Benim MiniCom'da son durum şöyle:
Daha önce, yukarıda bahsetmiş olduğum gibi, alete Win98 SE kurmuş ve ekran kartını düzgün tanımadığı, ses kartını ise hiç görmediği için hüsrana uğramıştım. (Oysa Win98 gayet makul bir hızda çalışıyor. Menü geçişleri, program açılış süreleri gayet makul.)
Bunun üzerine, bir "Slacko Puppy Linux" "Live USB" oluşturdum. Aleti USB'den boot ettim. Puppy hem ekran hem ses kartlarını gayet güzel tanıdı. Puppy'de mevcut gparted programı ile hard diski 3 partisyona ayırdım. Mevcut Win98 partisyonunu küçültüp, 2 partisyon daha oluşturdum ve Puppy Linux'u ikinci partisyona kurdum.
Bilahare Grub4DOS kurdum. (Puppy içerisinde Grub4DOS konfiguration diye bir menü başlığı vardı. Onu çalıştırıp Grub'u kurup konfigüre ettim, veya ettiğimi sandım.)

Aleti kapatıp USB hafızayı çıkarttım ve tekrar açtım. Birşeyler yapıp açılmaya çalışıyor fakat her seferinde tekrar re-boot ediyor.
Linux ve Grub ile ilgili fazla bilgim olmadığından İnternette araştırdım, birşeyler okudum ve bir-iki kez tekrar USB'den boot edip (Puppy Linux'a ve MS-DOS komut satırına boot edip) Grub4DOS'u tekrar kurdum (HDD'nin MBR'sini değiştirdi) ve menu.lst dosyasını farklı şekillerde düzenledim.
Fakat bir türlü beceremedim. Her seferinde alet arka arkaya re-boot ediyor.
Linux ve Grub'dan anlayan arkadaşlar bi el atabilirse makbule geçecek.