Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)NeoGeo MVS (Slot) Multi Kartuş Hakkında Bilgi
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: NeoGeo MVS (Slot) Multi Kartuş Hakkında Bilgi  (Okunma Sayısı 27278 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #30 : Aralık 29, 2014, 09:13:47 ÖÖ »

Bu 161'lik kartuşun menüsünde ses, müzik vs bişi var mı? Dün scarttan TV'ye bağladım boardu. Görüntü var ama ses yok. Joystickler henüz gelmediği için bir oyuna girip deneyemedim.
O kartuşun menüsünde ses yok oyunu seçtiğin zaman klasik neo geo açılışındaki melodi geliyor ve oyun açıldığında oyun sesleri geliyor
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Aralık 29, 2014, 09:32:51 ÖÖ »

Bu 161'lik kartuşun menüsünde ses, müzik vs bişi var mı? Dün scarttan TV'ye bağladım boardu. Görüntü var ama ses yok. Joystickler henüz gelmediği için bir oyuna girip deneyemedim.

Menüde bir şey yok. Sadece oyun listesi vardır. Joystick ile yukarı aşağı hareket ettirip A butonuna basınca bir oyun seçersin. Ses oyun başlayınca gelir...

Not: Kirkoryan cevaplamış zaten (Sayfa sonuna gelmiş görmedim )

dawshan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Aralık 29, 2014, 09:42:23 ÖÖ »

Hızlı cevaplar için teşekkürler
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #33 : Aralık 29, 2014, 09:45:57 ÖÖ »

@dawshan neyle bağladın acep CMVS mi var supergun mı?

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
dawshan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Aralık 29, 2014, 12:00:10 ÖS »

@cengizermis scarttan rgb bağladım. Aşağıdaki linkde şema var ama p şemaya ilave olarak, RGB yollarına 470 Ohm pot, 5v'a 150 Ohm direnç bağlayarak yaptım bağlantıyı. Zaten linkde de bu yönde bilgi var aşağılarda.

http://www.neo-geo.com/forums/showthread.php?220333-Jamma-to-Scart-question
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #35 : Aralık 29, 2014, 12:14:33 ÖS »

Ne olur ne olmaz direkt olarak resmi ve bilgiyi sayfaya ekleyelim...

Alıntı
    Just follow that.

Put a 100ohm resistor on pin 16 of the scart, this will bring the 5v down to the 1-3v spec.

The RGB and SYNC lines will probaly need resistors on them. Older CRT's tend to look fine but some will have really bright colours.

Try it without first, if its too bright put some resistos in there, start about 220ohm for each.

If you run a +12v to pin 12 on the SCART socket the TV will automatically switch to the SCART chanel when you turn the MVS on.

* scartwire.gif (19.01 KB, 640x480 - Görüntüleme: 1417 kez.)

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #36 : Aralık 29, 2014, 12:23:16 ÖS »

Mvs icin bu kadar yetiyor muymus? E super

dawshan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Aralık 29, 2014, 14:06:50 ÖS »

@LW3D Eğer sistem tek bir TV'de kullanılacaksa deneme yanılma ile doğru direnç değeri bulunup kullanılabilir. Ama -nerede okudum hatırlamıyorum- bu değer TV'den TV'ye farklılık gösterebiliyormuş. Ki alıntı yaptığın yerde de sabit bir direnç değeri vermeyip deneme yanılma yöntemini bu nedenle söylemişler. Fakat, TV değişecekse veya bozulursa bu yöntemi yeni TV'ye göre baştan uygulamak gerekiyor. Bunun yerine pot kullanılırsa daha rahat edilir kişisel fikrimce.

@cengizermis Evet bu kadarı yeterli. Ben denedim, onaylıyorum. Ama önemli bir hatırlatma yapayım; ses TV'den alınacaksa eğer MVS üzerinden sesi kısmak gerekiyor. Aksi takdirde ses TV'de tekrar amfi devresine sokulduğu için TV'ye zarar gelebiliyor(muş).

Bir diğer önemli nokta ise TV'nin scarttan RGB sinyali işleyebiliyor olması gerekiyor ki sen zaten bundan bahsetmiştin scartcade topicinde. TV, scart bağlantısı üzerinde RGB sinyalini işleyemiyorsa eğer bu devre işe yaramayacaktır. Bu durumda yavuzg'nin consolized Sega STV'de kullandığı alengirli devreden yapmak veya parayı bastırıp supergun alma yoluna gidilmesi lazım.
MeG
Deneyimli

Super Kahraman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #38 : Şubat 23, 2015, 11:23:52 ÖÖ »

Bu 161'li kartuşlara bakarken bir de çok oyunlu JAMMA boardlar dikkatimi çekti. Ama Arcade olaylarına çok aşina olmadığım için ney nedir anlayamadım.

http://www.aliexpress.com/item/Game-Elf-512-In-1-Game-PCB-Can-Work-With-CGA-VGA-Horizontal-Games-Arcade-Game/1869118870.html

Örneğin burada bir çok oyun destekleyen bir board ve şöyle bir açıklaması var

"This PCB suitable for the SNK 1-SLOT mother board"

bu boardları Neo-Geo'ya kartuş takar gibi takarsak çalışıyor mu? Yoksa kendi başına JAMMA ile tüm bağlantıları yapmak mı gerekiyor tam anlayamadım.

Nedir bu boardların olayı?

(İçinde Neo-Geo harici oyunlar da barındırdığı için çok daha cazip geliyor)
(Bende neo-geo kabin var hazır vaziyette ama ney nasıl bağlıdır pek anladığım işler değil)
(İç Ses : "aaaah aahh Amiga'yla bile başın beladayken bu arcade işlerini nerden sardın başına be yaa")
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #39 : Şubat 23, 2015, 11:36:46 ÖÖ »

Game elfler direk jammaya takiliyor diye biliyorum. Neo geo board gerektirmez. Bunlar bir cesit pc, icinde rom ve emuletorler yuklu ama arcade makinada kullanima uygun ayarlanmis. Pc monitoru ile de kullanilabiliyor.

MeG
Deneyimli

Super Kahraman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #40 : Şubat 23, 2015, 11:42:22 ÖÖ »

Bu durumda ELF board'u alıp direk SNK slotuna takıp, mevcut donanımı kullanma fikri hayale mi dönüşüyor?

(Bu board'u o slota takmayı düşünecek kadar yabancıyım olaylara Kahkaha )
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #41 : Şubat 23, 2015, 11:49:10 ÖÖ »

Yoo snk boardu kabine baglayan konektoru cikarip direk buna takiyon. Snkya gerek yok da engel bi durum da yok.

Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: