|
scavus
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #15 : Ocak 29, 2014, 07:26:10 ÖÖ » |
|
damardan girmemiş vurmuş geçmiş  damardan girmişsin hsm_ayz  bunu forum kaldırmaz Ne nortonu yaw.. PC-Tools denen birşey var 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hasimayaz
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #16 : Ocak 29, 2014, 08:55:39 ÖÖ » |
|
Pc-Tools iyiydi ya.. hex editoru ile exe'lerin icerigini degistirip adımı yazardım 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Simon (Özay Turay)
|
 |
« Yanıtla #17 : Ocak 29, 2014, 09:13:37 ÖÖ » |
|
PC'de ilk oyun hackimi PCTools ile yapmıştım. Supaplex oyununda tüm levelleri oynayabilmek için PCTools'daki HEX Editör ile PLAYER.LST dosyasında oyundaki kullanıcı adımızın arkasındaki gülen yüzlerin sayısını arttırmak yetiyordu. Kaç level geçmişseniz o kadar gülen yüz olduğunu PCTools ile dosyaları incelerken farketmiştim. 111 tane gülen yüz yaptığınızda tüm levellar oynanabiliyordu. Tabi o zaman internet falan da yoktu. Hey gidi günler. 
|
|
|
|
|
|
https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.comRetro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200 Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
|
|
|
|
Gökçe Bozkurt
|
 |
« Yanıtla #18 : Ocak 29, 2014, 09:18:03 ÖÖ » |
|
Ben de utility programları türkçeleştirmek için kullanırdım. Bazen de oyunlara musallat olurdum.
Sanki oyunu hackleyen biri gibi görünmek hoşuma giderdi.
Oyunun menüsünde vs açınca düşünsenize Gökçe yazıyor bir yerlerde .. Woaaaaavvvvvvvv
|
|
|
|
|
|
A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF  A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb A2000|Mobo|8Up!6Mb A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256MbA1200|Hawk 8Mb|CF A1200|Mobo|Elbox 4Mb A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF A600|Mobo|A
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #19 : Ocak 29, 2014, 10:46:51 ÖÖ » |
|
Konuyu isterseniz başka başlığa taşıyalım... MS-DOS günlerinde ne kullanırdınız ? Ne yapardınız?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
scavus
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #20 : Ocak 29, 2014, 12:17:41 ÖS » |
|
OLUYORDU AMA supaplexte son bölümü oyanamıyordun illa geçmen lazımdı pctool word editörde gülen adamlarla ne şekiller yapıyorduk anılarım depreşti PC'de ilk oyun hackimi PCTools ile yapmıştım. Supaplex oyununda tüm levelleri oynayabilmek için PCTools'daki HEX Editör ile PLAYER.LST dosyasında oyundaki kullanıcı adımızın arkasındaki gülen yüzlerin sayısını arttırmak yetiyordu. Kaç level geçmişseniz o kadar gülen yüz olduğunu PCTools ile dosyaları incelerken farketmiştim. 111 tane gülen yüz yaptığınızda tüm levellar oynanabiliyordu. Tabi o zaman internet falan da yoktu. Hey gidi günler. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
scavus
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #21 : Ocak 29, 2014, 12:18:23 ÖS » |
|
konu bizi buraya taşıdı usta Konuyu isterseniz başka başlığa taşıyalım... MS-DOS günlerinde ne kullanırdınız ? Ne yapardınız?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
scavus
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #22 : Ocak 29, 2014, 12:28:09 ÖS » |
|
BENDE HİÇ ÜŞENMEDEN ZAMANINDA direk pctoolsu türkçeleştirmiştim kendi hex editörü ile 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #23 : Ocak 29, 2014, 12:45:43 ÖS » |
|
 Fatih biraz geç kalmışsın sanki..1996'da PC-Tools'mu kalmıştı ? yoksa yanlış mı hatırlıyorum... Bu tür programlarla en iyi yaptığım şey, 1987'de gittiğim bilgisayar kursunda, herkesin oynadığı oyunda rekor tablosunun tepesine hep kendimi yazmamdı  Detayları tam hatırlamıyorum ama tüm sınıf rekor kıracaklar diye uğraşırdı...Akşam ufak bir operasyonla hep 1. ben olurdum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
scavus
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #24 : Ocak 29, 2014, 13:18:37 ÖS » |
|
yok usta her sene tarihi değiştiriyordum 90 dan itibaren başlandı dos' un olduğu her yerde pc tool norton mecburen vardır hatta hala kullanıyorum amiga disketlerini pc ayarına getirmek için mecburen pctools kullanıyorum dosun formatlamadığı her disketi formatlıyor pctoolsun formatlama sistemi çok farklı adamlar harikalar yaratmış  Fatih biraz geç kalmışsın sanki..1996'da PC-Tools'mu kalmıştı ? yoksa yanlış mı hatırlıyorum... Bu tür programlarla en iyi yaptığım şey, 1987'de gittiğim bilgisayar kursunda, herkesin oynadığı oyunda rekor tablosunun tepesine hep kendimi yazmamdı  Detayları tam hatırlamıyorum ama tüm sınıf rekor kıracaklar diye uğraşırdı...Akşam ufak bir operasyonla hep 1. ben olurdum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #25 : Ocak 29, 2014, 13:55:27 ÖS » |
|
Bu ilginç...Formatlama konusunda farklılığını hiç bilmiyordum... Bilgi için teşekkürler..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hasimayaz
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #26 : Ocak 29, 2014, 15:06:24 ÖS » |
|
Birde PC-Tools'da hdd head parking vardı. Bilgisayarı taşımadan önce böyle yapıp kapatmak gerekir denirdi. Diskin zarar görmemesi için.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
scavus
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #27 : Ocak 29, 2014, 15:17:44 ÖS » |
|
eski model hddlerde özellikle 1985 e kadar çıkmış olanlarda diski okuyan kafa free takıldığı için her sistemde bir kere park etmek gerekiyordu yani diski okuyan manyetik kafanın disk yüzeyinden dışarı çekilmesi harici durumuda disk yüzeyine inceden bir cizik atıyormuş ben hiç görmedim msdos harici bir diskpark.com dosyası vardı ama ms nin mi nortonunmuydu hatırlamıyorum Birde PC-Tools'da hdd head parking vardı. Bilgisayarı taşımadan önce böyle yapıp kapatmak gerekir denirdi. Diskin zarar görmemesi için.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
scavus
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #28 : Ocak 29, 2014, 15:18:49 ÖS » |
|
evet usta denersen çok fark olduğunu göreceksin hatta formatlayamadığın disket varsa formatlandığını görürsün Bu ilginç...Formatlama konusunda farklılığını hiç bilmiyordum... Bilgi için teşekkürler..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #29 : Ocak 29, 2014, 15:55:02 ÖS » |
|
HD kafasını park olayınıda unutmuşum... Hakikaten vardı öyle bişeyler  Ama ilk harddisklerle ilgili herhalde en ilginç şey, aldığınız cihazda ne kadar bad sector olduğunun yazılması olsa gerek... Evde 1-2 cihazdaki HD'de açıkça yazıyor 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|