Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore YazılımWavToPrg ile yukleme yapiyorum ama oyunu baslatamiyorum
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: WavToPrg ile yukleme yapiyorum ama oyunu baslatamiyorum  (Okunma Sayısı 8282 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
malcomic-xd
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Ocak 09, 2013, 20:44:55 ÖS »

Wavtoprg programi ile rom lari wav a ceviriyorum mp3 kasetini pc ye bagliyorum kasetide datasete koydum c64 te found river raid yaziyor e ne yapacagim hangi tusa basmaliyim beklemelimiyim ne yapayim bilmiyorum yardim edin lutfen

-C64,C64C,Atari2600jr,SinclairZxSpectrum48k,SinclairZxSpectrum+,AmstradCPC,Amiga500,NES,SegaMasterI,SegaMasterII,HPJornada,GameBoySerisi,DSFat,CasioFX-730p,CasioFX-790p,QuickShot Serileri
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 09, 2013, 21:16:27 ÖS »

space tuşuna veya joystick ateş butonuna basmayı dene,olazsa teybe kafa ayarı yapman gerekebilir.
kafa ayarı için,kaset kapağının alt tarafında minik bir delik var,minik bir tornadiva yardımıyla,içerideki vidayı sıkman veya gevşetmen gerekecek,kısaca hayatını zindana çevirerek,bir süre sonra sana yeter lan artık,dedirtip 1541-II almaya zorlayacak,commodore yapımı bir işkence aletidir Kahkaha
« Son Düzenleme: Ocak 09, 2013, 22:16:46 ÖS Gönderen: joker_ » Logged
malcomic-xd
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 09, 2013, 21:23:15 ÖS »

en kötü yanı belirsizlikler içerisinde beklemek yükleniyomu yüklenmiyomu hiçbişey belli değil varmısın yokmusun tarzı kutu açılıyor ve out of memory , error 

-C64,C64C,Atari2600jr,SinclairZxSpectrum48k,SinclairZxSpectrum+,AmstradCPC,Amiga500,NES,SegaMasterI,SegaMasterII,HPJornada,GameBoySerisi,DSFat,CasioFX-730p,CasioFX-790p,QuickShot Serileri
g 600
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 11, 2013, 09:20:13 ÖÖ »

malcomic-xd aslında senin sorunun cevabı space tuşuna basacaksın, yalnız şöyle bir nüans farkı var space tuşuna hemen basman gerekiyor.
  Benim yaptığım tecrübelere göre ekmek kasa c64 lerde oyun ismi çıkmasına yakın elni space tuşuna basılı tutarak, oyun ismi geldiğinde ekran şöyle bir titrer,bundan sonra space tuşunu bıraabilirsin dahasonra renkli çubuklar çıkar ve oyun yüklemeye devam eder
  Yeni kasa beyaz c64c lerde ise oyun ismi ekranda görüntülenir görüntülenmez space tuşuna dokunman gerekir, hatta parmağını tuşun yakınına ayrlaki hemen, saniye sektirmeden tuşa dokunabilesin. mp3 ten yükleme yaptığın için yükleme ara vermeden devam ettiği için böyle yapmak zorundayız, hadi kolay gelsin, yüklemeyi başardığında
haber ver
malcomic-xd
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ocak 12, 2013, 00:05:58 ÖÖ »

yüklemeyi yaptım renkli çubuklar geldi ama örneğin pacman yükledim zaten 30 saniye filan sürüyor waw dosyası devamlı başa sarıyor hep sonlara dpğru renkli çubuklar çıkıyor yani sonsuz döngüye giriyor programcılık değimiyle nasıl olacak t64 dosyasını slow olarakmı wav a çevirecez yoksa benmi sabırsızdım çok beklemedim ama her şeferinde aynı yerde renkli çubuklar çıkıyor ve dosya bitti otomatik tekrar başlata aldım bittiği gibi başlıyor acaba uzun süre beklememi lazım 

CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ocak 12, 2013, 01:29:57 ÖÖ »

Önce pc transferiyle uğraşmak yerine normal kasetten oyun yükleyerek kafa ayarı, yükleme görüntüsü vb. gibi konulara aşina olmanı tavsiye ederim, bu şekilde işin çok zor.

bu arada adın zafer olabilir mi? mesajların bana bir arkadaşı hatırlatıyor

Bir garip COMMODORE fanatiği...
malcomic-xd
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ocak 12, 2013, 01:39:25 ÖÖ »

Adim muhammed kaset var elimde fakat ondanda yukleme yapamadim eskiden insanlar cok sabirli ve yetenekliydi sanirim ben bir turlu beceremedim kafa ayar ledi filanda var ama simdi denicem biraz belki bir mucize ile gunu kurtaririz iyi geceler bol retrolu ruyalar

g 600
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ocak 13, 2013, 15:42:25 ÖS »

Muhammed çok yaklaşmışsın, renkli çubuklar bitince çıkmazsa bilgisayarı kapat aç LOAD yaz tekrar dene, ayrıca c64'ün mavi ekranında 38911 bytes free yazıyor mu
malcomic-xd
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ocak 13, 2013, 19:51:13 ÖS »

evet yazıyor herhangi bir sorun yok 7dx 2012 de prince of persia oynamıştım easy flash ile onu çalıştırıyorsa pacman ı haydi haydi çalıştırır 

memoryx17
Üye

Ankara'dan bir retrocu (Mehmet)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Aralık 01, 2013, 21:42:14 ÖS »

rom dosyaları eğer kartuş için hazırlanmış imajın rom dosyasıyla oyun başlamayabilir. Bence PRG dosyalarıyla dene.  Ben PRG dosyalarında hiç sorun yaşamadım. eğer elindeki disk imajıysa içindeki Prg dosyasını çıkartabileceğin programlar var.

3xCommodore 64, Amiga 500, Sinclair ZX Spectrum 48K, Sinclair ZX Spectrum +2, 2xAtari 800XL, Vestel MSX, 2xSEGA MD2, Amstrad CPC464
xeon83
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Aralık 01, 2013, 22:36:47 ÖS »

space tuşuna basmayla pek karsılasmadım basmasanda kendi kendine bir süre sonra başlaması lazım.. ekmek kasalardan kullanmadım gerçi hiç 64c benimki..

sanırım kafa ayarı gerekiyor. bazen oyunuda bulsada kafa tam ayarlı değilse kasete göre bu şekilde başlatmaz..

reklam gibi olmasında bu gece multiice satışa çıkaracağım az sabret kafa ayarı olayın kolaylaşır biraz
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: