Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımArcadeforge'dan alım yapan varmıdır?
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Arcadeforge'dan alım yapan varmıdır?  (Okunma Sayısı 13087 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Ocak 05, 2014, 10:48:27 ÖÖ »

psx-to-c64 yerine PSX to CD32 yapsan şöyle ki Amiga CD32 Amiga ve C64 ile uyumlu bildiğim kadarıyla...Ama CD32'de extra özellikleri destekliyor. Böylece hem Amiga, hem C64 hem de CD32 destekler... Benide sıraya yazabilirsin o zaman

Not: Acelem olduğundan kısa yazdım. Ayrıntıları toparlamaya çalışacağım...

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Ocak 05, 2014, 11:22:20 ÖÖ »

@yavuzg PSX to c64 gibi bişeye gerçekten ihtiyaç yok ama 8 bitlik kollar da olmaz. 8 bitlik kollarda anahtarlama sinyaller aracılığı ile taşınıyor. Ama Master saistem, megadrive kolları c64 ile tam uyumlu. yani aranan c64 ise.

Ama şunu da ekleyeyim 9 pinli dişi port alıp her kolu c64 koluna dönüştüre biliriz. Aslında öyle bi video yapacaktım ama daha çok var yapmama, elimde lehim teli bile yok bide hasta olup duruyorum bu aralar Kahkaha

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : Ocak 05, 2014, 12:05:16 ÖS »

@yavuzg PSX to c64 gibi bişeye gerçekten ihtiyaç yok ama 8 bitlik kollar da olmaz. 8 bitlik kollarda anahtarlama sinyaller aracılığı ile taşınıyor. Ama Master saistem, megadrive kolları c64 ile tam uyumlu. yani aranan c64 ise.

Ama şunu da ekleyeyim 9 pinli dişi port alıp her kolu c64 koluna dönüştüre biliriz. Aslında öyle bi video yapacaktım ama daha çok var yapmama, elimde lehim teli bile yok bide hasta olup duruyorum bu aralar Kahkaha

Cengiz, derdimiz analog.. yıllardır dualShock kullana kullana Mouse kullanamaz oldum
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Ocak 05, 2014, 12:09:46 ÖS »

heaa x y pot evet o konuda öyle bi alet gerekli ama pic/entegre programlayabilen biri de derdinize çare olabilir. acaba pot değerleri bu analog flight sticklerden farklımıdır?

ama sana ufak lazım dimi Kahkaha
« Son Düzenleme: Ocak 05, 2014, 12:36:33 ÖS Gönderen: cengizermis » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ocak 05, 2014, 13:37:55 ÖS »

Benim yaptığım psx çeviricinin amacı psx joypadi "hack"lemeden (yani içini açıp kesip biçmeden) tuş sinyallerini çözüp arcade boardlarda kullanılabilir digital (on/off) sinyalleri haline getirmekti.

Bu kapsamda zaten ben de bir microcontroller kullandım ve programlamıştım. Ancak analog kısmını da digital sinyallere dönüştürmüştüm.

C64 ün Joystick portunda X ve Y şeklinde pot bağlanabilecek pinler var evet. Ancak burayı kullanabilmek için bu pinlere direk potansiyometre bağlamak lazım. Benim devrede böyle bir özellik yok. Yani analog sinyal bekleyen bir oyun varsa c64 de o yine çalışmaz.

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Ocak 05, 2014, 14:55:38 ÖS »

micro controller kullanarak game cube analoğunu nintendo64 analoğuna dönüştüren bi devre vardı  bi analoğu başka değerlerde analoğa mı dönüştürüyo hassasiyetimi azaltıyo bilemiyorum.

ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Ocak 05, 2014, 18:30:02 ÖS »

aslında şşkelide bir adaptor yapılsa guzel olur, digital yonler joystisk analog kısımda mouse kontrol edecek yani 2x9 pin port ile amiga ya takılacak bölelikle walker ı, tek bir ps2 joy pad ile oynananabilinicek, walker da bildiğiniz gibi walker ı joyistik yada keyboard yon tuşları ileri geri yapıp mouse ile de ateş edeceğimiz yere yönelendiriyorduk

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
AmonR
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ocak 08, 2014, 12:13:21 ÖS »

Gerçekten de bendeki 9-pin joystick'ler artık pek de iş görmez haldeler.
Bu sebeple, joystick'in yerini tutmasa da, PSX gamepad veya arcade-stick'lerini kullanabilmeyi istiyorum.
Yani yapan olursa ben de talibim. 

Sinclair: ZX Spectrum +2
Sega: Saturn, Dreamcast
Microsoft: XBOX
Sony: PS1, PSP ve sonunda PS2
Nintendo: GBA, DS Lite ve sonunda Wii
Handhelds: GP2X, Dingoo A320, Samsung Galaxy S Wi-Fi 5" mini android tablet
memoryx17
Üye

Ankara'dan bir retrocu (Mehmet)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Ocak 08, 2014, 12:20:13 ÖS »

Ben turricanı amiga PC emulatör üzerinde PC gamepad ile oynadım hassasiyet ve oynanabilirlik gerçekten muhteşem. Gerçek amiga üzerinde PSX, XBOX veya PC gamepad ile oyun oynamak gerçekten hoş olur. Malum eski takoz joysticleri kullanmak biraz zor.

3xCommodore 64, Amiga 500, Sinclair ZX Spectrum 48K, Sinclair ZX Spectrum +2, 2xAtari 800XL, Vestel MSX, 2xSEGA MD2, Amstrad CPC464
hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : Ocak 11, 2014, 17:06:03 ÖS »

PS to DB9'un siparişini verdim. Satıcı ile görüştüm, cihaz Mouse soketine takılırsa Mouse olarakta kullanılabiliyormuş. Yani ikinci analoğu, db9' a analog olarak çevirmiş. Tüm tuşlar programlanabiliyormuş ve CDTV 11 buton, Auto fire desteği varmış. Bakalım cihaz takılmadan gelirse ayrıntıları paylaşırım.
« Son Düzenleme: Ocak 11, 2014, 19:15:42 ÖS Gönderen: hsm_ayz » Logged
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: