Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Pc den yapılan atari makinaları ile ilgili araştırma bilgi fikir alma
Sayfa: 1 ... 18 19 [20] 21   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Pc den yapılan atari makinaları ile ilgili araştırma bilgi fikir alma  (Okunma Sayısı 188870 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #285 : Haziran 12, 2014, 09:46:35 ÖÖ »

Kanki sana gonderdigm  linkteki aleti al kablolarida yaninda geliyor o parcada  1 ve 2 player var tus kombinasyonlarida ps 2 tus takiki gibi extra si bol yani hic ugrasma kick harneslerle takiyosun olay bitiyor cengiz makinada ole cevirme tuslar ps2 cevirmei 13$ dolar birsey
« Son Düzenleme: Haziran 12, 2014, 09:50:55 ÖÖ Gönderen: mesa » Logged

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #286 : Haziran 12, 2014, 10:16:47 ÖÖ »

İlla J-PAC'e kablo mu çekicem pasif 3 buton için ?

Evet

Birde merak ettiğim elimde 6 buton destekli bir board olsaydı tüm butonlar aktif çalışırmıydı

Belli olmaz. xxx-in-1 türü arcade kartlarda genelde JAMMA standardına uymayarak 4-5-6 yı JAMMA'ya bağlarlarlar.

JAMMA 25 => P1 B4
JAMMA 26 => P1 B5
JAMMA 27 => P1 B6

JAMMA c => P2 B4
JAMMA d => P2 B5
JAMMA e => P2 B6

Kablolama bu şekilde mi yapılmış incelemen lazım.

bu halde çünkü satıcı garanti verdi 6 butonunda aktif olduğuna dair ve gördüğüm üzere 6 buton da kendi aralarında bağlantılı.

Kablolarını takip etmen lazım. Bu arcade işinde "Vatandaş ahmet efendi" nin söylediğine değil gözünle gördüğüne inanacaksın.

Kabloları takip et, sana yukarda söylediğim gibi mi bağlanmış bak. Eğer öyleyse bu bağlantı türünü J-PAC yine de anlamaz. Uç çıkıp J-PAC'in kelemenslerine kablo çekmen lazım sana gönderdiğim şemaya göre...

Birde ufak bir soru sorayım; Mortal Kombat 4 6 butonlu bir oyun mu ?

http://www.arcade-museum.com/game_detail.php?game_id=8755

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #287 : Haziran 12, 2014, 10:49:49 ÖÖ »

Aradığın kabloları "zil teli" diye alıp uçlarına o geçmeli uçları taktırırsın. ama kafanı karşıtıran şu da olabilir. Ortak ground kavramı bişe ifade etmiyorsa, mantık olarak her tuş için ayrı +,- kutup arayabilirsin. O iş öyle değil. Tüm "-"ler yani droundlar bir birine bağlı bu işte.

Yavuzun dediği çok oyunlu makinalar ayrı ama asıl mesele senin makinada ne varmış o önemli. SF falan vardıysa benim bildiğim 3 kontrol jammanın üstünde,  3 kontrol ayrı bi yerde yani kick harnessda. Senin diğer düğmelerde hiç mi kablo yok yahu?

yani iç dış bize bi galeri yap sen. neyle uğraştığımızı bilmiyoruz aslında.  + masraf gerektiren bir iş olduğunu ben düşünmüyorum.

Misal kablolama bakımından en özürlü kabin benimkidir heralde ama en pretik yoldan 2-3 timsah kabloyla eksik toprakları tamamladım kontrol panelinin altından.

Tüm jammalarda dolu olan en baştaki groundlar benimkinde ortalarda biyerde. valla şemadan muhtemel tüm groundlara değdire değdire buldum görüntüyü.

Kontrol panelinin arkasını ve JAMMA ya gitmeyen kabloların nereye gittiğini gösteren fotolar lazım. iyice aydınlık bir video çok daha iyi de olabilir.
« Son Düzenleme: Haziran 12, 2014, 10:51:59 ÖÖ Gönderen: cengizermis » Logged

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #288 : Haziran 12, 2014, 16:22:08 ÖS »

Arkadaşlar müjdemi isterim. Hallettim kabloları alıp. Kabloyu tarifte zorlandım elektrikçide ama sonuçta yaptım zorda olsa. Sistem akıcı bir halde 1P ve 2P'nin tüm butonları aktif olarak çalışıyor. Kahkaha

mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #289 : Haziran 12, 2014, 16:32:21 ÖS »

Arkadaþlar müjdemi isterim. Hallettim kablolarý alýp. Kabloyu tarifte zorlandým elektrikçide ama sonuçta yaptým zorda olsa. Sistem akýcý bir halde 1P ve 2P'nin tüm butonlarý aktif olarak çalýþýyor. Kahkaha
Eee orchid islatiriz artikkk kolalar senden

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #290 : Haziran 12, 2014, 17:21:11 ÖS »

Arkadaþlar müjdemi isterim. Hallettim kablolarý alýp. Kabloyu tarifte zorlandým elektrikçide ama sonuçta yaptým zorda olsa. Sistem akýcý bir halde 1P ve 2P'nin tüm butonlarý aktif olarak çalýþýyor. Kahkaha
Eee orchid islatiriz artikkk kolalar senden

Her zaman.

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #291 : Haziran 12, 2014, 17:24:37 ÖS »

Tamam hayırlı olsun... Adına çok sevindim. zira baya bi zorladı. Geçmiş olsun.

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #292 : Haziran 13, 2014, 01:20:03 ÖÖ »

Tamam hayırlı olsun... Adına çok sevindim. zira baya bi zorladı. Geçmiş olsun.

İşi bilmeyeşimden oldu aslında. Kabloları bağlarken bile umarım olur modundaydım. Kahkaha Çok iyi bir sistem oldu adıma. MK1 ile test ettim bi baktım oyun sonu getirmişim.

Çok yardımcı oldunuz hakkınızı ödeyemem asla. Ne demişler her işi bilen yapacak, ben hazıra kondum arcade konusunda. 

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #293 : Haziran 13, 2014, 16:44:38 ÖS »

Sanwa buton alıcam 12 tane aliexpress'den. EMS kargo seçeneği ile alayım diyorum hızlı gelsin istiyorum çünkü her an şehir dışına çıkma durumum var. Arcade kolu için ise şimdilik birşey düşünmüyorum ama belki onuda aradan çıkartırım belli olmaz. Kahkaha

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #294 : Haziran 13, 2014, 16:59:50 ÖS »

butonlar paneline uygun mu? Senin panel metal mi sunta mı?

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #295 : Haziran 13, 2014, 17:16:06 ÖS »

butonlar paneline uygun mu? Senin panel metal mi sunta mı?

Panel dostum, sunta değil. Aralığı fazla olmayan sanwa buton baktım. Şunun gibi:

Ayrıca renk olarak düşündüğüm butonlar tabi yine sanwa:

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #296 : Haziran 13, 2014, 17:17:39 ÖS »

Bu arada MAME setini isteyen 2 arkadaş olmuştu. Teklifim hala geçerli. Gönderin 500GB'lık harici HDD'leri koplayayım tüm emu setlerini içine.

kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #297 : Haziran 13, 2014, 22:08:18 ÖS »

Bu arada MAME setini isteyen 2 arkadaş olmuştu. Teklifim hala geçerli. Gönderin 500GB'lık harici HDD'leri koplayayım tüm emu setlerini içine.
Ben hala istiyorumda henuz hdd ayarlayamadım elimdeki harici hdd dolu olduğundan başka bir tane ayarlar ayarlamaz rahatsız edicem seni
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #298 : Haziran 13, 2014, 22:30:47 ÖS »

Ben hala istiyorumda henuz hdd ayarlayamadım elimdeki harici hdd dolu olduğundan başka bir tane ayarlar ayarlamaz rahatsız edicem seni

Tabiki. Bekliyorum.

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #299 : Haziran 14, 2014, 00:55:33 ÖÖ »

Çaplarına dikkat et de büyük/kucuk gelmesin. Hadi bakalim

Sayfa: 1 ... 18 19 [20] 21   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: