Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımINDIVIDUAL dan A500 ve A1200 için yeni turbo kartlar...
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: INDIVIDUAL dan A500 ve A1200 için yeni turbo kartlar...  (Okunma Sayısı 18247 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Temmuz 24, 2012, 11:45:11 ÖÖ »

Bu Avrupa'lılar da uzakdoğulu satıcılar gibi, "gift", "€50" vb ibarelerle gönderi yapamıyorlar mı yahu? Bu şekilde davransalar, bu tarz 10 dolarlık görünümlü kartlar için gümrük memuru dahi sorun çıkarmaz diye düşünüyorum. Bu arada birileri Avrupa'dan gerçekten de hediye olarak birşeyler göndermek istiyorsa gümrüğün yaklaşımı ne oluyor?

Normalde kendileri bir değer biçiyorlar. Zaten diğer zamanlarda da eğer gümrüğe takılırsa gümrük memuru değerlendirir... Sorunun tam yanıtınıda yakında alacağım sanırım   Biri bana sormadan 20kg'lık bir paketi adresime yolladı...İçinde klavyeler, disket sürücü vs. var...5-10 güne yeni bir macera yaşayacağım...

atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Ağustos 07, 2012, 10:11:33 ÖÖ »

aca 1220, whdload için sanırım..   os 3.5  için bu kartlar yetmez

Amiga Os 3.5'in sistem gereksinimleri aşağıda. Turbo olmasa da çalışacak gibi. Kesin bir bilgimiz olsa alacam geçecem bu kartı. Gerçi romlarım 3.0 ama değiştiririz. O zaman da turbo kart fiyatına yaklaşır

AmigaOS 3.5 - Requirements

In order to upgrade your Amiga system to OS 3.5, it must be equipped with the following hardware:

CD-ROM drive
    Hard drive
    68020 or higher processor
    Amiga 3.1 ROMs (Version 40.xx)
    4 MB Fast RAM

For improved performance we recommends adding::

68030 or higher processor
    8 MB Fast RAM
    Graphics accelerator and/or scandoubler
    Modem

To take full advantage of OS 3.5 we also recommend you add the following:

68060 processor with PowerPC accelerator card
    16-Bit sound card
    32 MB Fast RAM
    I/O Accelerator

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ağustos 10, 2012, 10:58:09 ÖÖ »

Bu Avrupa'lılar da uzakdoğulu satıcılar gibi, "gift", "€50" vb ibarelerle gönderi yapamıyorlar mı yahu? Bu şekilde davransalar, bu tarz 10 dolarlık görünümlü kartlar için gümrük memuru dahi sorun çıkarmaz diye düşünüyorum. Bu arada birileri Avrupa'dan gerçekten de hediye olarak birşeyler göndermek istiyorsa gümrüğün yaklaşımı ne oluyor?

Normalde kendileri bir değer biçiyorlar. Zaten diğer zamanlarda da eğer gümrüğe takılırsa gümrük memuru değerlendirir... Sorunun tam yanıtınıda yakında alacağım sanırım   Biri bana sormadan 20kg'lık bir paketi adresime yolladı...İçinde klavyeler, disket sürücü vs. var...5-10 güne yeni bir macera yaşayacağım...

Paketten haber var mı?
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Ağustos 10, 2012, 12:54:06 ÖS »

Paket gümrükte... Bir yandan gidip almaya korkuyorum bir yandan Ramazan'ın rehavetinden kurtulup, bayramın heycanına denk getirmek iyi olur diye düşünüyorum Yani haftaya Insallah...

Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Ağustos 10, 2012, 13:31:59 ÖS »

Paket gümrükte... Bir yandan gidip almaya korkuyorum bir yandan Ramazan'ın rehavetinden kurtulup, bayramın heycanına denk getirmek iyi olur diye düşünüyorum Yani haftaya Insallah...

Ramazan'da sabah saatlerinde almak da fena fikir olmayabilir. Aksam almak sakat, cünkü sinirli olacaklar, ama sabah sansini denersen de "ya kim ugrasacak simdi oruclu oruclu" deme ihtimalleri yüksek bence.

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Ağustos 16, 2012, 15:41:45 ÖS »

paketi bugün gittim aldım...Operasyon tamamdır... Yalnız bayram öncesi olduğundan çok kalabalıktı. Memur arkadaş pakete baktı... Koleksiyon mu yapıyorsun dedi.. Evet dedim...birşey demedi...gidip mühürleri vurup, imza attı..3.6TL'ye paketi aldım.. Pakette oric kitapları, disketleri, disket sürücüleri, özel yapılmış donanımlar, oric 1 felan vardı

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ağustos 17, 2012, 12:32:25 ÖS »

paketi bugün gittim aldım...Operasyon tamamdır... Yalnız bayram öncesi olduğundan çok kalabalıktı. Memur arkadaş pakete baktı... Koleksiyon mu yapıyorsun dedi.. Evet dedim...birşey demedi...gidip mühürleri vurup, imza attı..3.6TL'ye paketi aldım.. Pakette oric kitapları, disketleri, disket sürücüleri, özel yapılmış donanımlar, oric 1 felan vardı

Çocuğuna bayramlık ayakkabı almamışsın hala, ama kendi bayramlık paketini alıp çocuklar gibi şen olmayı biliyorsun

Şaka maka gümrük işlerini iyi kıvırmaya başladın son zamanlarda
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Ağustos 17, 2012, 12:51:30 ÖS »

Gümrükleme şirketi açacak yakında

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Ağustos 17, 2012, 14:33:51 ÖS »

aslında gümrük işlerini pek kıvırmakla alakalı değil... Yani sizlerde alsanız yurtdışından aynı şekilde cihazlarınızı alırsınız kanımca... Dikkat etmeniz gereken 1-2 şey var...

1- ürün 75 Euro altında olsun. Üstünde olursa 2000USD'ye kadar sanırım %18 ya da %20 vergi ödersiniz.

2 - aynı üründen 2-3 tane bir kutuda olmasın...
3 - Kutu dikkat çekici şekilde büyük ya da ağır olmasın...

Bu şartlar altında %90 ürün adresinize gelir. Eğer 75 Euro üzerindeyse vergisini ödeyip alırsınız...

Not: Çocuğa alışverişleri annesi sağolsun hallediyor Keh keh...

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: