Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetThinkpad Laptop Ide ssd disk
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Thinkpad Laptop Ide ssd disk  (Okunma Sayısı 7440 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
haggar
Ziyaretçi
« : Haziran 26, 2013, 17:51:44 ÖS »

Arkadaşlar merhaba, 2004 yılında aldığım ibm thinkpad 'in harddiskini değiştirmek istiyorum. Harddisk Birgün uçacak gibi geliyor bana. Sizden ricam Ide destekli ssd disk var mı? Ne yapmam gerekiyor? Yada bu sitede satacak arkadas olursa cok sevinirim. Aslında yeni laptop almak sorunu kökten çözer ama thinkpad'e cok alıştım uzun yıllar kahrımı çekti ona son bir şans vermek istiyorum.
Cydonian
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Haziran 26, 2013, 23:35:21 ÖS »

Bildiğim kadarıyla IDE destekli SSD harddisk yok, hepsi SATA bağlantılı. O yüzden harddiski bağlarken SSD harddiskin ucuna SATA-to-IDE çevirici takman lazım, tabii çevirici ile birlikte SSD harddisk laptopın altındaki harddisk yuvasına sığar mı, onu bir denemen lazım önce.

It is difficult to say what is impossible, for the dream of yesterday is the hope of today and the reality of tomorrow.
haggar
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Haziran 26, 2013, 23:43:47 ÖS »

Onu bir araştırayım Cydonian. Kullandığım laptop'a hardisk sol taraftan takılıyor. Çeviriciyi taktıktan sonra muhtemele dışarı taşacaktır sorun değil. baika sitelerde de cf card ide uygulamasını gördüm. Bağlantı hızının çok düşük olduğunu söylediler. teşekkür ederim.
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Haziran 27, 2013, 00:19:45 ÖÖ »

ide ssd hard disk var bakınız ebay

Amiga Repair Service
Cydonian
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Haziran 27, 2013, 09:04:57 ÖÖ »

ide ssd hard disk var bakınız ebay

ben zaten Türkiye için IDE ssd harddisk yok demiştim ve Türkiye'de sıfır IDE ssd satıldığını hiç görmedim, bakınız tüm teknoloji marketleri. ebay'den 2.el harddisk alırken dikkatli olun çünkü genelde bad sector'lü hdd'leri low format ile formatlayıp hatasız hdd diye yutturmaya çalışanlar var.
« Son Düzenleme: Haziran 27, 2013, 09:07:37 ÖÖ Gönderen: Cydonian » Logged

It is difficult to say what is impossible, for the dream of yesterday is the hope of today and the reality of tomorrow.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Haziran 30, 2013, 16:21:30 ÖS »

Bende 512 mb ide katı disk mevcut.vortex86 kart ile zamanında adamlar sigara pakedinden biraz büyük x86 bilgisayar yapmışlar.

this is amiga speaking.
haggar
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Haziran 30, 2013, 18:07:40 ÖS »

Ebay'da baktım. Fiyatlar çok yüksek 8-9 yıllık bir laptop için değer mı bilmiyorum. Kullandığım thinkpad sadece alışkanlık yaptıgı için vazgeçemiyorum. İşin özü bilgisayarcidan ve satınalma sitelerinden Ide disk almak istemiyorum. İki defa bilgisayarcidan aldım sıfırını bulmak cok zor. İkisinde de bad sektör çıktı. Thinkpad'in ibm harddiski hepsinden daha sağlam çıktı. Cogu zaman dikkatsiz kullandım bad sektör oluşmadı. Aslında su an cihaz çalışıyor ama bana güven vermiyor bir anda uçacakmış gibi geliyor. Deffragg programında harddiskini calışma saati 2092d 22 hours diyor. Bilmiyorum gercek mı?  Sitede Ide disk satmak isteyen arkadas olursa yedek bir disk alacağım.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Haziran 30, 2013, 20:53:25 ÖS »

önerebileceğim harddisk wd olabilir, bu diskler çok dayanıklı ancak zamanla kullanım ve ısıya maruz kaldıkça plaka yüzeyi yıpranıyor ve erişim süresi bazı sektörlerde artıyor, çok aşırı ısınan disklerde zamanla bol bad sektör yapıyor, darbelere baya dayanıklı masadan düşen cihazda "çalışır durumda iken" hd tamamen arızalanmadı smart hatası aldım verilerin tamamını kurtardım, diğer disk samsung ancak hassastır  darbeye gelemiyor malesef. darbe aldımı kafa vurmaya başlar zorda olsa bu alanları işaretleme yaparsan belki içinden veri kurtarırsın, yüzeyde çizilme yaptı ise işin zor "nedense yüzeyi kolay ciziliyor,tabi sakın açıp bakmayın", çok ısınan lattopta uzun süre verimli kullandı,saatlerce açık cafe ps3 lerde yıllarca sorun çıkarmadı, toshibadan uzak dur. diskleri nasıl bir teknoloji kullanıyorsa cam/plastik arası bir şey. hem lattop hem ps3 lerde genelde bu disklerde kafa vurma , elektronik sorunu, bad sektör ve kilitleme sorunu yaşadık.

this is amiga speaking.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Temmuz 01, 2013, 15:16:00 ÖS »

Ebay'da baktım. Fiyatlar çok yüksek 8-9 yıllık bir laptop için değer mı bilmiyorum. Kullandığım thinkpad sadece alışkanlık yaptıgı için vazgeçemiyorum. İşin özü bilgisayarcidan ve satınalma sitelerinden Ide disk almak istemiyorum. İki defa bilgisayarcidan aldım sıfırını bulmak cok zor. İkisinde de bad sektör çıktı. Thinkpad'in ibm harddiski hepsinden daha sağlam çıktı. Cogu zaman dikkatsiz kullandım bad sektör oluşmadı. Aslında su an cihaz çalışıyor ama bana güven vermiyor bir anda uçacakmış gibi geliyor. Deffragg programında harddiskini calışma saati 2092d 22 hours diyor. Bilmiyorum gercek mı?  Sitede Ide disk satmak isteyen arkadas olursa yedek bir disk alacağım.

8-9 yıllık bir notebook'da, harddisk uçtuğunda moralini bozacak ciddiyette işler yapma derim. Gittiği yere kadar gitsin, sık yedek al, cihaza da yatırım yapma. Bende de yıllarca severek kullandığım 10 yıllık bir ThinkPad R40E mevcut, atmaya kıyamıyorum, gerçekten de güzel cihazlar bunlar.
haggar
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Temmuz 01, 2013, 15:54:31 ÖS »

Evet cok haklisin withdoktor. Cok önemli evrakları zaten bulutta depoluyorum. Bende r40e modelini kullanıyorum.  Bilmiyorum dışarıdan bakınca birşeye benzemiyor ama çekici bir yani var. Birçok programda HD saglık durumu iyi diyor ama neye göre onu bilmiyorum. Bakalım bu aralar bunun mevzusunu actım yakında bozulabilir. Bunun enerjisini yaydım çünkü. Hersey için cok teşekkür ederim. R40''lar boot ederken USB diskleri görüyor mü?
amigateknik
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Temmuz 01, 2013, 16:17:25 ÖS »

merhaba düşünürseniz ide 2 el 2.5 hdd muvcut elimde farklı kapasitede var gsm 0544 688 62 66

Amiga Teknik Servis
C64 & AMIGA SERİSİ & HER MARKA NOTEBOOK BAKIM VE TAMİRİ YAPILIR
Gsm:watsap 0544-6886266
mail
amigateknik@hotmail.com

web

https://www.instagram.com/amigateknik/

https://www.facebook.com/amigatekniksafak/

http://amigateknik.blogspot.com/
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: