Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriDemoSceneNightshift 2008 - "We still have hope"
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Nightshift 2008 - "We still have hope"  (Okunma Sayısı 17830 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Silencer
Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Mart 10, 2007, 02:24:01 ÖÖ »

Ben PC'de müzik yapıyorum kendi çapımda ...geleceğim ve PS2 kalırsa o zamana,elimde Midway Arcade Treasures,Taito Legends,Capcom Classics serilerini toplayıp retro gaming platformu kuracağım...izin verilirse.

Defender ve Paperboy oynayıp Mortal Kombat'ta kafa kol alacaz...
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Mart 10, 2007, 02:44:24 ÖÖ »

konuşçak çok şey var ama  bence artık bir anlamı yok... kimsenin ilgisini çekmiyor bu tip etkinlikler... onların gözünde commodore batmış iflas etmiş bir bilgisayar firması
c64
c128
amiga
gibi makinalar da ömrünü tamamlamış eski cihazlar...

@mathman: bu cevabi sana vermiyorum yanlis anlama ben de zaman zaman ayni yorumlara rastliyorum. Mesela esmaeild bir 6502 asm dokumani cevirip yayinlamisti. Altina birisi yorum yapmis. "Motorola islemciler tarihe karisti coktan, ama yurdum hep teknolojiyi geriden takip ediyor" gibisinden bir yorum.

Sanirsin arkadas Sony PS3 icin Cell processor ustunde algoritma gelistiriyor.

Yani sanki guncel teknolojiyi kullanarak birisi birsey uretti de biz sirtimizi donduk.

Bu partilerde her zaman hangi platformda kim ne uretirse uretsin kapilar acik oldu hep de acik olacak.

Kimilerimiz ise kendisine "ben retrocuyum" diye etiket yapistiriyor. Eski makineleri seviyorum, ama birsey uretecek kadar bilgiye sahip degilim. O yuzden bu scene falan olaylarindan urkuyorum diyoruz.

Sorulacak sorular var:
1- O sevdiginiz makinede birseyler uretmek istiyor musunuz?

Eger oyle ise scene ve icindekiler size yardimci olmak bilgi vermek ve sorularinizi cevaplamak icin yirtiniyorken, bundan faydalanmayi dusunebilirsiniz mesela

2- Eger birsey uretmek istemiyorsaniz, o makinelerde uretilen seyleri seviyor musunuz?

Eger cevap evetse o zaman o sevdiginiz makinede yeni oyunlar demolar veya araclar gelistiren insanlarin urettiklerini sevmeniz muhtemel. Ayrica bu kisilere geri beslemede bulunabilirsiniz. Kullandiginiz bir araca bir ozellik eklemelerini soyleyebilirsiniz ornegin. Ya da bu kisileri sizin ilginizi ceken baska bir projede calismak hakkinda gazlayabilirsiniz. Mesela bu ulkede gazlasaniz Amiga OS icin cesitli faydali toollar gelistirebilecek vs kisiler olabilir.

3- Kendi makinenizi seviyor fakat onun partilerde yeterince temsil edilmedigini mi dusunuyorsunuz?

Eger oyleyse bu konuyu nasil cozmeyi dusunuyorsunuz. Oraya bizzat gelip makinenizle boy gosterisi yapabilirsiniz. Unutmayin ki sizi goren ve o makineyi biraz bilen birileri "Aaa... falanca makinede de bayagi ilgi var. alet de ilginc gozukuyor. Du bakiyim ben bi su alete ne yapabilirim" diye gaza gelecektir (ki bu cok sik olur inanin)

4- Makinenizi eskiden severdiniz ama artik gecti zaten bu isler peeeeh!!!

O zaman niye burdasiniz?

Sonuc

Arkadaslar... Hadi organizatorleri falan da desteklemeyi umursamiyorsunuz diyelim. Eger 4. soru modunda degilseniz en azindan kendi makinenizi, onun varligini ve onun uzerinde yeni yazilimlar ve donanimlar gelistirilmesini veya onunla ilgili yazilar yazilip yayinlar yapilmasini istiyorsaniz, LUTFEN ama LUTFEN artik scene, partiler, retroculuk, pc'cilik, vs konularinda aramizdaki fikir farkliliklarina takilmak yerine, "Nasil bu ulkede bilgilerimizi daha verimli paylasabilir, her dalda daha uretken, saglikli ve uzun omurlu bir grup haline gelebiliriz?" diye dusunelim.
MagicAmiga
Deneyimli

O n L y A m i g A

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Mart 10, 2007, 02:47:13 ÖÖ »

Arkadaşlar SÖZ seneye bende AMİGA mla gelicem yanındada uyku tulumu getirip bi köşede takılıcam...daha aranıza yeni katılmama ragmen ilk olarak LW3D ile tanıştım,ardından MATHMAN in doplantısına da katıldım,nightshifte destek olmak için katıldım bişeyler için ugraşıyorum inanın...ama bu party olaylarını daha keyifli bi hale getirmek bizlerin görevi herkezde bunu istiyodur zaten ama seneye daha iyi organize olalım bu sene ki bi tecrübe oldu ülkemiz için,bizim için onun için tekrardan VİGO ve emegi gecen herkeze teşekkür ediyorum,bir adım binlerce adımı getirir...tekrardan tebrikler..ama hep daha da ileri degil mi?

A 500 HD8+ GVP
Silencer
Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Mart 10, 2007, 02:54:09 ÖÖ »

@Nightlord

kardeş neden bu kastın kendini ve helak ettin.
tamam ben diğer partiye de 20ytl verip girelim
diyenlerden olayım...sanırım her gelen 20ytl
verse tshirt'de istemiyorum,,bu parti gene olur.
birde konuyu çok çok uzatıp kimsenin birşeyleri
göreceğini sanmıyorum zaten bizim yaşlardaki birçok kişi
neyi nasıl yapacağını gayet iyi bilmektedir ki isteyen gelir.
işi olan gelmez,ben kendi adıma 2gün üst üste karşıya geçemezdim.
hemde o gün iş durumlarım vardı.,neyse.
Forum olarak atıyorum; sensible turnuvası düzenleriz aramızda
para toplarız üçbeş kuruş,birinciye bir hediye veririz.
Böyle ufak tefek organizasyonlar bile hareket getirir partilere.

Bir daha ki partinin daha çok kişi ile olacağından ben eminim.

CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Mart 10, 2007, 09:44:43 ÖÖ »

Öyledir böyledir,çok şey yazılıp çizilebilir ama kafam rahatladı partinin yenileneceğini öğrenince.Ümidim vardı ama şimdi daha da rahatladım.Bu tip eski cihazlara değer veren insan sayısının oranını düşünürsek bu tür nimet sayılabilecek organizasyonlara ihtiyacımız var diye düşünüyorum

Bir garip COMMODORE fanatiği...
vigo
Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : Mart 10, 2007, 18:05:34 ÖS »

arkadaşlar, şu sayfayı okudunuzmu? bu sayfa, parti ve demoscene'i açıklamak üzere hazırlandı : http://nightshift.untergrund.net/2007/tr/faq.php sanırım bunu kimse okumadı, ya biliyorda okumadı yada tenezzül etmedi. aralık 26 dan beri bu sayfa 174 unique (tekil) totalde 281 hit almış... birkez daha söylüyorum. parti mekanları kaynaşma yeridir. gidersin zaart diye gördüğün biriyle istediin gibi computer muhabbetine girersin... bi bakarsın özkano yu görürsün, elinde bi mother board, takmış monitöre, "aaa bune hocam? napıyosun" dersin, biranda özkano ile arkadaş olur sohbete girersin. bi bakarsın uzun saçlı hafiften göbek bağlayan, c64de bişiler yapan biri görürsün, gidersin "selam" dersin ve birden o kişinin skate/glance^clash olduunu anlarsın ve belki o adamdan alıcaan gazla c64'de yada PC'de koda başlarsın... yada mekandaki en şişman ve en stresli gözlüklü adama gider "ya hocam sen ne ayaksın" dersin ve direk benimle tanışmış olursun... parti böyle bişidir. illa insanın bi konuda uzman olması gerekmez... 2007 yılında halen c64 yada amiga oyunlarından sohbet etmek istersen bunu ancak parti ortamlarında yapabilirsin... yada "ulan bi zamanlar oric atmos diye bi makine vardı" dediin anda belki bianda lw3d cebinden bitane çıkarır ve sana gösterir.
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: