Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Pacman arcade kabin projesi [BİTTİ]
Sayfa: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 30   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Pacman arcade kabin projesi [BİTTİ]  (Okunma Sayısı 404394 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #180 : Ocak 03, 2015, 23:03:03 ÖS »

Sıcacık odamda projenin elektronik kısmı ile uğraşmak güzeldi. Gelelim hayatın ve arcade kabin yapmanın acı gerçeklerine. Şimdi elektronikçi şapkasını çıkartıp marangoz şapkasını (ve eldivenler ve koruyucu gözlük v.s.) takmam lazım, hem de bu soğukta 

Alet edevatı uzun aradan sonra terasa çıkartıyorum. Hava o kadar soğuk ki aletlerin elektrik kabloları çomak gibi  Kahkaha

Şimdi Pacman kabinin kontrol panelinin parçaları eldeki plana göre kesmem gerekiyor. Biraz paslanmışım bu konuda, baya bi zorlandım ilk parçayı keserken...

Pacman kontrol panelin parçaları nispeten basit. Sadece 2 parçadan oluşuyor. Ama hamlıktan, hiza mesafe derken ancak 1 saatte kestim sanırım...

Şimdi parçaları birleştirmeden önce daha yapacak bir sürü iş var. Bu sefer delikleri önceden açmam lazım zira arkalarında freze işim var. Parçaları birleştirdikten sonra frez yapacak hareket alanı kalmayacak...
« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:43:12 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #181 : Ocak 03, 2015, 23:07:36 ÖS »

angarada buz gıbıdır usta catıda da ıs yapıyorsun kardan adam olmayasın sakım Kahkaha

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #182 : Ocak 03, 2015, 23:13:40 ÖS »

Önce buton deliklerini matkap ve "panç" tabir edilen uçla açıyorum.

Bu projede orijinal pacman butonları kullanıyorum. Bunlar bildiğiniz arcade butonlardan biraz farklı. Leaf switch tabir edilen çok eski tip butonlar. Bu sebeple önce 30mm'lik delikleri açıyorum ama sonra arkasında yapacak işim var...

Deneyelim bakalım butonlar deliklere uydu mu.

Çok seviyorum böyle daha marangoz masasındayken buton joystiği yerinde görmeyi. Yerine uyup uymadığını denemek bahanesi aslında. Kabin yaparken o kadar çok iş var ki, bu tür küçük şeyler tünelin ucundaki ışık gibi yorgunluğunuzu atmanıza yardım ediyor
« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:43:24 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #183 : Ocak 03, 2015, 23:15:17 ÖS »

angarada buz gıbıdır usta catıda da ıs yapıyorsun kardan adam olmayasın sakım Kahkaha

Mesa, bekledik bekledik, o güzelim yazın sonbaharın ılık günlerini yedik, şimdi böyle g...tümüz dona dona iş yapıyoruz işte...

Ama dün o pacman'in müziğini duyunca içim ısındı, gaza geldim Kahkaha

mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #184 : Ocak 03, 2015, 23:22:21 ÖS »

ooo yeee der gıbı ellerıne saglık sımdıden arkadaslar yerını aldı mısırlar elımızde belgesel baslıyor

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #185 : Ocak 03, 2015, 23:31:06 ÖS »

Hava yavaş yavaş kararıyor ve soğuk daha da bindirmeye başladı ama yapacak çok iş var. En azından bu ayazı yediğime değmeli, biraz dah aiş bitirmem lazım...

Şimdi gelelim joystick deliğine. Her ne kadar butonlar orijinal pacman butonu olsa da joystick ise Zippy. Orijinal pacman joystick'i de getirtebilirdim ama hem repro'ları çok adi görünümlüydü hem de "pacman" joystick diye satıldıklarından 3 dolarlık joystiği 30-40 dolara satıyorlardı. Zippy'ler seimitsu çakması ama çok sağlamlar ve özellikle 4-way restrictor plakaları çok iyi. Pacman türü oyunlarda joystik'i 4-way'e ayarlamak gerekiyor (anlatacağım)

Neyse, Zippy joystiğin gövdesi 6.5 x 6.5 cm civarında. Önce bu şekilde bir kare çiziyorum...

Sonra Dremel Trio ile serbest el bu kareyi kesiyorum. Çok aşırı düzgün olması gerekmiyor ancak çok da özensiz olmamalı elbette Delik joystiğin montaj plakasının ve kontrol paneli görselinin arkasında kalacağı için görünmeyecek zaten...

Deliği açtıktan sonra joystiğin montaj plakasının kontrol panele "sıfır" yerleşebilmesi için ince bir freze işim var. Onun için joystiğin kendisi kullanarak bir şablon çiziyorum önce...

Sonra Dremel'in freze ucunu 2mm yğksekliğe ayarlayıp frezeyi tamamlıyorum...

Joystiği kabaca tersten koyarak frezenin detaylarını kontrol ediyorum. Sıfır gibi sanki

« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:43:36 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #186 : Ocak 03, 2015, 23:33:11 ÖS »

ooo yeee der gıbı ellerıne saglık sımdıden arkadaslar yerını aldı mısırlar elımızde belgesel baslıyor

Yanlız canlı yayındayız artık. O yüzden hergün ancak o gün yaptığım kadar işi yayınlıyor olacağım. Çok fazla seyirlik malzeme çıkmayabilir ona göre

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #187 : Ocak 03, 2015, 23:39:50 ÖS »

Şimdi sıra kontrol panelin arkasındaki freze işlerine geldi. Hem joystiğin hem de şu "leaf switch" butonların arkasında belli bir miktar açıklık gerekiyor. Joystiğin microswitch'leri ve LS butonların uzun "leaf switch" mekanizmaları için Dremel'in freze ucunu 1cm'e ayarlayıp gereken alanları temizliyorum. Bu alanların da çok aşırı düzgün olması gerekmiyor zira kontrol panelin arkasındalar, iş görsün yeter...

Artık dışardaki son işim bu zira g**üm dondu  :'(

Sıcak odama dönüp joystiği kabaca monte edip kontrol ediyorum. Üzerine CPO (Control panel overlay - kontrol panel görseli) geldiğinde yükselti oluşturmayacak şekilde sıfır gibi...

Sonra butonları da monte ediyorum ...

Bu da kontrol panelin arka yüzeyi. Leaf switch'ler böyle bir şey işte.

« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:43:48 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #188 : Ocak 03, 2015, 23:46:08 ÖS »

Önce joystiğin montaj plakasının vida deliklerine montaj vidalarının "sıfır" girebilmesi ve yükseklik oluşturmaması için havşa ile genişletiyorum...

Sonra montaj vidaları için gereken delikleri açıyorum...

Son olarak daha önce bahsettiğim, joystiği sadece yukarı aşağı ve sağa sola oynatabilmemize yarayan 4-way restrictor'u ayarlıyorum. Normalde zippy joystick 8-way olarak ayarlı, yani çaprazlara da gidiyor kol. Ancak Pacman'de joystiğin çapraza gitmesi ölüm demek

Bunun için önce plastik plakayı söküyorum...

Sonra 4-way deliğini hizalayıp yeniden vidalıyorum...

« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:44:00 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #189 : Ocak 03, 2015, 23:51:47 ÖS »

biraz önce "peki akşamları içerde ne yapıyorsun?" diye takılacaktım. Güzel, çalışmaya devam Maşallah...

Not:1-2 gündür tatil modundayız, malum...ama iki konsol ortaya çıkarıp deneyecek zaman bulamadım. Senin ne kadar yoğun olduğunu biliyorum. Böylesine zaman üretebilmek için, ne planlar, ne ödünler veriyorsundur... helal olsun doğrusu...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #190 : Ocak 03, 2015, 23:53:26 ÖS »

Artık kontrol panelin diğer parçasını da birleştirebilirim. Bu iki parça birbirine 90 derece ile monte edilecek. Önce kılavuz deliklerimi açıyorum ki tahta vidalarken çatlamasın...

Sonra polidol'u ince bir çizgi şeklinde parçaların arasına sıkıyorum.

Sonra kılavuz deliklerden vidaları tek tek yumuşak bir şekilde geçiriyorum. Hepsini sıkmadan önce deliklere denk gelip gelmedikleri kontrol edebilmek için önce yarım vidalıyorum...

Sonra hepsini sonuna kadar hatta biraz da tahtanın içine gömülecek şekilde sıkı sıkı vidalıyorum. Bu vidaların tahtaya iyice gömülmeleri lazım çünkü daha sonra bu 90 dereceli keskin kenarı zımpara ile yuvarlayacağım. Bu yuvarlama işlemi sırasında vida kafalarının ortaya çıkmaması gerekli...

Evet sanırım kontrol panelimizin kaba inşaatı bitti gibi

« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:44:13 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #191 : Ocak 03, 2015, 23:58:41 ÖS »

biraz önce "peki akşamları içerde ne yapıyorsun?" diye takılacaktım. Güzel, çalışmaya devam Maşallah...

Not:1-2 gündür tatil modundayız, malum...ama iki konsol ortaya çıkarıp deneyecek zaman bulamadım. Senin ne kadar yoğun olduğunu biliyorum. Böylesine zaman üretebilmek için, ne planlar, ne ödünler veriyorsundur... helal olsun doğrusu...

Sorma. Hele bu soğukta baya bi gezindim odada kabuğumu kırabilmek için. Yılbaşı için şehir dışından gelen misafirlerimiz sağolsun, cumartesi eşim kızımı da alıp onları dışarı çıkarttı ben de aradaki bu 1-2 saati bu işlere ayırdım. Aslında o misafirlerin gelmesi de çok öncelerden ince işleyen planımın bir parçası Tam olarak gürültü apartmanda yapabileceğim saatler cumartesi 14:00-17:00 arası, insanların gezmeye çıktığı saatler

Anlayacağın ince planlama ve zamanlama çok önemli bu işlerde

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #192 : Ocak 04, 2015, 00:01:47 ÖÖ »

Son olarak gömülmüş vida deliklerini de polidol ile dolduruyorum ki yarına kadar kurusun.

Sonunda aylardır atıl duran kabine yeni birşeyler eklenebildi. Kabaca böyle duracak kontrol panel. Elbette daha çok işi var ama bu günlük bu kadar...

Arkası yarın
« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:44:25 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #193 : Ocak 04, 2015, 12:43:33 ÖS »

Anlayacağın ince planlama ve zamanlama çok önemli bu işlerde

Bu konuda bir klavuz bekliyoruz senden

Pacman'e gelince, hep tekrarlıyoruz belki ama eline sağlık... Her zamanki gibi çok güzel gidiyor... Zamanında pek oynamadım ama müziğini duyunca bir tuhaf oldum, oynayasım geldi doğrusu Heycanla takibe devam...

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #194 : Ocak 04, 2015, 16:33:56 ÖS »

"Hoooo hoooo hoooooo. Yeni projelerim var."  Nidasını duydum geldim Kahkaha

Keyifle takipteyiz üstad

Sayfa: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 30   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: