Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Pacman arcade kabin projesi [BİTTİ]
Sayfa: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 30   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Pacman arcade kabin projesi [BİTTİ]  (Okunma Sayısı 398108 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #300 : Ocak 29, 2015, 03:16:31 ÖÖ »

Bu akşamki son işim kabinin dış yüzeyine ahşap koruyucu uygulamak. Adı ahşap koruyucu aman burada kullanmaktaki esas amacımız kabini korumaktan ziyade suntayı "doyurmak". Eğer ilk kat olarak ahşap koruyucu kullanmazsak;

1) Sunta her ne kadar zımparalamış olsak da kaba bir malzeme. Devamlı çapak, toz, talaş vs döküyor. Boya aşamasında bu toz talaş fırça/rulomuza bulaşır.
2) Ham sunta üzerine vurduğumuz boyayı sünger gibi emer ve daha fazla kat boya (ve zımpara) yapmamız gerekir.

Bu iş için ben dyo'nun "dekoratif ahşap koruyucusu"bu kullanıyorum.

Çok ince akışkan ve sürülmesi çok kolay. Yanlız dikkat aynı kutuya benzeyen bir de "Vernikli ahşap koruyucu" ve "cam vernik" gibi malzemeler de var reyonda. Onlardan değil, bundan, tercihen de "naturel" renkte olanından kullanın. Vernik veya vernikli ahşap koruyucu amacımızın dışında malzemeler...

Bunu ve tüm boya katlarını sürmek için bu kullan at sünger rulolardan ve  kullan at boya kaplarından kullanıyorum.

Bu tekl kutu tüm kabine tek kat (hatta yan yüzeylere ince birer ikinci kat daha) atacak kadar yetiyor.

Ve işimi hızlıca ve kolayca bitiriyorum. İşi biten sünger ruloyu, boya kabı ve ince eldivenleri çöpe sallıyoruz (rulo sapını atmıyoruz. Onu boya işi tamamen bitince atıyoruz)

Temizlik de bu sayede çok kolay oluyor Cimrilik yapmayın bunları her kat boya/malzeme sürdükten sonra temizlemey kalkmayın, atın. Ne kadar temizlemeye çalışsanız da bir sonraki kata pislik toz çapak taşımaktan başka bir işe yaramazlar...

İşim bitince kabini tekrar eski yerine koyuyorum. Şimdi kabin en az 8 saat kuruyacak. Bu akşamlık bu kadar... (tiner kokusundan bayılmazsam ben de uyuyacağım artık)

« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:53:00 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #301 : Ocak 29, 2015, 21:40:30 ÖS »

Bu akşam ilk kat astar boyayı atıyorum kabine...

Ben kabinlerde sentetik enamel boya kullanıyorum. Evet, kuruması uzun sürüyor, evet kokusu kötü v.s. v.s.

Kabinin boyasının uzun ömürlü ve darbelere dayanıklı olmasını istiyorsanız kullanmanız gereken boya bu.

Sentetik boya kullanacağım için astarım da sentetik bazlı bir astar olmalı. Bunun gibi...

Şimdi bu astar boyaları genelde beyaz yapıyorlar (Bauhaus'da beyaz olmayan astar boya görmedim) ancak ben bembeyaz astar kullanmayı istemiyorum. Sebebi ise beyaz astarın üzerine vurulan boyanın rengini çok daha, nasıl ifade etsem bilemedim, "fosforlu" gösteriyor diyelim. Ben kabinlerin renginin canlı ancak daha "tok" gözükmesini tercih ediyorum. Yabancı forumlarda da takip ettiğim kadar diğer kabin yapan amcalar da hep açık gri astar kullanıyorlar. Gri üzerine vurulan rengin tonunu değiştirmeden nötr bir astar görevi yapıyor sanırım. Psikolojik de olabilir tabii bu gözlemim

Neyse, bu beyaz astara bir yemek kaşığı kadar mat siyah sentetik boya karıştırmayı alışkanlık haline getirdim...

Bu boya da kabinlerin monitör çevresi ve arka kısımlarında hep kullandığım mat sentetik boya zaten.

Astar boyayı tinerle (sentetik) incelttikten sonra (ki bu kutuların içine üzerine 10-15% tiner ekleyecek kadar pay bırakırlar) bi 5-10 dakika kadar karıştırarak açık gri renkte astarımı hazırlıyorum.

İlk kat astar sürülüyor! Vatana millete hayırlı olsun  Kahkaha

Yaklaşık 45 dakika sonra...

Şimdi 8 saat bekleyeceğim. Aslında diğer katı yarın da vurabilirim ancak eğer uykum gelmezse ve odada tiner kokusundan halüsinasyonlar görmeye başlamazsam gece 3 gibi ikinci katı da atmayı planlıyorum. Böylece yarın akşam gerçek boyayı atmaya başlayabilirim.

Programda daha fazla gecikmek istemiyorum  Kahkaha
« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:53:17 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

daruga_13
Deneyimli

Genesis Does What Nintendon't

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #302 : Ocak 30, 2015, 00:24:37 ÖÖ »

Şu kabinleri gördükçe aklım gidiyor.Şu şark görevim bi bitsin,batıya döner dönmez ilk işim arcade kabin almak olacak.

Elinize sağlık Yavuz Bey.

Aradığım Orjinal Sega Mega Drive/Genesis oyunları:Bölge kodu farketmez...

-Snowbros
-Sunsetriders
-Mega Turrican
-Comix Zone
-Teenage Mutant Hero Turtles The   Hyperstone Heist
Nes/Famicom oyunları:
-Astyanax
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #303 : Ocak 30, 2015, 00:28:39 ÖÖ »

Tiner ile kafayı bulmayı iyi bilirim evdeki tadilat işlerinden.

Şu kabinleri gördükçe aklım gidiyor.Şu şark görevim bi bitsin,batıya döner dönmez ilk işim arcade kabin almak olacak.

İstanbul'a geldiğin zamanlar çaya bekledim gelmedin atardık 2 el arcade. Kahkaha

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #304 : Ocak 30, 2015, 04:24:32 ÖÖ »

Evet. 2.Kat astar ve monitör çevresinin boyanması bitti, rulolar ve boya tepsileri atıldı, eller kollar tinerle temizlendi ve kabin köşesine çekildi. Şimdi kabin orada 12 saat kuruyacak.

Yarın civciv sarısı  Kahkaha

« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:53:30 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #305 : Ocak 30, 2015, 04:32:25 ÖÖ »

Görevinizde sabır ve başarılar dilerim...

Döndüğünüzde umarım hayalinizdeki gibi bir arcade kabininiz olur. Yanlız uyarayım, bu bir hastalık haline de dönüşebiliyor. Ben bir tane MAME kabin yapayım dursun diye başlamıştım, odayı arcade salonuna döndürmeye başladık

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #306 : Ocak 30, 2015, 07:46:04 ÖÖ »

Yanlız uyarayım, bu bir hastalık haline de dönüşebiliyor. Ben bir tane MAME kabin yapayım dursun diye başlamıştım, odayı arcade salonuna döndürmeye başladık

Buna benzer hastalık hepimizde var. Birçoğumuz, ne olur ne olmaz, yedek bir c64 alayım dursun kenarda diye başlıyoruz. Birsüre sonra hadi bir tane de A500, spectrum derken farkında olmadan bir depo dolusu cihaz topluyoruz.

Senin durum biraz daha farklı, yani bendeki tüm cihazları toplasan 2 kabin kadar yere ancak sığar.

Peki bu kabinleri eve gelen, misafir çocukların şerrinden nasıl koruyorsun Kahkaha. Bize gelen çocukların ilk uğrak yeri benim oda. Odaya girmeleri problem değilde, kapalı cihazların tuşlarına bam güm vurmaları kötü oluyor
daruga_13
Deneyimli

Genesis Does What Nintendon't

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #307 : Ocak 30, 2015, 08:43:09 ÖÖ »

Görevinizde sabır ve başarılar dilerim...

Döndüğünüzde umarım hayalinizdeki gibi bir arcade kabininiz olur. Yanlız uyarayım, bu bir hastalık haline de dönüşebiliyor. Ben bir tane MAME kabin yapayım dursun diye başlamıştım, odayı arcade salonuna döndürmeye başladık

Güzel temennileriniz için teşekkür ederim Yavuz Bey.

Zaten ileri derecede Retro hastasıyım,buradaki çoğu arkadaşımız gibi
Siz nasıl bir tane MAME kabinle başladıysanız ben de 10 sene önce bir tane Sega Mega Drive konsol alayım da çok özlediğim şu çocukluğuma bi geri döneyim dedim.10 sene sonra dönüp odama baktığımda "EVET OĞLUM SEN KESİN HASTASIN" diyorum. Kahkaha

Aradığım Orjinal Sega Mega Drive/Genesis oyunları:Bölge kodu farketmez...

-Snowbros
-Sunsetriders
-Mega Turrican
-Comix Zone
-Teenage Mutant Hero Turtles The   Hyperstone Heist
Nes/Famicom oyunları:
-Astyanax
eemiroglu84
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #308 : Ocak 30, 2015, 09:13:11 ÖÖ »

Evet. 2.Kat astar ve monitör çevresinin boyanması bitti, rulolar ve boya tepsileri atıldı, eller kollar tinerle temizlendi ve kabin köşesine çekildi. Şimdi kabin orada 12 saat kuruyacak.

Yarın civciv sarısı  Kahkaha
Eline sağlık Yavuz hocam, resimlere bakarken buram buram tiner ve boya kokusu geldi burnuma.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #309 : Ocak 30, 2015, 23:07:48 ÖS »

Bu akşam biraz daha çalıştım

Boyaya geçmeden önce artık yeterince kuruyan iki kat astar boyaya zımpara atmanın zamanı geldi. Bir de macunla doldurduğum bazı yerleri düzeltmem lazım.

Ancak bu sefer tecrübeyle biraz daha akıllandım, zımpara makinesine sadece bu tür işler için aldığım küçük ucuz elektrik süpürgesini ductape ile monte ettim

İşlem bir yarım saat sonra tamamlandı.

Bir de eksik kalmış, gözümden kaçmış bazı minik girintileri de hafif macunluyorum. Bu macun su bazlı olduğundan 15-20 dk sonra kuruyacak

Kuruduktan sonra kısa bir zımpara işlemi daha ...

Kabinin üzerine sinen zımpara tozunu da hafif nemli bezlen aldıktan sonra bir 15 dakika daha kurumasını bekliyorum. Artık boyaya geçebilirim  Kahkaha  Kahkaha  Kahkaha

« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:53:41 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #310 : Ocak 30, 2015, 23:14:16 ÖS »

NeoGeo projesinden kalan bir miktar sarı boyam var. Genelde eski boya kullanmam. Mutlaka içinde pütür v.s. oluşmuştur. Yenisi zaten 14 TL...

Ama yine de yeni boya almama rağmen, astar niyetine ilk kat sarıyı bununla atmaya karar verdim. Hem kabindeki rengini beğenmezsem yeni aldığım kutuyu açmadan değiştirebilirim diye düşündüm 

Boyaya tiner katıp iyice karıştırıyorum. Veeee artık boyamaya başlayabilirim ...

İlk kat sarı rengi yarım saatte tamamlıyorum. Monitör çevresindeki mat siyaha da bir kat daha attım. Bence bu sarı tonu hiç de fena olmadı gibi...

Şimdi kabini yarına kadar kurumaya bırakıyorum. Bu sırada kabinin dışını kaplayacağım vinyl folyo'ya bastıracağım görselleri düzenlemekle uğraşabilirim. Yarın sabah ilk iş bir kat daha sarı atılacak. Tabii önce zımpara  Kahkaha

« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:58:15 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #311 : Ocak 30, 2015, 23:25:53 ÖS »

sarisina kurban

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
gameretro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #312 : Ocak 30, 2015, 23:49:54 ÖS »

resimden mi böyle görünüyor tek katla bile bayağı güzel durmuş. Elinize sağlık.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #313 : Ocak 31, 2015, 00:08:44 ÖÖ »

resimden mi böyle görünüyor tek katla bile bayağı güzel durmuş. Elinize sağlık.

İşe ahşap koruyucu ile başlayıp 2 kat astar ve zımpara ile devam edince boyaya çok uygun bir tuval haline geliyor malzeme. Bu yüzden tek kat bile düzgün duruyor

Ancak tabii ki yakından bakınca boyanın tam kapatamadığı bazı yerler, özellikle kenarlarda rulo izleri görmek mümkün.

Gerçi bu kabine boydan boya folyo kaplama yapacağımdan çok fazla kat boya da atmayacağım. Ama folyo ile kaplayacak olsam da muhtemelen istediğim türde kalın folyo bulamayacağımdan (ya da bulsam da çok fiyat çekilecek) zemini sanki üzerine son bir kat daha boya atılacakmış gibi "yeterince" pürüzsüz hale getirmeye çalışacağım...

Bunun için de en az 2 (belki 3) ince kat boya atacağım...

sarisina kurban

Odada çiçek açtı Yanlız bu çiçek çok fena tiner kokuyor

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #314 : Ocak 31, 2015, 00:50:44 ÖÖ »

... Peki bu kabinleri eve gelen, misafir çocukların şerrinden nasıl koruyorsun Kahkaha. Bize gelen çocukların ilk uğrak yeri benim oda. Odaya girmeleri problem değilde, kapalı cihazların tuşlarına bam güm vurmaları kötü oluyor

Çocukların şerri mi? Abi 10 tanesi aynı anda girişse bişey olmaz, ki kızımın doğum günününde 10 tanesi odaya doluşmuştu

Bunlar "gerçek" arcade kabin ve arcade kontroller. Tamam süslü püslü ama kesinlikle narin değiller Ben yerinden oynatamıyorum.

Yani yüklenip AVM'de bir köşeye bıraksak bile bişey olmaz Kahkaha

Sayfa: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 30   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: