turbo chameleon senin işini görecektir,fakat chameleon'da A1200(yani aga) desteği yok malesef.ocs-ecs olarak kullanabilirsin amigayı.Gerçi minimig'i tam bilmiyorum,ama chameleon'da sonuçta minimig core kullanıyor.Yani istediğin gibi turbo-ram vs.. config edebileceğin bir A500 veya A600 oluyor bir nevi.
Bunun dışında üzerinde 16 tane core slotu var.Bunlar zamanla çıkacak değişik sistem core'ları için kullanılabiliyor.
c64 ve amiga dışında,spectrum,atari2600 core'ları gayet düzgün bir şekilde çalışıyor.pong içinde core var fakat hiç denemedim,o yüzden yoru yapmıyorum.
Yani chameleon ile masanda 2 değil yaklaşık 5 tane sistemi kullanabilirsin

Eğer sadece whdload takılıcam diyorsan,çok fazla whdload çalıştırma şansın yok,fakat adf olarak aynı amiga gibi,adf yi tanıtıp direkt çalıştırabilirsin.Yada wb kurup,wb ile boot edebilirsin.
Commodore'da aynı şekilde her türlü c64 dosyasını çalıştırabilirsin. .prg,.d64, .t64.Ayrıca kartuş desteği ile de istediğin kartuşun image'ını atıp oynayablirsin veya intro,oyun vs..kırıp kodlarını inceleyebilir veya değiştirebilirsin.
Spectrumda ise .tzx harici diğerlerini çok rahat kullanabilirsin.
Kısacası chameleon(özellikle son döviz kurlarının artımasıyla) biraz pahalı,fakat fazla yerim yok,çok yer kaplamasın istiyorsan,güzel bir seçenek.