Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 [3] 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: intro yapıyoruz  (Okunma Sayısı 40799 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
NoStres
Deneyimli

One Love, One Heart, One Destiny

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #30 : Şubat 24, 2016, 16:21:04 ÖS »

Şablonu görmediğim için, tam zemin üzerine oturttum; diğer alanlar beyaz olsa olur mu, logoyu beğendiniz mi? Kahkaha

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Şubat 24, 2016, 16:36:50 ÖS »

logo güzel olmuş kardeşim. Fakat dediğim gibi yükseklik 48 pixele sığacak mı?
NoStres
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #32 : Şubat 24, 2016, 17:37:49 ÖS »

Beğendiğinize sevindim.

48x320 pixel olarak düzenledim, zip içerisinde psd dosyası var olmazsa projeye göre tasarlayabilirsiniz.

* CGTR_logo_48x320.JPG (5.18 KB, 320x48 - Görüntüleme: 1693 kez.)
* CGTR_logo_48x320.zip (13.52 KB - Yükleme: 233 kez.)

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #33 : Şubat 24, 2016, 21:31:43 ÖS »

Ne güzel swing olur bu.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Şubat 24, 2016, 22:13:03 ÖS »

Ne güzel swing olur bu.

O zaman hades'e söyleyelim swing rutini yazsın bize.Kahkaha

NoStres eline sağlık. Bunu Timanthes ile pixelleyebilirmisin. Koala formatında çıkış veriyor. Veya koala ile de çizebilirsin.
aegis
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #35 : Şubat 24, 2016, 22:36:08 ÖS »

Yahu alt üst border açmak sorun değilde bi şu side border ları açma mantığı kafama yatmadı bir türlü. Bence side ları açıp oradan propotional scrool geçirelim derim ama nasıl olacak işte orda kafa lazım ehueueh ...
aegis
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #36 : Şubat 24, 2016, 22:36:45 ÖS »

Bu arada logo için bir şeyler yapabilrim. bakalım...
aegis
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #37 : Şubat 24, 2016, 22:38:09 ÖS »

Yeri değil belki ama bu gün 40 ma girdim hala Commodore devam tam gaz
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #38 : Şubat 24, 2016, 22:44:52 ÖS »

Yahu logo zaten 320 pixel. Bunu nasıl swing yapacaksınız??? Aslında borderları açıp yanlara şey edilse değişik güzel bir şey olabilir.   Kahkaha Gel gelelim bu yanları aşma işine benim de aklım ermiyor. Daha doğrusu okuyunca anlıyorum da ben yapınca olmuyor.

aegis
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #39 : Şubat 24, 2016, 22:46:50 ÖS »

Bi dycp vardı sağolsun kankam yaptı banada anlattı bir seyler cıktı fakat su yan border lşarı açma oradan scrool veya logo swing yapma hala kafam basmıyor.
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Şubat 24, 2016, 22:54:40 ÖS »

Yeri değil belki ama bu gün 40 ma girdim hala Commodore devam tam gaz

Kardeşim nice yıllara. Doğum günüm kutlu olsun
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Şubat 24, 2016, 23:00:44 ÖS »

Ben yanları actim gecenlerde. Ama neredeyse baska hicbirseye vakit kalmiyor acik olan raster satirlari boyunca. Belki oraya sprite koyup o satira gelmeden sprite datasi uzerinde oynayarak birseyler yapilabilir.

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
NoStres
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #42 : Şubat 25, 2016, 05:22:08 ÖÖ »

Joker_
@ Hocam, Timanthes hata veriyordu , çeşitli convertleme programları görseli bozuyor, en iyi görüntü alabildiğim resim editörü bu : HermIRES.

Vakit buldukça kurcalarım...

* CGTR_logo_48x320.prg (9.29 KB - Yükleme: 557 kez.)

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Şubat 25, 2016, 07:42:41 ÖÖ »

Ben yanları actim gecenlerde. Ama neredeyse baska hicbirseye vakit kalmiyor acik olan raster satirlari boyunca. Belki oraya sprite koyup o satira gelmeden sprite datasi uzerinde oynayarak birseyler yapilabilir.

Zaten sideborder'lara sadece sprite basabiliyoruz kardeşim. O bölgeden scroll aynı dediğin gibi geçiriliyor, sprite üzerinden Bununla ilgili @skate çok güzel bir örnek yapmıştı. Belki bize sideborder'lar la ilgili birşeyler yazar

Sonuçta, $D016 registerı tam satır sonunda yakalaman gerektiğinden, zamanalamanın çok hassas olması gerekiyor. Arada yapacağın herhangi birşey zamanlamayı bozacağından, sideborder'lar kapanacaktır. Fazla zaman kalmaması bu yüzden

Alıntı
Joker_
@ Hocam, Timanthes hata veriyordu , çeşitli convertleme programları görseli bozuyor, en iyi görüntü alabildiğim resim editörü bu : HermIRES.

Vakit buldukça kurcalarım...

NoStres senide c64 grafiker yapacaz bu gidişle Kahkaha
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #44 : Şubat 25, 2016, 11:16:23 ÖÖ »

Sideborder için üç şeye ihtiyaç var.

1) Stable raster rutini.
2) Doğru spriteları kullanmak (bu konuda vic tutorialı hatmetmek gerekiyor). Örneğin 4 sprite mı basacağız borderlara. 0, 1, 2 ve 3 numaralı spritelarla denediğinde badlinelarda patlıyorsun ama 4, 5, 6 ve 7 kullandığında sorun çıkmıyor. Bunun nedenleri vic tutorial'da çok güzel biçimde anlatılıyor. Hangi sprite ekranın tam olarak neresinde görüntülenmeye başlıyor falan filan.
3) Badlineları iyi yönetmek. İlk side border açan kişinin karşılaşacağı sorun budur. 7 raster satırı cillop gibi açarsın, badline'da 40 cycle uçunca apışıp kalırsın. Örneğin bir cycle daha bekletmen gerekir ama tek cycle bekletecek komut yoktur, NOP bile kullansan iki cycle. Bu defa;

sta $d016
stx $d016
sta $d016,y
stx $d016

gibi şeyler yapman gerekir. y'nin değeri sıfır, aslında bir işe yaramıyor oradaki ,y. Neden var? Çünkü ,y olduğunda 1 cycle daha fazla zaman yiyor, tam yerine denk geliyor.

Şu yazdığım 3 madde side border açmak isteyen kişilerin cebelleşmesi gereken en temel sorunlar. Bu üçüne de uyduktan sonra gerisi kolay.

Şu an için bu kadar yazabiliyorum. İntroya bir katkım olsun isterim ama lütfen beni yönlendirin. "Skate sen şu rutini yaz" diyin yazayım. Kafam çok allak bullak, bir şey üretemiyorum şu sıralar.

Herkesin şimdiden emeğine sağlık.
Sayfa: 1 2 [3] 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: