Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga Genelamiga hardıskıme yükleme yi nasıl yapabilirim bilenler lütfen yazsın
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: amiga hardıskıme yükleme yi nasıl yapabilirim bilenler lütfen yazsın  (Okunma Sayısı 29192 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kraldır
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Mart 30, 2007, 15:07:20 ÖS »

merhaba arkadaş lar öncelikle sitenizi birkaç zamandır takip ediyorum okuyorum ve aranızdaki yardımlaşmayı izliyorum ve çokta hoşuma gitti şayet banada yardımcı olur iseniz çok memmum olurum çünkü bilginize ihtiyacım var askere gittmeden önce yaklaşık 6 yıl kadar önce amiga 500 ü me elden bir hardısk satın aldım hani yanına gecen ek  parca konsolun yanına gecen üstünde hard dırıve  plus 590 yazıyor bu hard dıskım 4x4 çalışıyor hatta içindeki 3 oyundan 1 de oynanıyordu taaki ben geçen gün oyun yüklemeye çalışıncaya kadar kopya seceneklerini gezdim altüs ettim bulamadım sen nihayetinde orda bir format seçeneği buldum bende haralde içi dopdolu formatlarsam boşalırda bende oyunlarımı yüklerim sandım formatladım fakat şimdi hardıs bom boş nasıl oyun yükliyiceğimi bilemiyorum hangi program gerekiyor nasıl yapmalıyım  nerden başlamayılyım vallaha 4 gündür uğraşmaktan çok yoruldum karıştırmadığım program kalmadı xcopylerden tutunda d copylere kadar nasıl yapcam artık çokta bunaldım bilginize çok ihtiyacım var öceden amiga açıldığında harddıskı okuyordu şimdi okuma ışığı yanıyor içi boş olduğundan amiganın kendi normal hali ekrana geliyor nasıl yapmalıyım yardımcı olur yol gösteririrseniz ve bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevirim şimdiden çok sağlon  .
Silencer
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Mart 30, 2007, 15:13:04 ÖS »

Bence disketten Workbench 1.3 kurmak ile başlayabilirsin...

DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mart 30, 2007, 15:14:20 ÖS »

Merhaba KRALDIR.Öncelikle forumumuza hoşgeldin.

A590 Harddiskinin yanında A590 'a özel kurulum disketlerin olması lazım.Bu disketlerden A590 SETUP disketini kullanarak önce harddisk'ine Workbench 1.3 kurmalısın. İnstall 1.3 disketini takıp boot ettiğinde sırasıyla senden Workbench 1.3 ve Extras 1.3 disketlerini isteyip bunu harddiskini yükleyecektir.Bundan sonra zaten Amigan hdd 'den boot edecektir. Sistemi kurduktan sonra bazı oyunları Harddiskine install edemessin.Böyle bir seçenekleri olmadığı için... Kopyalama yoluyla deneyebilirsin...

Ayrıca A590 kurulum disketleri elinde yoksa internetten çok rahat temin edebilirsin...
« Son Düzenleme: Mart 30, 2007, 15:23:40 ÖS Gönderen: DevilisH » Logged

kraldır
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 30, 2007, 15:37:04 ÖS »

hoş bulduk devilisH  yazın için teşekkürler  ayrıca sanada silencer vallaha disketleri workbencleri okutuyorum elimde 1.3 de    2.1 de mevcut hatta diğer locale  amiga fonst ve extras  diskketleri kopyalama programları da mevcut ama bir türli bir yere varamadım vallaha formatta attığıma pişman oldum yapmasaydım keşke der oldum yanlız elimde dediğiniz a590 a ait özel kurulumdısketleri mevcut değil ! internettende nasıl temin edebilirim bilmiyorum etsemde nasıl yapcağımı bilemem heralde hadi buldum internetten amigaya nasıl aktarcam ? bu elimdeki programlarla bir yere varamammı yani ? bir dünya dısket ve programlarım var ne yapmalıyım ? benim amacım içine oyun yüklemek en başta mortal kombat ve süper frogu yüklemek istiyorum  yol göstere bilirseniz çok  iyi olur çok bunaldım karıştırmadığım program kalmadı desem yeri vardır ama 0 -0 durumundayım
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mart 30, 2007, 15:42:20 ÖS »

KRALDIR, A590 Setup disketleri sayesinde elindeki WorkBench,Extras vs hdd' ne kurabilirsin. O disketleri internetten bulabilirsin ama ADF uzantılı olur.O zamanda başına o adf dosyası haline getirilmiş disketleri Amiga disketi haline getirme sorunuyla karşılaşırsın.

En iyisi bir tanıştan ya da forumumuzda elinde olan bir arkadaşımdan edinmen...

kraldır
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mart 30, 2007, 15:56:02 ÖS »

yani o dediğiniz kurulum dıskketleri şart öylemi ozaman yapacak birşey yok heralde ben onu normal bilgisayar gibi düşünüp hata yapıp formatladım demekki içini boşaltırsam oyunlarımı yüklerim dedim elinde olan arkadaş varsa bana istanbul içi elden kopyalarını vermak isterse yardımcı olursa sevirim ben sarıyer tarafındayım  yinede de sağolun demekki o kurulum dısketlerinden başka çıkar yol yok diyorsunuz .
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mart 30, 2007, 15:59:55 ÖS »

Uzun zaman önce A590 kullanmıştım.Söylemesi ayıp harika bi şekilde kullanmıştım :)Yani A590 benim gözümde KRALDIR   Tek sorunu abartılı gürültüsü

Neyse umarım bu disketleri elden bulursun KRALDIR.Bulamassanda madem oyun için kullanacaksın o zaman ikinci external bir disk drive ile daha kolay oyun oynayabilirsin.HDD 'ye gerek kalmadan...

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Mart 30, 2007, 16:03:17 ÖS »

workbench disketiyle açtığın zaman, Workbench ekranında HD'yi görüyormusun ? A590'la pek uğraşmadım ama eğer HD'yi görüyorsan halledebilirsin. Görmüyorsan A590'ı yeniden tanıtmak gerekecek sanırım..

Not: Kullanici adini "Kraldir" yani kucuk harflerle degistirmen mumkun mu acaba. I harfi sorun cikariyor ve ozelden sana mesaj yollanmiyorda

Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mart 30, 2007, 16:30:41 ÖS »

Dostum, aradığın disketlerin Kadıköyde Joy Bilgisayarda olması lazım.
Oğuz Abiye bir sor.
Sarıgazı tarafına gidebilirsen Erdem Bilgisayarda da mutlaka vardır.
İstersen gitmeden telefonla sor.
İkisi de senin sorununu rahatça çözerler.
Silencer
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Mart 30, 2007, 16:38:49 ÖS »

Oğuz bilir ewt...
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Mart 30, 2007, 16:47:27 ÖS »

a590 disketleri gerekmiyor, eğer a590'ı formatladıysan workbench'i floppy'den okutarak açtığın zaman zaten dh0: olarak masaüstünde görmen gerekiyor ve açtığında içi boştur.

workbench disketinin içeriğini olduğu gibi dh0:'a kopyalayarak işe başlayabilirsin. Özel bir install gerekmemesi lazım. Eğer Drag-drop yapamıyorsan (bazı klasörlerin ikonları yoktur) o zaman CLI'daki copy komutu işini görecektir, amigaDOs'taki copy'i tam hatırlamıyorum, alt klasörleri de kopyalar mı bilmiyorum.

CLI>  copy dfo:#? dh0:    yazdığında tamamını kopyalıyor diye hatırlıyorum. Eğer amigaROM'un v2 ise Workbench 2.1'i tercih etmelisin.

Bir de amigaDos'da bir harddiske workbench'i kopyalayan bir komut yok muydu?

msdos'ta SYS A: dersiniz sistem atar ya.. neyse o komut? Bu hafta sonu amigamı kurar, daha yerinde cevaplar veririm... Kolay gelsin.

ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Mart 30, 2007, 16:52:08 ÖS »

copy df0: dh0:

yazarsan butun dosyaları transfer eder, tabi Harddiske device olarak DH0: vermişsen,

amiga nın en süper özelliği romları aynı ise butun işletim sistemleri her makinada model farklılığı olmaksızın çalışıyor

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Mart 30, 2007, 16:52:57 ÖS »

Workbench'ten gördüğünde DF0'ın (Workbench disketi) içindeki klasörleri c, s, libs vs. DH0'a sürükleyip bıraksın. Olması lazım..

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Mart 30, 2007, 17:12:56 ÖS »

surukle birakla olmaz, wb 1.3 ise iconsuz dosyalari goremez. en temizi

copy df0: dh0: all

komutudur. A590'in icindeki harddisk scsi ise ve eger pc'inde bir scsi kart varsa kurulumu hatta partition'lamayi winuae uzerinden yapabilirsin.

Retro Hincal Uluc
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Mart 30, 2007, 17:27:32 ÖS »

Kahkaha coze çok doğru söylüyor.. Ben tamamen unutmuşum.

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: