Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Pacman arcade kabin projesi [BİTTİ]
Sayfa: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 30   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Pacman arcade kabin projesi [BİTTİ]  (Okunma Sayısı 404393 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #330 : Şubat 02, 2015, 16:03:53 ÖS »

Bu hepsinden can canlı...acayip bir kabin olma yolunda... saygımız büyük

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #331 : Şubat 03, 2015, 02:54:37 ÖÖ »

Bu hepsinden can canlı...

Evet aynen öyle oluyor  Masum

Şu an yorgunluktan midem bulanıyor ama yine de gelişmeleri paylaşayım

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #332 : Şubat 03, 2015, 03:02:30 ÖÖ »

Bu akşam kabinin süslemelerini yapıyorum  Kahkaha  Kahkaha  Kahkaha

Önce odayı tüm boya pisliğinden arındırdım ve güzelce bir temizlik yaptım. Ancak 4. kova vileda'dan sonra oda kendine gelebildi

Daha sonra kabinin içinden monitörü çıkarttım ve kabinin içindeki sallanan bazı kabloları da bantlayıp sabitledim zira kabinin "sideart" tabir edilen yan süslemelerini kabini yatırarak uygulayacağım...

Monitör çıkınca kabin nispeten hafifledi. Kabini odamın bir ucuna alıp koridordaki pofuduk halıyı odama serdim kabin yan yatınca çizilmesin diye Ayrıca kabini yatırırken alt taraftan kaymasın diye kabinin bir kenarına yastık sıkıştırdım.

Kabin odada boyluboyunca uzandı. Artık sideart uygulayabilirim Kahkaha

« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:59:30 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

daruga_13
Deneyimli

Genesis Does What Nintendon't

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #333 : Şubat 03, 2015, 03:13:25 ÖÖ »

Yavuz Bey dikkat edin başı hortuma gelecek Kahkaha Kahkaha

Elinize sağlık...

Aradığım Orjinal Sega Mega Drive/Genesis oyunları:Bölge kodu farketmez...

-Snowbros
-Sunsetriders
-Mega Turrican
-Comix Zone
-Teenage Mutant Hero Turtles The   Hyperstone Heist
Nes/Famicom oyunları:
-Astyanax
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #334 : Şubat 03, 2015, 03:14:41 ÖÖ »

Şimdi halısı gidince boşalan alana bastırdığım folyoyu seriyorum ve iki yan yüzey ve bir orta panel için hazırlamış olduğum görselleri keserek birbirlerinden ayırıyorum.

Daha sonra kabinin folyo uygulayacım yüzeyini camsil'le güzelce temizliyorum zira odada oldukça fazla to birikmişti, kabinin üzerine de çökmüş olabilir.

Yüzey temizliğinden sonra bu yğzeye uygulanacak folyoyu yüzeyin üzerine seriyorum. Bu arada oldukça heyecanlanmaya başladım çünkü hayatımda ilk defa folyo kaplama yapacağım, hem de bu kadar büyük bir yüzeyde. E tabii folyoyu da piç etmek istemiyorum çünkü bana 150 TL'ye maloldu Daha ucuza da yaptırabilirdim (daha ince folyo, normal dış mekan baskı v.s.) ancak bu baskı UV baskı diye geçiyor. Aslında solvent tabanlı mürekkep kullanan geniş ebatlı digital bir plotterda basılıyor. Baskıdan hemen sonra UV ışığı ile baskı kurutuluyor (kürleniyor). Bu tarz baskı arabaları kaplamak için kullanılıyormuş. Bunu tercih etmemin sebebi görselin zamanla ışıktan solmayacak olması. Sözümona 8-10 sene dayanırmış. Göreceğiz bakalım 150 TL'ye değmişmi diye eğer 10 yıl yaşarsak 

« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:59:40 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #335 : Şubat 03, 2015, 03:21:24 ÖÖ »

Şimdi sıra sideart'ı yan panele hizalamaya geldi. Bunun için üç adet kıskaç kullanacağım.

Sideart'ın üzerindeki desenin belli noktalarının kabinin arka ve alt kenarlarına olan uzaklığını biliyorum. Buna göre şerit metre ile ölçümler yapıp tatminkar bir noktada kıskaçları kullanarak folyoyu kabinin 3 ayrı yerine sabitliyorum. Kıskaçlar baskıyı bozmasın diye de kağıt havlu kullanmayı ihmal etmiyorum (Gerçi baskı gayet sağlam. Darbelere çizilmeye karşı dayanıklı zira solvent mazlemeye işlemiş durumda, inkjet veya tonerden farklı).

« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:59:49 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #336 : Şubat 03, 2015, 03:29:48 ÖÖ »

Şimdi artık zurnanın zırt dediği yere geldim  Folyoyu sıyırıp yapıştırma işlemi... Bunu kolayca yapabilmek için matbaacıların "rahle" dediği bir tür spatula kullanmam lazım. Ancak bu rahle'den bulamadım. Bastırdığım yerde de sadece kendi kullanımları için vardı, satmadılar

Neyse, rahle vazifesi görebilecek yumuşak bir spatula buldum bauhaus'dan. Sanırım yer karolarının derzleri ile ilgili bir spatula. Derz bilmemneysi 

Bir de rahle ile folyoyu hava kabarcığı bırakmadan daha rahat sıvazlayabilmek için folyonun üzerine sabunlu su veya köpüklü camsil sıkmak gerekiyormuş arada. Bir de aslında bu tarz uygulamalarda önünde keçe olan yumuşak uçlu rahle kullanılırmış. Ben bendeki spatulaya yumuşak bir bez sardım.

Neyse, artık işe başlıyorum. Önce kabinin alt tarafından bir miktar folyoyu sıyırıyorum.

Sonra sıyırdığım kısmın yağlı kağıdını kesiyorum.

Açılan yüzeye folyoyu tutturuyorum ve rahle ve camsil kullanarak yavaş yavaş folyoyu sıvazlayarak yüzeye yapıştırıyorum.

Folyoyu daha rahat kontrol edebilmek için bir de tahta çomak kullanıyorum.

« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 16:00:02 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #337 : Şubat 03, 2015, 03:37:24 ÖÖ »

Tabii herşey planlandığı gibi gitmiyor. Mutlaka kırışıklıklar ve hava kabarcıkları oluşuyor. Bu tabii benim acemiliğimden ve yüzeyin geniş olmasından kaynaklanan bir durum. Yine de bazen folyoyu geri çekerek bazen de sıcak hava tabancası ile çok hafif ısıtıp geri çekerek kırışıklıkları sabitlenmeden bertaraf ediyorum.

Oluşan hava kabarcıklarını da (eğer zamanında farkedip folyoyu geri çekip tekrar uygulayarak engelleyememişsem) ...

... önce maket bıçağının sivri ucuyla patlatıyorum ...

... sonra da parmağımla sıvazlayıp yok ediyorum. Bu metod oldukça işe yarıyor. Tabii zaten patlatıp kurtulurum deyip folyoyu acele ile veya dikkatsizce uygulamamak da lazım.

« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 16:00:12 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #338 : Şubat 03, 2015, 03:44:24 ÖÖ »

Aslında Oracal'ın "yarı cast" folyosundan istiyordum. Yarı cast folyo otobüsler, karavanlar v.s. gibi düz yüzey ağırlıklı araçlarda uygulanan bir tür kalın folyo. Üstelik yüzeyindeki microskobik hava kanalları sayesinde hava kabarcığı bırakmıyormuş. Ama baskıyı yaptırdığım yerde o folyodan kalmamıştı 

Neyse, yaklaşık 1 saatlik bir uğraştan sonra folyoyu yerine yapıştırdık. Şimdi kenarları sıcak hava tabancası ile ısıtıp düzgün bir şekilde gerip kenarlara sabitliyorum.

Daha sonra maket bıçağımı T-molding kanalından geçirip fazlalık foloyu rahatça kesiyorum. Bu arada bu tarz işlere girişirken mutlaka maket bıçağınızın ucunu değiştirin. Burada jilet gibi keskinlik lazım bize

Evet, sanırım folyoyu başarılı bir şekilde kaplamayı becerdim.

Şimdi T-molding zamanı  Kahkaha  Kahkaha  Kahkaha
« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 16:00:21 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #339 : Şubat 03, 2015, 03:52:56 ÖÖ »

T-molding.com'dan yaklaşık 1 sene önce aldığım pacman kabinler için üretilmiş cart turuncu renkte t-moldingi gömüldüğü yerden çıkartıyorum...

Sonra yumuşak kafalı bir çekiçle T-molding'i projenin en başında açmış olduğum kanala nihayet çakmaya başlıyorum. Hiçbir yapıştırıcı v.s kullanmama gerek kalmıyor zira sırf bu tür t-molding için uygun genişlikte kanal açabilen ucu da amerikadan getirtmiştim Bir de bu t-molding benim burada bulduğum "yumuşak geçme" tabir edilen t-molding'den farklı. Kanala giren kısmı daha ince ve malzemesi yumuşak değil sert PVC...

T-molding kabini süslemesinin yanısıra kenara kıvrılmış folyoyu da tutarak sabitleme görevi de görüyor.

Köşeleri dönerken T-molding'in kanalın içine giren sırtını 45 derecelik açı yapacak şekilde kesiyorum ki köşeyi rahat dönelim

İşlem bir yüzey için tamamlandı!!! Kabini tekrardan ayağa kaldırıyorum ve suratımda büyük bir gülümseme beliriyor. Bu kadar emeğin, o kaba saba suntanın böyle cıvıl cıvıl bir şeye dönüşmeye başladığını görmek gerçekten duygulandırdı beni  :'( Ağlamak istiyorum sayın seyirciler Kahkaha Kahkaha Kahkaha

« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 16:00:31 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #340 : Şubat 03, 2015, 04:00:20 ÖÖ »

Sırasıyla kabinin diğer yüzü ve ön paneli (kickplate) yapıyorum.

Kabini son defa ayağa kaldırıyorum ve tatlı bir yorgunlukla seyrediyorum

Kabini acaba bu akşam bitirebilirmiyim diye düşünüyordum ama saat 18'den beri eşek gibi çalışıyorum ve geldiğim nokta itibariyle daha kolumu kaldıracak halim kalmadı  Ancak yine de odamı toparlayabilecek enerjiyi buluyorum. Sonra biraz kabini seyredeyim biraz da bu yazıyı yazayım diyorum Artık son kalan işler yarın tamamlarım...

« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 16:00:42 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #341 : Şubat 03, 2015, 09:26:15 ÖÖ »

Abi en riskli kismini atlatmissin gecmis olsun. Gayet orijinal duruyor. hava kabarciklari orjinal aleti kullansanda oluyor, gayet basarili oldu.
« Son Düzenleme: Şubat 03, 2015, 09:28:02 ÖÖ Gönderen: cengizermis » Logged

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
wolfiem
Deneyimli

May the source be with you!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #342 : Şubat 03, 2015, 10:25:26 ÖÖ »

Harika görünüyor üstad... Bu akşamı dört gözle bekliyoruz

Commodore & Amiga & Amstrad & Retro Macintosh Fan
k2.bbs.tr - Çok yakında!
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #343 : Şubat 03, 2015, 10:46:52 ÖÖ »

Abi en riskli kismini atlatmissin gecmis olsun. Gayet orijinal duruyor. hava kabarciklari orjinal aleti kullansanda oluyor, gayet basarili oldu.

Aynen. Dün acaba diğer işleri mi önce bitirsem diye plan yaparken çok zaman alacağını ve yorucu olacağını tahmin ettiğimden bu işi öne aldım. Nitekim gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü ve diğer işleri yapacak enerjim kalmadı. Gözümde büyüyordu, ben de sevindim bittiğine

Harika görünüyor üstad... Bu akşamı dört gözle bekliyoruz

Ben de

Sadece artık aşırı dikkatli olmam gerekiyor. Sonuna geldik diye heyecandan aceleyle düşünmeden plansız bir şey yapmamam lazım. Yanlış bir hareketle taze boya ve folyoya zarar verecek bir şey yapmam umarım...

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #344 : Şubat 03, 2015, 10:58:43 ÖÖ »

sen hata yapmazsın gibime geliyor. Ama bu cihaza nazar değer (benden söylemesi). Sen yan tarafa bir de nazar boncuğu koy Şimdiye kadar gördüğüm en tatlı, en dikkat çekici kabin oldu bu... Ellerind dert görmesin...

Sayfa: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 30   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: