Ana Sayfa
Amiga Dokumantasyon Projesi
Medya
Yardım
Ara
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.tr
Commodore
Commodore Yayınları
64'ler Dergisi
« önceki
sonraki »
Sayfa:
1
...
16
17
[
18
]
19
Aşağı git
Gönderen
Konu: 64'ler Dergisi (Okunma Sayısı 295451 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
witchdoktor
Uzman
Ynt: 64'ler Dergisi
«
Yanıtla #255 :
Mart 17, 2018, 10:45:00 ÖÖ »
Telif hakları iyi güzel de, artık mağaza rafından oyun alamaz hale geldik, bunun sorumlusu kim acaba? D&R'daki Aral ithalatı 300TL'lik oyunu Steam, PSN veya Xbox Store'dan yarı fiyatına alıyoruz. Şöyle makul bir kar marjı ve vergilendirme sistemi olsa çoğumuz gider kutulu olarak mağazadan alırdık. Online store'lardan alınan ürünlerde bildiğim kadarıyla şimdilik vergi falan alınamıyor. Mağazada 1 oyun satılıyorsa, online 20 oyun satılıyordur diye düşünüyorum da sistem yakaladığını oyma üzerine kurulu olduğu için çok da sorun olmuyor herhalde...
Levent (Lvnt)
Uzman
«
Yanıtla #256 :
Mart 17, 2018, 15:08:56 ÖS »
Steam vb'den oyun falan almıyorum ben. Yok yeni makineyi internete bağla, steam indir vb. Belki işletim sistemi eski, internete bağlamak istemiyorum? Güncellemeyeceğim? Oyun dediğin cd'yi takar ya da arşivden alır kurar, save dosyalarını yükler oynarsın.
Aynısı ps3 save dosyaları için de geçerli, kendi oyun save'mi başka ps3'ile kullanamıyorum
Üreticilerin, son uygulamaların (oyun, uygulama vb) herşeyden daha önemli olduğunu anlayacağı bir zaman gelecek mi acaba? (konsol, işletim sistemi, middleware)
Use the brute force, Luke
CaiSSoN
Uzman
C64 Fan
«
Yanıtla #257 :
Mart 17, 2018, 15:48:34 ÖS »
sorumlu tabii ki Türkiye'deki gelişmeye müsait olmayan insanlar ve uygulanmaya çalışan sistem... sene olmuş 2018, telekomdan bağımsız ISS'lerin sayısı bir elin parmaklarından az. Witchdoktor'un oyun serzenişi aslında taaa 90lardan beri başımızın belası, adam gibi ithalatçı olamaması, vergi problemleri, vizyonsuz insanlar vb...
Levent'in yaklaşımı da bana göre biraz uç bir nokta. teknolojiye kafa tutuyor
85-2000 arasıydı o dönem. 2018deyiz abi
zaten internete bağlı olmadan ne oyun patch'i indirebilirsiniz, ne save edebilirsiniz Unutmamak lazım, yeni oyunlar da ~25GB'dan başlıyor. PC için konuşuyorum; Mortal Kombat XL almak istese mesela 2 Bluray. Bluray okuyucu, yazıcı var mı makinesinde? Sanmam... DVD formatından örnek vereyim. Oyun 5 adet dual layer dvd'ye denk geliyor. Orijinal oyunu TR'de bulabilmesi çok zor.
Oyun üreticileri koleksiyonerler haricinde sanıyorum ki bu işe pek abanmıyorlar artık. Ya da halen her şey eskisi gibi ama biz faydalanamıyoruz. Zaten muhattap ülkelerin internet bağlantı sorunları yok, makine internete bağlamama gibi bir düşünce yok. Herkes keyfine bakıyor.
Yani görebildiğim kadarı ile 2 temel sorun var
1- tekelcilik
2-vergi.
bunlar çözülürse herkes her şeyi istediği gibi yapabilir. peki çözülebilir mi? Tabii ki HAYIR!
emarti
Uzman
Only Amiga Makes It Possible █
«
Yanıtla #258 :
Mart 18, 2018, 11:40:44 ÖÖ »
Alıntı sahibi: CaiSSoN üzerinde Mart 17, 2018, 00:56:02 ÖÖ
uzun bir aradan sonra 64'ler Dergisi'nin 11. sayısını siteye ekleyebildik nihayet, keyifli okumalar dileriz...
Süper olmuş, teşekkürler.
https://github.com/emartisoft
My GitHUB
|
http://csdb.dk/scener/?id=26786
My CSDB
READY.
SYS(64767): EMARTI
Turrican
Üye
«
Yanıtla #259 :
Eylül 30, 2018, 19:44:26 ÖS »
Arkadaşlar 64'ler dergisinin 11. sayısını internetten okumanın dışında diğer sayılar gibi PDF veya CBR formatında indirmemiz mümkün mü?
hüseyinc64
Üye
«
Yanıtla #260 :
Temmuz 26, 2021, 00:02:40 ÖÖ »
ah şu 64 lerin eksik sayılarıda tamamlansada bir görebilsek keşke
RetroOneGamer
Yeni Üye
«
Yanıtla #261 :
Ekim 28, 2021, 13:15:19 ÖS »
arkadaşlar Commodore 64 ve oyunları ile büyüyen biri olarak İstanbul Avrupa yakasında 90'lı yılların ortalarına kadar C64 oyunları satan dükkanlardan hatırladıklarım:
Merter Compushop (Commodore dünyasının janjanlı, kuşe kapaklı oyun kasetleri bu dükkanda satılırdı ve gördüğüm en kaliteli C64 bilgisayarcısıydı. oyunlar diğer C64 dükkanlarından pahalıydı ama ürün sunumları çok iyiydi. Dükkan vitrinine baktığınızda C64 oyun kasetleri görsel sunumlarıyla bir hazine gibi parlardı. o oyunları satın alabilmek ve sahip olmak için heyecandan ağzımızın suyu akardı. A.M.C. Astro Marine Corps isimli bir oyun görmüştüm ve kapaktaki silah tutan cyborg askeri görünce dibim düşmüştü. oyun içeriği hakkında tam bir fikrimiz olmadığı için hayal gücü devreye girerdi, ve o oyunla ilgili muhteşem hayaller kurardık heyecan tavan yapardı. efsane olan belki de buydu. (internet çağında olduğumuz için bu tatlı heyecan malesef artık yok). neyseki rahmetli babam 8-10'lu yaşlarımda bana oyunlarımı bu mağazadan alırdı ve hala hatırası olan bu oyunları saklıyorum. Antiriad, Side-Wize, Cybernoid 2, Darkman, Gremlins 2, Final Fight, Shaolin, Ninja Spirit, Blues Brothers, Space Harrier 2, Golden Axe, Thing Bounces Back, Crack Down, Adams Family, Hudson Hawk, Ghouls'n Ghosts, BMX Ninja, Dick Tracy, Captain America, Thundercats, Turrican, MYTH bunlardan bazıları)
Merter Entay Bilgisayar (aslında X-Copy ile Amiga oyunları çeken bir oyun dükkanıydı, sahibi maykıl abi diye anılan bir ağabeydi ama bildiğim bir yer olduğu için bu bilgisayarcıdan da bahsetmemek olmazdı)
Merter Peyk Bilgisayar (Double Dragon 3 ve Terminatör 2 C64 kasetlerimi bu dükkandan satın almıştım. fakat Terminatör kısmen bozuktu. 2inci bölüme geçtiğimde yükleme esnasında hata vermişti. kaset hala hatıra olarak elimde)
Bakırköy Bilgisayar (Hatboyu caddesi üzerindeydi, dükkanı Kemal isminde kısa boylu güler yüzlü bir ağabeyimiz çalıştırırdı. dükkanda adını hatırlamadığım kibar bir bayan da bulunurdu. oyunlar, resimsiz mavi, sarı, gri ve yeşil çizgili ve ortası düz beyaz kuşe kaset kapaklı sıfır kasetlere çekilir ve öyle satılırdı. kaset kapak kuşesinin yan kısmında ve kaset üzerinde oyun isimleri yazardı. dükkanda bir oyun listesi vardı fakat kararsız kalırsak Kemal abinin tavsiyesiyle güzel oyunları belirler satın alırdık. Commodore 64 datasette'imin ve joystick'imin tamirini de Kemal abi yapmıştı. elimde hala 30'dan fazla Bakırköy Bilgisayar'a ait C64 oyunları hatıra olarak duruyor)
Bakırköy Ebuzziya Caddesi Marmara Çarşısı 1. Kat (ismini hatırlamadığım bu bilgisayarcıda C64'ün daha düşük profilli paket oyun kasetleri satıldırdı)
Bil&Aks Bilgisayar, Bildak Bilgisayar, Datek Bilgisayar fiziki olarak dükkanlarına hiç gitmediğim fakat isimlerini hatırladığım diğer kaliteli C64 oyun bilgisayarcılarıydı. Ayrıca hatırladığım diğer bir konu Commodore 64'ün teknik servisi olan Teleteknik'in yeri Karaköy Tersane caddesi üzerinde bir hanın içindeydi. C64 tamiri için rahmetli babamla gitmiştik. Eminönü ve Karaköy'ü ilk o yıllarda görmüştüm. C64'ün bende çok özel bir yeri var ve hayatımda çok güzel anılar bıraktı arkadaşlar. C64 Forever!
emarti
Uzman
Only Amiga Makes It Possible █
«
Yanıtla #262 :
Şubat 09, 2023, 22:53:12 ÖS »
Ülkece yas tuttuğumuz bu süreçte kafamı dağıtmak için archive.org sitesinde arama yaparken sanırım üyelerimizden birinin paylaşımını buldum. Site içi arama yaptırdım ama sanırım bunu paylaşmamış.
64ler dergilerinin (bazı sayıları eksik sonradan farkettim)
52 adet tüm sayılarını
pdf olarak tek bir arşiv dosyası içinde ~1.3GB indirebilirsiniz.
https://archive.org/download/c-64-kitap/Dergiler/
«
Son Düzenleme: Şubat 10, 2023, 11:41:35 ÖÖ Gönderen: emarti
»
https://github.com/emartisoft
My GitHUB
|
http://csdb.dk/scener/?id=26786
My CSDB
READY.
SYS(64767): EMARTI
hüseyinc64
Üye
«
Yanıtla #263 :
Şubat 10, 2023, 01:01:14 ÖÖ »
Alıntı sahibi: emarti üzerinde Şubat 09, 2023, 22:53:12 ÖS
Ülkece yas tuttuğumuz bu süreçte kafamı dağıtmak için archive.org sitesinde arama yaparken sanırım üyelerimizden birinin paylaşımını buldum. Site içi arama yaptırdım ama sanırım bunu paylaşmamış.
64ler dergilerinin 52 adet tüm sayılarını pdf olarak tek bir arşiv dosyası içinde ~1.3GB indirebilirsiniz.
uzun zamandan beri beklediğim ve aradığım birşeydi paylaşım için çok teşekkürler
emarti hocam
hüseyinc64
Üye
«
Yanıtla #264 :
Şubat 10, 2023, 01:49:05 ÖÖ »
9 sayı eksik (24,25,36,44,46,47,48,49,50) ama buna şükür inşallah onlarda bir gün paylaşılır
witchdoktor
Uzman
«
Yanıtla #265 :
Şubat 10, 2023, 07:21:52 ÖÖ »
Alıntı sahibi: emarti üzerinde Şubat 09, 2023, 22:53:12 ÖS
64ler dergilerinin 52 adet tüm sayılarını pdf olarak tek bir arşiv dosyası içinde ~1.3GB indirebilirsiniz.
Teşekkürler
haydar_abi
Uzman
İlla ki Amiga
«
Yanıtla #266 :
Şubat 10, 2023, 12:51:23 ÖS »
Sağ olsun hanımın titizliği sayesinde dergilerimi bulamıyorum. Amiga Dünyası tam set ve Eğitimde Bilgisayar ilk 10 sayı vardı.
Amiga fanatiği....
Amigalıktan çıkmış Amigalar....
Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
bazak
Üye
«
Yanıtla #267 :
Şubat 10, 2023, 15:02:56 ÖS »
Üniversite eğitimi için Eskişehire gittiğim hafta rahmetli annem ilk iş dergilerimden kurtulmuştu. Eksiksiz tüm sayılarıyla 64'ler ve Commodore. Hepsini eskiciye vermişti. Üstüne Kızılmaske ve Conan serilerimi...
Commodore 64/128 ve Amiga 600/1000/1200
Simon (Özay Turay)
Yönetici
Commodore Forever
«
Yanıtla #268 :
Şubat 11, 2023, 19:39:59 ÖS »
Alıntı sahibi: bazak üzerinde Şubat 10, 2023, 15:02:56 ÖS
Üniversite eğitimi için Eskişehire gittiğim hafta rahmetli annem ilk iş dergilerimden kurtulmuştu. Eksiksiz tüm sayılarıyla 64'ler ve Commodore. Hepsini eskiciye vermişti. Üstüne Kızılmaske ve Conan serilerimi...
Yerini doldurur mu bilmem ama yukardaki paylaşımın sahibi forumumuzun da üyesi olan Recep MUM'un Teksas, Tommiks ve Zagor paylaşımları da var.
https://archive.org/search?query=creator%3A%22Recep_MUM%22
https://retrodergi.com
-
https://e-turay.com
-
https://karizmawow.e-turay.com
Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
witchdoktor
Uzman
«
Yanıtla #269 :
Şubat 12, 2023, 10:24:09 ÖÖ »
Alıntı sahibi: bazak üzerinde Şubat 10, 2023, 15:02:56 ÖS
Conan'a Conan dediğimiz zamanlar. Ben çizgi romanlarımdan kendim kurtulmuş, sıfır ayarında yüzden fazlasını (ki sıfır ayarındaydılar) Beyazıt Sahaflar Çarşısında bir dükkana satmıştım üzülerek de olsa (Tenten ve Spider-man serilerini bırakmışım sadece). O para ve biriktirdiklerimle C128 almıştım.
Sayfa:
1
...
16
17
[
18
]
19
Yukarı git
« önceki
sonraki »