Fatih Yıldırım
|
 |
« Yanıtla #375 : Mart 31, 2020, 15:50:16 ÖS » |
|
Matrix kurulumu dene istersen bir de. Belki olur.
Ekteki dosyaları aynı klasör içinde flash belleğe kopyala ve ULE ile DEV2I.ELF'i çalıştır. Devam etmek istiyor musun diye soracak. X'e basarak onayladıktan sonra yüklemeyi yapıp PS2'yi kapatacak. Sonrasında otomatik olarak OPL'nin Hardiskten açılması lazım.
|
|
|
|
|
|
|
Caghazz
|
 |
« Yanıtla #376 : Mart 31, 2020, 17:27:48 ÖS » |
|
Matrix kurulumu dene istersen bir de. Belki olur.
Ekteki dosyaları aynı klasör içinde flash belleğe kopyala ve ULE ile DEV2I.ELF'i çalıştır. Devam etmek istiyor musun diye soracak. X'e basarak onayladıktan sonra yüklemeyi yapıp PS2'yi kapatacak. Sonrasında otomatik olarak OPL'nin Hardiskten açılması lazım.
Hali hazırda matrix v1.93 var, üzerine mi kurulum yapayım? Yoksa update tarzı bir şey mi oluyor bu?
|
|
|
|
|
|
|
Fatih Yıldırım
|
 |
« Yanıtla #377 : Nisan 01, 2020, 01:46:08 ÖÖ » |
|
Firmware değil bu. Matrix çipinin harddiskten boot edebileceği şekilde .elf dosyası yükleme yöntemi. Bu durumda "Open Ps2 Loader" yüklenecek. İlginç şekilde ikisinin de sürüm numarası "1.93". Kafa karıştırmış olabilir.
|
|
|
|
|
|
|
Caghazz
|
 |
« Yanıtla #378 : Nisan 04, 2020, 00:01:00 ÖÖ » |
|
Sorunu çözdüm, arkadaşımın aynı marka fakat daha eski ve 500gb olan harddiski ile denedim ve oldu. Sıkıntı harddiskin uyumsuz olmasındanmış. Şuan oyunları yükledim ve 500lük ile sıkıntısız oynuyorum OPL üzerinden.
Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
|
amiga_mania
|
 |
« Yanıtla #379 : Nisan 11, 2020, 19:49:54 ÖS » |
|
Merhabalar , Winhiip ile 2TB lık diskimi formatlamaya çalıştığımda , winhiip içerisinde eklediğim resimdeki gibi disk (-) değerde gözüküyor ve formatlayamıyorum.Benzer sorunu daha önce deneyimlemiş olan varmı? 
|
|
|
|
|
|
|
HkRecai
|
 |
« Yanıtla #380 : Nisan 11, 2020, 20:56:20 ÖS » |
|
amiga mania winhiip ile en fazla 256 tane oyun atılıyor. 256 tane oyunu winhiip ile atıp gerisini "HDLoader game installer" ile atabilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
|
amiga_mania
|
 |
« Yanıtla #381 : Nisan 11, 2020, 21:26:31 ÖS » |
|
amiga mania winhiip ile en fazla 256 tane oyun atılıyor. 256 tane oyunu winhiip ile atıp gerisini "HDLoader game installer" ile atabilirsiniz. Winhiip ile formatlamasam bile bu şekilde çalıştırabilecekmiyim?
|
|
|
|
|
|
|
RetroClub
|
 |
« Yanıtla #382 : Nisan 13, 2020, 23:17:42 ÖS » |
|
Merhaba bende birçok emulator(snes station,c64,amiga vb.) denedim dahili hdd li fat ps2 imde ancak hepsinde beyaz ekran çıkıp açılmıyorlar.Diğer oyunlar açılıyor.WinHIIP ile hdd ye aktarım yapıyorum.yardımcı olabilecek biri var mı acaba ?
|
|
|
|
|
|
|
HkRecai
|
 |
« Yanıtla #383 : Nisan 14, 2020, 09:29:00 ÖÖ » |
|
RetroClub
Normal orjinal PS2 Oyun DVD'leri içinde ilk çalışan ELF uygulama dosyası (PC'deki EXE gibi) SCUS_973.69, SLUS_207.51 gibi dosya isimlerine sahip.
Sizin dediğiniz gibi orjinal olmayan DVD yada CD'leri yapanlar kendi kafalarından herhangi bir kelimeyi ilk çalışan elf dosyasına isim veriyorlar. Winhiip yada usb util bu tür isoların bu elf dosyasını tespit edemiyor.
Elinizdeki bahsettiğiniz isoya winrar yada ultra iso girin. (Extrak etmeyin sadece görüntüleyin) System.cfg dosyasını not defteri ile açın orada yazan ilk çalıştırabilir dosya adını winhip yada usb util programında kullanın. Yada PS2 tarafında OPL içinde oyun ayarlarında "Custom Elf" kısmına yazın.
Yada bir diğer Fat 32 USB bellekte 4GB'dan küçük isoları oynamada kullanılan yöntem USB bellekte DVD yada CD klasörlerini kullanmak için ise dosya ismi şöyle olmalı.
Örnek: SCUS_973.69.OYUN ADI.iso
"SCUS_973.69" iso içindeki ilk çalışan elf dosyasının ismi.
Burada "OYUN ADI" kısmına ne isterseniz yazın çalışır. Sadece OPL içinde gösterilecek Oyun adıdır.
Dosya uzantısı "iso" olacak, büyük harfle "ISO" olmayacak.
|
|
|
|
|
|
|
RetroClub
|
 |
« Yanıtla #384 : Nisan 14, 2020, 16:18:55 ÖS » |
|
#HkRecai hocam çok teşekkür ederim.Amiga ve C64 emulatörleri çalıştı.Ancak snes station SNES_EMU.ELF ve super collection MULTILOA.ELF bu ikisi çalıştıramadım.
Amiga için AMGA_825.04 ve C64 için VICE_001.22 idi bunlar oldu ancak.ELF olanlar çalışmadı nedense
|
|
|
|
|
|
|
HkRecai
|
 |
« Yanıtla #385 : Nisan 14, 2020, 20:55:28 ÖS » |
|
Ultra iso ile SNES_EMU.ELF ismini sallama bir PS2 formatına dönüştürerek deneyin,
SNES_345.34 gibi
Yaptığınız dosya ismini System.cnf dosyası içine de yazınız.
|
|
|
|
|
|
|
Souness
|
 |
« Yanıtla #386 : Eylül 22, 2020, 17:19:28 ÖS » |
|
Bu yöntemi yapmak için fat kasa ps2 nin çiplimi olması gerekiyor ve fmcb u memorykartamı yükleniyor bu işlemde aklıma takılan 2 soru simdiden yanıtlayanlara teşekkür ediyorum
|
|
|
|
|
|
|
Feandreu
|
 |
« Yanıtla #387 : Eylül 22, 2020, 18:06:16 ÖS » |
|
Bu yöntemi kullanmak için chipe ihtiyacınız yok. Fmcb'u memory card'a yükleyerek soft mod yapmış oluyorsunuz.
|
|
« Son Düzenleme: Eylül 22, 2020, 18:19:21 ÖS Gönderen: Feandreu »
|
|
|
|
|
Souness
|
 |
« Yanıtla #388 : Eylül 22, 2020, 18:11:17 ÖS » |
|
Hdd ye gerekli dosyaları atıyorum ve flasha fmcb dosyalarını attıktan sonra memory kartamı yükleniyor program
|
|
|
|
|
|
|
Feandreu
|
 |
« Yanıtla #389 : Eylül 22, 2020, 18:37:25 ÖS » |
|
Evet amaç bu zaten. HDD'ye yazdığınız imaj, memory card'a fmcb kurabilmeniz için uLaunchElf'i çalıştırabilmenizi sağlıyor.
|
|
|
|
|
|
|
|