç merak etmeyin.

Şimdi diğer kartuşlara da yazıyorum PoP v1.1 ROMlarını. Benimle birlikte sipariş veren dostlarıma bir kıyağım olsun. Cidden çok uğraştırıyor. Bir ROM'u yazması da 8 dk falan sürüyor. Ama asıl uğraştıran o değil, CRT'yi uygun biçimde split edip, C64'e aktarım süreçleri v.s. İnsan sık sık C64 üzerinde ALT+W yapmak istiyor ama nafile tabii. Kahkaha

Oyunla ilgili son bir yorumum da şu olacak. PC'ye göre tek farkı ekranda çok fazla hareketli blok olduğunda FPS'nin düşmesi ve iksirlerin siyah harici background rengine denk geldiğinde karakter bloğunun arkasının siyah olması gibi ufak tefek hatalar. Bunlar da olayı o kadar C64'e özgün yapıyor ki bunlar olmasa bu kadar zevk almayabilirdim.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #89 : Kasım 11, 2011, 12:28:09 ÖS »

tebrikler,

this is amiga speaking.
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: