|
eins
|
 |
« Yanıtla #15 : Şubat 23, 2016, 08:05:19 ÖÖ » |
|
Zaten ben herşeyi kaçırmışım. 7DX ler de bitti. Gerçi son ikisine geldim ama kimseyi tanımıyordum. :/
|
|
|
|
|
|
Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
|
|
|
|
joker_
|
 |
« Yanıtla #16 : Şubat 23, 2016, 08:08:56 ÖÖ » |
|
Vay güzel topic'miş. Ben duhul olmadan önce yaşanmış maalesef...  Duhul olabilirsin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
NoStres
|
 |
« Yanıtla #17 : Şubat 23, 2016, 12:29:24 ÖS » |
|
Bir zamanlar Assembly merakım vardı; yapmak istediğim proje gözümde büyüdüğü için bırakmıştım.
Araştırıp bulduğum örneklerden 7 tane seçtim, belki işinize yarar.
Kolay gelsin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
joker_
|
 |
« Yanıtla #18 : Şubat 23, 2016, 13:32:53 ÖS » |
|
Bir zamanlar Assembly merakım vardı; yapmak istediğim proje gözümde büyüdüğü için bırakmıştım.
Araştırıp bulduğum örneklerden 7 tane seçtim, belki işinize yarar.
Kolay gelsin.
Eline sağlık kardeşim. Fakat sanırım bunlar Z80 tabanlı asm örnekleri. Bizim yapmak istediğimiz 6502 asm  Örnekleri win8'de konsol ile denedim çalıştıramadım. evde xp'ile denerim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
witchdoktor
|
 |
« Yanıtla #19 : Şubat 23, 2016, 13:33:17 ÖS » |
|
@joker Divxplanet'in altyazı çevirim toplantıları gibi imece usulü bir CGTR introsu hazırlayalım bari 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
joker_
|
 |
« Yanıtla #20 : Şubat 23, 2016, 13:40:51 ÖS » |
|
@joker Divxplanet'in altyazı çevirim toplantıları gibi imece usulü bir CGTR introsu hazırlayalım bari  Abi zaten en başta amacım buydu, fakat ses çıkmayınca kaldı öylece  Hatta bir çok efekt ile ilgili konu başlıkları da açmıştım  Mesela gönüllü birisi c64'de logo çizimini anlatır. hades'de logo swing olayını anlatır ve introdaki logoyu swing yaparız. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Levent (Lvnt)
|
 |
« Yanıtla #21 : Şubat 23, 2016, 15:01:42 ÖS » |
|
Vay vay vay vay, süpermiş, saygılar joker_ abi  kaynaklar vermeniz de harika olmuş. Tam da bu günlerde kafamda c64'te kendi yazdığımız programları nasıl çalıştırırız sorusu dönüp duruyordu, cuk yerine oturdu. Elinize sağlık. C64'e gönderirken herhalde sd2iec gibi birşey kullanıyorsunuz. Seri port vb ile gönderebiliyormuyuz?
|
|
|
|
|
|
Use the brute force, Luke
|
|
|
|
joker_
|
 |
« Yanıtla #22 : Şubat 23, 2016, 15:19:56 ÖS » |
|
C64'e gönderirken herhalde sd2iec gibi birşey kullanıyorsunuz. Seri port vb ile gönderebiliyormuyuz?
sd2iec'de kullanabilirsin. Ben Ultimate'dan gönderiyorum Aslında herşeyi emulatör üzerinde yapıyorum. En son yayınlama aşamasında c64'de test ediyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eins
|
 |
« Yanıtla #23 : Şubat 23, 2016, 16:02:40 ÖS » |
|
Abi konu hort biliyorum ama intro hazırlanacaksa ben de birşeyler yaparım kararımca. Mesela alt üst border açıp sprite scroller da benden olabilir... 
|
|
|
|
|
|
Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
|
|
|
|
joker_
|
 |
« Yanıtla #24 : Şubat 23, 2016, 16:09:01 ÖS » |
|
Abi konu hort biliyorum ama intro hazırlanacaksa ben de birşeyler yaparım kararımca. Mesela alt üst border açıp sprite scroller da benden olabilir...  Zaten intro için bazı partları daha önce hazırlamıştım. Senin teklifine de kapımız her zaman açık kardeşim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
NoStres
|
 |
« Yanıtla #25 : Şubat 23, 2016, 16:24:18 ÖS » |
|
joker_@ Vazgeçmemin sebeplerinden biride asm çeşitleriydi; ben katılımsız X86 destekli Assembly yazmaya çalışıyordum bulduğum kodlar NASM ile çalışmıyordu, gönderdiğim örneklerin Z80 olduğunu sayenizde öğrendim diyebilirim...  Yapmak istediğim proje, alternatif işletim sistemiydi.  Kodların ne anlama geldiği pek anlaşılmadığı için; bir yandan neyin ne işe yaradığını not alarak kendi kütüphanemi oluşturuyordum, sırasıyla araştırmaya başladım: * Bootloader - çekirdek * Mouse imleç * Arka plan rengi * buton * Dosya yönetici * donanım yönetimi * program * oyun gibi. Başlamadan bitti  Ekte yapmak istediğime yakın bir işletim sistemi var.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
NoStres
|
 |
« Yanıtla #26 : Şubat 24, 2016, 14:11:04 ÖS » |
|
"Logo çizerim diyen varsa hemen yayınlayalım introyu  " Logoyu bitmap olarak mı yoksa kod olarak mı ekleyeceksiniz?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
joker_
|
 |
« Yanıtla #27 : Şubat 24, 2016, 14:14:30 ÖS » |
|
Logoyu bitmap olarak mı yoksa kod olarak mı ekleyeceksiniz?
Bitmap olarak ekleyebiliriz 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
NoStres
|
 |
« Yanıtla #28 : Şubat 24, 2016, 14:59:30 ÖS » |
|
3D CGTR logosunun üzerinden geçip sade bir şey yapmaya çalıştım beğenirseniz kullanın.  Bmp yükleme yapılamıyormuş zip içerisinde.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
joker_
|
 |
« Yanıtla #29 : Şubat 24, 2016, 15:16:41 ÖS » |
|
logo, fullscreen değil 6 satırlık olması lazım. Yani yükseklik 6*8 = 48 pixel. Genişlik 320 pixel olabilir 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|