selam, MAME'in grafikleri birebir oyunların orijinali ile aynıdır. uygun frontend ve ekran ayarıyla ilk bakışta gerçeğinden ayırd edilmesi zordur. MAME'in sorunlu tarafı, nispeten yeni dönem, yani 95 sonrası daha güçlü donanımlarda çıkan arcade oyunların emulasyonu nispeten sorunlu. ya zamanlama tutmuyor ya ses v.s.
bir de o xxxx-in-1 cihazların tamamı emulasyon ve MAME driver'ları çalınarak yapılmış, çoğu ARM işlemci üzerinde çalışan bir çeşit android /linux benzeri işletim sistemi üzerinde koşan MAME çakması cihazlar.
Çok azı orijinal üreticiler tarafından (örn. Namco) çıkartılmış multi-PCB'ler mevcut. Bunlar emulasyon değil FPGA kullanılan donanım "remake" PCB'ler. Onları bile bulmak nadir oldu gerçi...
neyse, sözü uzatmayayım, PC ile uğraşırım, kurcalarım, zevk alırım derseniz PC + MAME derim. Yok o kadar uğraşmak istemem, eski bir atari kabini alırım içine JAMMA uyumlu bir XXXX-in-1 PCB koyar rahat ederim derseniz de o da makul bir çözüm. Klasik oyunları tercih ederim derseniz 60-in-1 tavsiye ederim, nispeten emulasyon neredeyse 100% tutarlıymış diyorlar, kendim kullanmadım.
NeoGeo oyunlarını (Metal Slug, KOF v.s.) severim derseniz de daha iyi bir alternatifiniz var, içinde NeoGeo MVS olan bir kabin alın sonra aliexpress den 60 USD'a 161-in-1 alın. Bu çözüm emulasyon değil, gerçek donanımda gerçek arcade zevkini yaşarsınız...
Siz önce kabini düşürün, gerisi kolay