Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Pc den yapılan atari makinaları ile ilgili araştırma bilgi fikir alma
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 21   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Pc den yapılan atari makinaları ile ilgili araştırma bilgi fikir alma  (Okunma Sayısı 186931 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #30 : Haziran 03, 2014, 23:37:59 ÖS »

Teşekkürler ama estafurullah demem lazım. Yavuzun yanında benimki sadece genel kültür.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Haziran 03, 2014, 23:53:42 ÖS »

Öyle deme senin yaptığını yapmak isterdim ama teknik bilgi sıfır. Uğraşırım dediğim çoğu cihazı zamanında bozmuşumdur. Hazıra konuyorum sadece.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Haziran 04, 2014, 00:38:13 ÖÖ »

O halde önce sadece J-PAC JAMMA ile bir deneme yapmayı düşünüyorum. Gerekirse ArcadeVGA'yı sipariş geçerim. Bu forumu seviyorum çünkü her konuda sıkılmadan yardımcı oluyorsunuz. Gerçi bu işlerde uzman değilim ondan biraz saçmaladım derdimi anlatırken ama siz hemen anladınız demek istediğimi. Cengiz ve Yavuz = Retro'da efsane kişilersiniz. İyiki varsınız. Aklımdaki çoğu soru işareti gitti sayenizde.

@orchid, sen hele bir kabin bul, evine/iş yerine v.s. bir yere koy, hazır et, gerisi kolay, el birliği ile ayağa kaldırılır o

işin esas zor kısmı uygun fiyata kabin bulmak, bulduktan sonra da bir şekilde eve getirebilmek, (varsa) yengeyle papaz olmak, "delirmiş herhalde yazıııık" der gibi garip garip bakan komşularla muhatap olmak v.s. v.s.

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Haziran 04, 2014, 02:21:38 ÖÖ »

Uygun fiyata bulamazsam artık Allah ne verdiyse yapıcam abi moduna girmeyi düşünüyorum gözümü kararttım bu arcade kabini işinde (yapıcam derken keseyi açıcaz artık çünkü fiyatlar pahalı genelde). Çünkü çok hevesliyim ve nişan olayı yüzünden bir kabini elden çıkarttım sonra nişan bozuldu ama pişman olmadım çünkü çakma pc'den bozma bir arcade kabindi zaten ucuza almıştım o zamanlar ama şimdi evlenme niyetimde pek yok bekarlık sultanlıktır diyenlerdenim. Kızları anlayamıyorum veya dengesizleri beni buluyor.  Allah'a çok şükür maddi durum iyi kabin bulursam direk atlayacağım artık canıma tak etti.  Kahkaha

Kabini alırsam zaten yardım isteğinde bulunucam merak etmeyin. Başınızın belası Orchid. 

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Haziran 05, 2014, 15:25:35 ÖS »

Arcade kabin aldım sonunda arkadaşlar. Aldığım kişi J-PAC JAMMA'da ayarladı ama J-PAC JAMMA olayını beceremedim. Arcade kabinin yanında Metal Slug 3 verdi satıcı kişi. Onla idare edicem gibi bir süre eğer ki J-PAC JAMMA olayı olmaz ise. Gerçi Windows 7 ile denedim J-PAC JAMMA'yı ondan mı olmadı diye merak ediyorum. Çözünürlüğü baştan 800x600 yapmıştım ekran kartı onboard bi mini PC'de denedim o da DVI adaptor ile. Yani olmamaması için baya neden var gibi değil mi ?

J-PAC JAMMA'ya VGA'yı daha sonra USB keyboard'u bağlayıp daha sonra arcade'in JAMMA slotuna taktım. Kabini açınca ekranda çizgi halinde görüntüler hakimdi birde yanlış hatırlamıyorsam ses çıkartıyordu. Bu arada J-PAC JAMMA'nın üzerinde bulunan 2 led ışık aktif olarak yanmaktaydı.

Nasıl bir çözüm üretebiliriz merak ediyorum. 161 in 1 tarzı kasetlerden alabilirim ama o oyunlar bana bir süre sonra yetmeyecek buna adım gibi eminim o yüzden J-PAC JAMMA'yı aldım ama elde patladıysa üzülürüm açıkcası.

PC kasası mı toplayayım ArcadeVGA alıp bilemiyorum. Kahkaha

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #35 : Haziran 05, 2014, 18:09:21 ÖS »

V - Holh H- HOld parlaklık vb. gibi ayarların olduğu görüntüyü daralıp genişlettiğin çevirmeli ayar yerlernin olduğu bi kumanda panalei var arcadin üstünde. ordan ayar yapman gerekiyor gibi geldi. Özellikle  "H" yazandan.

mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Haziran 05, 2014, 18:26:23 ÖS »

Sen xp ye don 4890 ve alti rkran karti al  cinden 10 $xinmo usb koyatick cevirici al iki kisilik    bide ekran kartin 4890 ve alti ise  http://mame.3feetunder.com/windows-ati-crt-emudriver/      bu siteden driver kur indir olay bitmistir

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Haziran 05, 2014, 18:28:55 ÖS »

http://m.aliexpress.com/item/1375035840.html

modelist
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Haziran 05, 2014, 18:49:32 ÖS »

Alıntı
Teşekkürler ama estafurullah demem lazım. Yavuzun yanında benimki sadece genel kültür.
:)KARDEŞ biz ise senin yanında savaş davulu gibiyiz  sesi çok, içi boştur. 
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #39 : Haziran 05, 2014, 18:53:45 ÖS »

@modelist estafurullah. Eminim senin de hakim olup bizim hiç bir fikrimizin olmadığı bi sürü konu vardır.

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Haziran 05, 2014, 19:36:03 ÖS »

Sen xp ye don 4890 ve alti rkran karti al  cinden 10 $xinmo usb koyatick cevirici al iki kisilik    bide ekran kartin 4890 ve alti ise  http://mame.3feetunder.com/windows-ati-crt-emudriver/      bu siteden driver kur indir olay bitmistir

ArcadeVGA'yı düşünüyorum çünkü hem 15khz olayı ile uğraşmam hem TR'de dediğin kartın fiyatlarına baktım yanlış görmediysem fiyatlar abartı yüksek geldi. Bu arada XP kurup deneme yaptım ve şuan yaşadığım durum @yavuzg'nin anlattığı olayın aynısı. Aşağıda alıntılıyorum:

Eğer monitör sadece 15Khz yatay tarama frekansını destekleyebilecek tarzda "klasik" bir arcade monitörse PC üzerine Soft15Khz kurulması gereklidir. ANCAK J-PAC'in burada küçük bir avantajı var. Üzerinde basit bir video "downscaler" devresi var. Bu sayede PC'nin soft15khz kurulmadan önceki satndart 31Khz'lik VGA video çıkışını 15Khz "indirgeyip" arcade monitör üzerinde "kalitesiz" de olsa bir görüntü alınmasını sağlıyor. Bunun faydası oyun oynamak için değil PC'yi açılış ekranını, BIOS ekranlarını da görerek müdahale edebilmek ve kurulum/ayarlama v.s. yapabilmek. Normalde tavsiye edilen MAME oyunlarını PC üzerine Soft15Khz kurarak veya zaten 15Khz çıkış verebilen ArcadeVGA kartı kullanmak (Ultimarc bunu da satıyor).

Kısacası sana ve diğer arkadaşlara şunu sormak istiyorum dostum; ArcadeVGA alırsam sorunsuz görüntü alabilirim değil mi kabinden ? Çevirici hack denilen joypad denilen aparatı da not ettim bir yere. Sipariş geçebilirim ama şu görüntü olayından emin olmak istiyorum.

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #41 : Haziran 05, 2014, 19:42:08 ÖS »

"H" ayarı ile oynadın mı birde resim falan eklesen süper olur görüntü ile ilgili.

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Haziran 05, 2014, 19:45:45 ÖS »

"H" ayarı ile oynadın mı birde resim falan eklesen süper olur görüntü ile ilgili.

Açıkcası H ayarı nedir bilgim yok. Kabinin içinde JAMMA takılacak slot, ortasında satıcının elleme dediği güç veren siyah bir kutu üzerinde aldığı enerji değeri yazmakta ve kabinin sol tarafında anahtara sahip görüntü ayarlama vidaları var satıcı buna da dokunma dedi ayarları bozarsın diye.

mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Haziran 05, 2014, 19:47:58 ÖS »

Emin olmak mi benim evdede arcade makinasi var hatta  powersprit diye programi kurdum 15 kh gosterdi problem yok arcadevga ile bana gore ayni goruntuyu alitsin yavuz daha iyi bilir bide kargo parasi vercen 30$ onuda hesaba kat
 http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=7544.0

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #44 : Haziran 05, 2014, 19:53:25 ÖS »

yahu o ayarları kurcalamadan olur mu H yi dene sen bence düzelecek.
Bişey olacak olsa benimkine olurdu içi frenkenstein gibi ve şöyle diyeyim. Misal Atari 2600 oyunları oynayacaksam kabinde o dediğin yerden ayar yapıveriyorum. resim daha düzgün çıksın diye. sonra MAME geçince düzeltiyorum.

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 21   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: