Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga Genelamiga hardıskıme yükleme yi nasıl yapabilirim bilenler lütfen yazsın
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: amiga hardıskıme yükleme yi nasıl yapabilirim bilenler lütfen yazsın  (Okunma Sayısı 28760 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Mart 30, 2007, 17:30:38 ÖS »

Eğer alternatif bir çözüm istersen KRALDIR, arkadaşlarımın dediklerini yapabilirsin.Amiga'nın versiyonuna göre elineki disketlerden manual kopyalama yapabilirsin. Bunun içinde bir startup-sequence dosyası oluşturmalısın ilave olarak.Ya da bunu da Workbench disketlerinden kopyalayabilirsin.Sonra bunu editleyerek herhangi bir yere loadwb ve endcli komutlarını eklemelisin.

Eğer arkadaşlarımın dediklerinden bişey anlamadıysan en kolay yolu A590 setup disketini bulman olacaktır.

kraldır
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Mart 30, 2007, 18:11:06 ÖS »

şimdi yazdıklarınızı denedim olmadı arkadaşlar yinede çok sağolun 2 gün önce tezgahta görünüyodu hardısk yani masa üstünde ama şimdi görünmüyo workbenci koydum shell e girdim arda  ozkano ve coze arkadaşlarımın dediklerini bir bir defalarca yazdım olmadı üzgünüm hemde çok sürükle bırakta masa üstünde görünmediği için imkazsız zaten devilish arkadaşım 2. exra dısket sürücüm var ama yinede çözüm sunmaya çalıştığın için çok sağoldedidiğin şekilde yapıyorum zaten ama asıl amaç hardıskı çalıştırmak 2 gün öncesine kadar hıç bir sorun yoktu içinde 3 oyun yüklüydü biri sorunsuz çalışıyordu öbürlerini açamamıştım stretejı türü şeylerdi geri kalanda da hep programlar yüklüydü çizim vs vs gibi erdem bilgisayara gelince bana çok uzak kozyatağı tarafında joy tekniktedeki adamda onu galiba 5 yıl kadar önce görmüştüm bana çok samimi gelmemişti para tabiiki kazanacak istediği para olsun adam dükkan sahibi tabiiki kazanacak ben zaten bunun bilincinde en başta olanlardan biriyimdir ama onlada olmaz detaya inmem zatende yinede benim için aradığınız imkan ve careler için çok teşekkür ederim naapsak yapcak birşey yok gibi galiba hardıskıme 6 yıldır durduğu yere yani dolabımın içine gittme yolları görünüyor gibi yine de çok teşekkür ederim ilgive alaknızdan ötürü aklınıza bir çözüm gelirse paylaşırsanız sevinirim tekrardan çok sağolun .
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Mart 30, 2007, 18:30:01 ÖS »

sende çok çabuk pes ettin yahu Dur biraz..ateş almaya mı geldin Kahkaha

A590 disketi yollarız sana...Kendin halletmeye çalışırsın.. Istanbulda ne taraftasın..

kraldır
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Mart 30, 2007, 18:48:12 ÖS »

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM KARDEŞİMMİ DESEM YOKSA HİTAP ETMEK İÇİN SOROYORUM SAKIN YANLIŞ ANLAMAYIN YAŞ KAÇ ACABA DA BENİM 27 YENİ OLDU YA SİZİN  HİTAPTA KUSUR OLMASIN ONDAN DOLAYI YARDIM TEKLİFİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM BANA BU İYİLİĞİ YAPAR SANIZ ÇOK SEVİNİRİM HATTA YAKIN SANIZ BİR ÇAYIMI İÇİN BUYRUN BEN SARIYER VE LEVENT TARAFLARINDAYIM YANİ BİRİ EV TARAFI BİRİ İŞ TARAFI HEM BANADA NASIL YAPCAĞIMI DA ÖĞRETİR SİNİZ İSTERSENİZ ESKİ GÜNLERDEKİ GİBİ BİR BİRİMİZDE OLMAYAN OYUN LARIDA BİRİRİMİZE ÇEKERİZ MORTAL KOMBAT DA OYNARIZ SIKORPIONLA ŞANS TANIMAM ONA GÖRE 
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Mart 30, 2007, 19:09:14 ÖS »

Akşam evde disketlere bir bakayım. Bişeyler yaparız..

not:nasıl yazsam bilemiyorum ama aramızda 10 yaşdan fazla var Abi diyebilirsin

kraldır
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Mart 30, 2007, 19:45:24 ÖS »

tamam abi ilgine çok tşk ederim senden haber bekliyicem bu arada sen ne tarafındansın  ıst nın ?
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Mart 31, 2007, 13:42:36 ÖS »

Feriköy/Şişli'de oturuyorum..İşyerim Fatih'te..

Haftasonu disketi halledeceğim Insallah.. kusura bakma dün akşam bakamadım...Ama merak etme..A590'ı hayata geçireceğiz.

Silencer
Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : Mart 31, 2007, 15:55:13 ÖS »

Alıntı
İSTERSENİZ ESKİ GÜNLERDEKİ GİBİ BİR BİRİMİZDE OLMAYAN OYUN LARIDA BİRİRİMİZE ÇEKERİZ MORTAL KOMBAT DA OYNARIZ SIKORPIONLA ŞANS TANIMAM ONA GÖRE

Amiga MK oynanmaz valla.Bir Piton olayı ile fatality yapma zevki bambaşka.

Oyunun artık Hem grafikleri kötü hemde loading fazla.Ama ...sene kaç hatırlamıyorum. Masum
Suadiye'de Laçin vardı.Onda bir heyecan yaptık MK1 için çıktı çıkacak geldi gelecek derken paso
Amiga kurulu monitör'lerde showcase yapılırdı MK1...o günleri unutmak imkansız.
Şimdi ise sadece bana heyecan verebilecek az şey var.
SNES'de Super Mario World,Megadrive 2'de Fifa ve NBA 95,PS3'de KillZone,Amiga whdload ile oyun oynamak. Karizmatik
PC'de oyun oynamak bana heyecan vermiyor, çünkü PC'im abartı eski.
Neyse gene döküldüm yerlere.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Nisan 02, 2007, 11:01:51 ÖÖ »

Kraldir: Disketler yanımda.. Kullanıcı adını Kraldir olarak (Küçük i harfli olarak) değiştirmeni rica etmiştim. Bu şekilde sana özelden kimse mesaj atamiyor.

kraldır
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Nisan 02, 2007, 11:40:32 ÖÖ »

adımı küçülttüm oldumu abi  diskketleri ayarladığın için çok tşk ederim öncelikle abi şimdi nasıl yapalım nerde buluşalım bize gelmek istermisin ? yoksa elden veririmmi gel almı dersein ? her 2 seçenektede seni ben gelir alrım tabide yada iş çıkışına bırakalım diyorsun ? ben hepsine uyarım bir de harangi bir borcum varmı ? yazarsan iyi olur sevirim allaha emenet ol cvp bekliyorum .
kraldır
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Nisan 03, 2007, 17:11:42 ÖS »

LW3D abi yaptım oldu hardısk yine çalışır hale geldi yüklemeyi yaptım sayende workbenc 1.3 ü istedi bende onu yükledim verdiğin disketler den sadece A590 setup işe yaradı hemde çok işe yaradı fakat önceki haline geri döndü dediğin gibi yaptım önce yine formatladım sonra sırasıyla exratsas vorkbenc derken yükleme bitti artık masa üstünde yine hardısk görünüyor fakat ben yine oyunları yükleyemiyorum naapcağımıda bilemiyorum yine çok uğraştım ama oyun yüklemeyi beceremedim içine ama yinede çok sağolasın bu siteye attığım tek bir yardım msj la bana yardım elini uzattın hıç çekinmeden beni çağırdın dısketleri verdin hemde beni hıç tanımadığın halde bu iyliği yaptım ya gelçekten yardım sever biriymişsin çok teşekkür ederim site sakinleri gelçekten yardım sever bir arkadaşınız var kıymetini iyi bilceğinize inanıyorum ayrıca sizlerede hepinize teşekkürler hala inanamıyorum adam hakketten işimi hıç bir çıkar gözetmeksizin hal yoluna koydu beni yanına çağırdı aslanlar gibi verdi disketleri hakketten helal olsun dedim çünkü yaklaşık 10 gündür peşinde dolaştığım amigayı 15 yıl önce satın aldığım adam beni bayağı oyaladı yok gelcem yok 2 gün bekle yok işim çıktı oda aynı semtte oturuyoruz resmen illallah etmiştimki sizlerden bu siteden yardım geldi tekrardan sağolasın LW3D
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Nisan 03, 2007, 17:40:25 ÖS »

kraldir, harddiskinde hangi oyunlar vardi hatirliyormusun ?

Retro Hincal Uluc
Silencer
Ziyaretçi
« Yanıtla #27 : Nisan 03, 2007, 18:20:25 ÖS »

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=631.0

Workbench üzerinden oyun oynaman zor.

yukarıdaki link üzerinde konuşulan konu üzerine gitmen en iyisi olacaktır.

ama ben her oyunun oturur workbench installer'ını ararım tararım diyorsan ayrı.

WHDload bence en kaliteli çözüm.

Denedim ve gördüm.

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Nisan 03, 2007, 18:57:52 ÖS »

LW3D abi yaptım oldu hardısk yine çalışır hale geldi yüklemeyi yaptım sayende workbenc 1.3 ü istedi bende onu yükledim verdiğin disketler den sadece A590 setup işe yaradı hemde çok işe yaradı....

... sizlerden bu siteden yardım geldi tekrardan sağolasın LW3D

Önemli değil Kraldır. Merak etme dediğim gibi adım adım sorunlarını çözüp, sistemini çalışır hale getireceğiz.

Kraldır sisteme hangi oyunları kurmak istiyorsun? Önce onların HD'ye kurulu sürümlerini bulmak lazım sanırım. Sonra onları Amigaya aktarmak ve kurmak gerekiyor. Bunun içinde A590 tam çalışıyor mu? ne kadar HD'de boşyer var onları öğrenelim. Harddisk ikonu üzerine iki kere klikleyince açılan pencerede sanırım ne kadar boş olduğu yazması lazım.. ... free türünden (yanlış hatırlamıyorsam).Onu ve istediğin oyunları yazarmısın? Bakalım HD install'ları var mı?

kraldır
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Nisan 04, 2007, 00:18:57 ÖÖ »

merhaba arkadaşlar coze arkadaşım vallaha hatırlamıyorum hangi oyunlar vardı ekrana çıkarken adı yazıyordu ama hatırlamıyorum önem gerektirceğini bilseydim mutlaka kaydederdim zaten oynayamıyordum stretejı tarzı o karışık oyunlardan biriydi hani mouse yle oynanan oynaya bilseydim aklımda tutardım mutlak . silencer dostum linkini okudum inceledim arkadaşlarınla tartıştığınız kunulara ben biraz yabancı kaldım nedenine gelincede ben sizin kadar bu konularda ileri seviyede değilim bak gördüğün gibi LW3D el atmasaydı hard dıskımı hayata bile döndüremiyordum sağolsun bu arada sanada teşekkür ederim yol göstermeye çalıştığın için fakat bu kunularda ben sizin yanınızda örnek veriyim ( siz koşu alanında saate 15 km hızla koşuyosunuz ben daha yürümeyi yeni öğreniyor gibi bişeyim siz bu kunularda gördüğüm ve anlağım kadarıyla aşırı ileri düzeysiniz bense sizden bayağı gerideyim )yinede çok sağol yol göstermeye çalıştığın için bende eski bir amigacıyımdır ama bizlerin döneminde yaptığımız ön önemli şey sınıf arkadaşlarımızla ve mahalle arkadaşlarımızla xcopy yi bilirsiniz işte onla birbirimize oyun kopyalamaktan ibaretti ve gerisi hep oyun du işte yani anladığım kadarıyla sizler ustadlarısınız program donanım vs gibi konuların bense anca yanınızda çırak gibi bi durumdayım ayrıca ben bu hardıskı aldığım zaman hıç bıkadar oyun yüklemenin zor olucağını aklımın ucuna bile getir memiştim amiga dan önce comodoere 64 düm vardı onunla oyunları çıkarana kadar offfbeee olurdum yok load yaz yok kaseti sar bekle ki yüklesin yok kafa ayarı yap yok oyun kafa ayarıyla tutmadı derken  amiga 500plus aldım ki ne rahatlamıştım  offfbee  der ken ohbeee
 falan oldum birden hem çok kolay basit ve hızlı bir kullanımı vardı hemde mükemmel ötesi grafikleri vardı commodoere 64 de göre ondan kullanımı çok kolay bir makineyde benim için amiga500 ama hardiskkin yüklenmesi olayının hıç bukadar zor olcağını tahmin bile edemezdim baksaznıza hardıks ke yüklenecek oyunların bile hardısk versionlu olması gerekiyormuş bilen için kolaydır tabide ben bu kadar bilgi gerektiren birşey olcağını sanmazdım çünkü amiga500zün kullanımı aşırı kolaydı takardın disketi çıkardı oyun neyse arkadaşlar çok yazıp başınızı ağrıtmamayım amigayla ilgili anılar sizlerde iyi bilirsiniz anlatmayla bitmez  şimdi LWD3D abimin sorularınına cevap yazcam izninizle hoşçakalın .
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: