Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: JAMMA 2 SCART Sorusu  (Okunma Sayısı 22274 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Şubat 28, 2014, 11:17:06 ÖÖ »

Bu supergun'dan fazla yapılacaksa ve forumda dağıtımı olursa birine şimdiden ben talibim abi.

az kaldı bitmesine. ancak öyle hazırda 10 tane falan yapılabilecek basit bir devre değil. hele bir prototipini tamamlıyayım, çalıştırayım sonra bakarız maliyetlerine (hem finansal hem zaman maliyetine)

belki kit şeklinde çıkartabilirim (yani PCB'yi basması benden parçaları alıp lehimlemek sizden şeklinde). bakarız...

ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Şubat 28, 2014, 12:09:35 ÖS »

yavuz beni de ekle sıraya, ben altium designer kullanıyorum elinde jamma portunun footprinti var mı ?

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
Lionheart
Deneyimli

Arcade

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Şubat 28, 2014, 12:19:04 ÖS »

Bu supergun'dan fazla yapılacaksa ve forumda dağıtımı olursa birine şimdiden ben talibim abi.

az kaldı bitmesine. ancak öyle hazırda 10 tane falan yapılabilecek basit bir devre değil. hele bir prototipini tamamlıyayım, çalıştırayım sonra bakarız maliyetlerine (hem finansal hem zaman maliyetine)

belki kit şeklinde çıkartabilirim (yani PCB'yi basması benden parçaları alıp lehimlemek sizden şeklinde). bakarız...

Tamam abi.Bunda scart veya A/V çıkışı olacak sanırım.Bende kendime tüplü bir tv bakayım.Sonra bu proje için arcade stick çalışmalarına gireyim
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Şubat 28, 2014, 12:58:56 ÖS »

yavuz beni de ekle sıraya, ben altium designer kullanıyorum elinde jamma portunun footprinti var mı ?

yok ben maalesef expressPCB'de kaldım, onda da oturdum cetvelle ölçtüm biçtim kendim tanımladım...

aslında Eagle kullanmak lazım sanırım, genelde herkes öyle yapıyor. Ama eagle'ın free versiyonu ile galiba çok küçük bir PCB tasarlamana izin veriyordu diye hatırlıyorum...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Şubat 28, 2014, 13:02:06 ÖS »

Tamam abi.Bunda scart veya A/V çıkışı olacak sanırım.Bende kendime tüplü bir tv bakayım.Sonra bu proje için arcade stick çalışmalarına gireyim

evet, scart (RGB), Composite video (CVBS), S-Video, VGA (9-pin Commodore 1084s tipi) çıkışlar standart. Küçük bir ses amfisi ve kontroller opsiyonel, "supergun shield" hesabı

Lionheart
Deneyimli

Arcade

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Şubat 28, 2014, 13:21:39 ÖS »

evet, scart (RGB), Composite video (CVBS), S-Video, VGA (9-pin Commodore 1084s tipi) çıkışlar standart. Küçük bir ses amfisi ve kontroller opsiyonel, "supergun shield" hesabı

Çok iyiymiş abi.Sabırsızlıkla bekliyorum.
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Mart 01, 2014, 01:25:36 ÖÖ »

Peki kapasitörleri kaç voltluk almalıyım?

Dirençlerde yazan 1/4W, 1/2W gibi güç değerleri neyi etkiliyor, hangisini kullanacağımı neye göre belirleyeceğim?

Amma çok çeşidi varmış bunların. Kahkaha
« Son Düzenleme: Mart 01, 2014, 01:32:18 ÖÖ Gönderen: Simon (Özay Turay) » Logged

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Mart 01, 2014, 20:26:52 ÖS »

Peki kapasitörleri kaç voltluk almalıyım?

Dirençlerde yazan 1/4W, 1/2W gibi güç değerleri neyi etkiliyor, hangisini kullanacağımı neye göre belirleyeceğim?

Amma çok çeşidi varmış bunların. Kahkaha

Elektrolitik kapasitörleri 16V veya 25V'luk alabilirsin. Dirençler 1/4W veya 1/2W alabilirsin. Dirençler üzerinden geçebilecek akıma dayanıklılığına göre  watt'ajda üretilirler. Fiziksel boyları watt'ına göre büyür. Çok önemli değil o devreler için. Sadece 1/8w lık alma, çok küçükler...

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Mart 02, 2014, 05:58:12 ÖÖ »

Teşekkürler abi. 1/8 watt olanlarda çok çeşit yok zaten bluemavi.com'da,  o yüzden 1/4 ve 1/2 watt'lardan ekledim sepete. Bir de 1K mono potans ile kırmızı-yesil-mavi-beyaz çizgili siyah potans şapkalarından ekledim. Kahkaha

Kondansatörleri de tavisyene göre ekliyeyim bulunsun elimde. Şimdi de mini buton bakıyorum, test ekranlarında falan kullanmak için mini joypad yapayım bir tane.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Mart 04, 2018, 17:21:26 ÖS »

Selam arkadaşlar günün  hortuda benden  olsun...
Bildiğinız gibi arcade şaselerin ömrü kısıtlı,yarın birgun elimizde yedeği olması bakımından crt tuplu tvleri kullanmak zorunlu olabilir.hemde crt tupler arcade şaseler kadar narin de değil,hemde etrafımızda bolca varken değerlendirmek,uygun olanı bir tarafa koymak gerekebilir..

Arcade kabıninizde standart jamma kablolama sistemi varsa hali hazırda, hem arcade pcb hemde pandora box v.s  kullanmanız açişindan sistemi bozmamak lazım..
bunun için yani normal bir tvde pandora box'u çaliştirmamız için aşağidaki ürün yeterlimi,yoksa daha başka bir ucuz yollu önerisi olan varmı,bu arada bu zıkkım ebayden başka bir yerde satılmıyor sanırım çok kötü, almak istesekte alamıcaz sankı paypay hesabı felan da yok kk ile satsalar hiç sorun olmazdı..

Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Mart 05, 2018, 17:38:51 ÖS »

yada şöyle birsey işimi görebilir..doğru uçları bulursak iş tamamdir..
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Mart 05, 2018, 17:59:49 ÖS »

Heroman hazır ürün için boşa para harcamana gerek yok
benim okbaby başlığını incele istersen tv için herşeyi yazmıştım orda
pc bağlı olacak şekilde sistemi kurmuştum eğer jamma bağlayacaksam da araya bir soket yapmıştım onu bağlayarak jamma kart da kullanabiliyordum
soketin içerisinde 4 adet direnç var sadece başka birşey yok
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Mart 05, 2018, 18:49:30 ÖS »

Tamamdır evrenom bakiyim  ,yapamadigim yerde dönerim sana teşekkür ederim
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Mart 05, 2018, 19:34:07 ÖS »

@Heroman, noldu sen şaseyi mi patlattın yoksa? Ne iş SCART mcart

Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Mart 05, 2018, 20:13:32 ÖS »

@Heroman, noldu sen şaseyi mi patlattın yoksa? Ne iş SCART mcart
Yok yavuz üstad , allahtan böyle bişey olmadı evdeki en değerli eşya o   Kahkaha  benim için,  fakat bu Şase nin zirt pirt senkronize olması oyunlar yuzunden şaseyi sonunda elime alırım diye düşünüyorum. ..bunun olmamasi icin yaza doğru sistemi tvye cevirip mame pc koymayi düşünüyorum  gönül rahatlığıyla oynamak icin ,okbaby sasede depoya , bunlara ufak ufak hazirlik yapiyordum..

Üstad bu arada ScartcadeV2 Hizlandir artik hacı yolu gözler gibi olduk
« Son Düzenleme: Mart 05, 2018, 20:17:30 ÖS Gönderen: Heroman » Logged
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: