Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriDemoScene7DX 2014 - Demo Party Baharda...
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 7DX 2014 - Demo Party Baharda...  (Okunma Sayısı 20091 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mart 07, 2014, 23:10:54 ÖS »

Organizyonun resmi adresine mesaj gönderdim ama henüz cevap gelmedi, o yüzden size soruyorum. Amiga 500 Demo kategorisine emulator ile katılabiliyor muyuz yoksa donanım mı gerekiyor?

Emulatör ile katılabilirsin,eğer cihaz'ı getirip,direkt cihazdan çalıştırmak istersen daha iyi olur.
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Mart 07, 2014, 23:26:03 ÖS »

bir 7dx klasiği olan projektöre retro cihaz bağlama sorunu çıkmasın sonra Kahkaha

Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Mart 09, 2014, 19:49:27 ÖS »

Sebebini bilmediğim bir nedenden Murat'ın e-mail'ı spam filtresine takılmış, az önce cevap verebildim. Buradan da paylaşayım cevabımı.

Scene'in %80'i artık cross development yapıyor (en azından 8 bit platformlar için geçerli bu yüzde). Amiga'da da büyük ölçüde emülatör kullanarak geliştirme yapan bir tayfa var ki TBL'in bir demosu ilk yayınlandığında gerçek donanım üzerinde çalışmamıştı, yalnızca WinUAE üzerinde çalışıyordu. Yani emülatör kullanarak ürün geliştirmek şu anda son derece sıradan ve legal bir durum. Ama TBL'in düştüğü duruma da düşmemek gerekiyor. Yani önceden demonuzu gerçek donanıma aktarıp, test etmeniz şart. Eğer gerçek donanımda çalışmıyorsa da sebebini bulup sorunu çözmeniz lazım. Aksi taktirde 7DX demo yarışmasından elenmeseniz bile (ki elenmeniz büyük ihtimal) yayınlandığında bir çok kişinin şikayet edeceğinden ve ürününüz çok iyi de olsa kötü bir reaksiyon alacağından emin olabilirsiniz.

Bu benim de sık karşılaştığım bir durum. Özellikle Commodore 64'de 256 byte kod yazdığınızda mecburen yer açmak için bazı "kirli" optimizasyonlar yapmak zorunda kalıyorsunuz. Örneğin zeropage'deki bazı değerleri bilgisayar açıldığı andan sonraki halleriyle kullanmayı deniyorsunuz. Emülatörlerde bu değerler hep ilk açılışta sabit olsa da gerçek donanımda sonuç böyle olmayabiliyor. Ya da gerçek donanımda sonuç aynı olsa bile bu defa da kartuş takılı bir donanımda sonuç değişebiliyor. Yani bu kirli optimizasyonları kullanmaya devam etmek zorundaysam bile ben hep gerçek donanımda da ideal koşullarda çalışmasına özen gösteriyorum. Emülatör üzerinde 256 byte boyutuna ulaşıp yayınlayamadığım çok ürünüm olmuştur. Hepsini gerçek donanımda da çalışacak hale getirmek için günlerimi harcamışımdır.

Bu dediklerim aklınızda olmak suretiyle benim tavsiye edeceğim yöntem eski donanımların kendileri yerine her zaman daha gelişmiş platformlarda bu donanımlara geliştirme yapmanız ve ilk olarak emülatör ile sonra gerçek donanım üzerinde test etmeniz yönündedir. Bu size son derece hız katar, kolaylık sağlar.

malcomic-xd
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Mart 09, 2014, 20:48:38 ÖS »

Merhaba bir sorum olacakti bende bir multiice 6 kartus var icinde monitor programi var ancak cross platform da ki assembly komutlariyla gercek maknadaki monitor ekranindaki assembly komuttlari farklimi cunku yaziyorum soru isareti beliriyor satirin bir yerinde bu konuda deneyimi olan birisi yardimci olabilirmi lutfen

-C64,C64C,Atari2600jr,SinclairZxSpectrum48k,SinclairZxSpectrum+,AmstradCPC,Amiga500,NES,SegaMasterI,SegaMasterII,HPJornada,GameBoySerisi,DSFat,CasioFX-730p,CasioFX-790p,QuickShot Serileri
blackturk
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Mart 09, 2014, 21:11:34 ÖS »

Bende bir şeyler yazayım.7dx 2013 demo party'de relase ettiğimiz amiga return intro 'su winuae üzerinde çalıştığında sesler birbirine giriyor.Gerçek Amiga üzerinde sorunsuz çalışıyor.

Windows üzerinde Amiga C cross compiler kullanıyorum.yazdığım programlar Winuae üzerinde çalışıyor.Amiga üzerinde denediğimde çakılan bir çok program gördüm.Gerçek donanım üzerinde yazıp çalıştırmak önemli.Fakat hızlı yazılım geliştirme açısından çapraz derleyiciler tercihimdir.

Amiga üzerinde C dili ile yazılım geliştirme Biraz meşakatli bir durum.

Amiga üzerinde kullandığım C compiler'lar  Aztech c , lattice c , sas c ,GCC , strom c  vb...

A1200 | APOLLO 1240 32 MB | CNET PCMCIA | SYSINFO SPEED TEST 30 MIPS
SM1,SEGA MEGA CD,SM2,SMS II,Sega Saturn Mod ve AR 4MB,PSX Mod ve Mpeg ,PSX2 ,SNES ,ATARI 800XL,SPECTRUM 128K +2,YAMAHA CX5M MSX,ATARI 520 STFM,1040 STF,C64,C128,1541 II,1571,RAM 1764 ,A500,A500+,A600,A590,IDE68k,2X1084S,1084P
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Mart 09, 2014, 21:18:20 ÖS »

@malcomic-xd: selam,

komut olarak birkaç istisna (illegal opcode v.s.) hariç bir fark yoktur. multi ice 6 monitöründe kod yazmak için;

a <başlangıç adresi> <komut>

şeklinde yazmaya başlarsanız diğer satırlarda sadece komut yazarak ilerlemeniz mümkündür. örneğin $c000 adresine dış ekran rengini kırmızı yapıp çıkan bir kod yazmak isiyorsunuz. "mon" ile monitöre girdikten sonra yalnızca aşağıdaki teşkilde tuşlara basmanız yeterli olacaktır.

a c000 lda #$02
sta $d020
rts

"rts"den sonra iki kez enter'a bastığınızda yeniden normal monitör moduna çıkacaktır. burada "g c000" diyerek ya da "x" ile monitörden çıkıp basic'den "sys 49152" ile kodu test edebilirsiniz.

not: şu ana kadar hiç bu konularla ilgilenmemiş arkadaşları da düşünerek temel seviyede anlattım.

malcomic-xd
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Mart 09, 2014, 23:41:23 ÖS »

süpersin abicim çok sağol(blackturk) not düşmüşsün altada bende yeniyim aslında camiada 2 senidir olamam ramen bende yeni başşlıyorum nasipse bu sene cross assemler a bulaşmadan makinam üstünde nightlord un yayınladığı dökümanlardan yaralanarak ufak bir demo yapacağım tr-demoscane de galiba sizin paylaştığınız dummy introlardan da yararlanacağım paylaşım için çok teşekkür ederim iyi çalışmalar

-C64,C64C,Atari2600jr,SinclairZxSpectrum48k,SinclairZxSpectrum+,AmstradCPC,Amiga500,NES,SegaMasterI,SegaMasterII,HPJornada,GameBoySerisi,DSFat,CasioFX-730p,CasioFX-790p,QuickShot Serileri
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Mart 10, 2014, 08:54:36 ÖÖ »

@malcomic-xd;
kardeşim sen topla herşeyini,(1541,disketler,monitör,c64,multi-ice6 kartuş) getir partiye,ben sana parti mekanında anlatırım.

Mesela monitörde yazdığın kodu,diskete kaydetme,disketten program,müzik yükletip kodun içine dahil etme,yada beğendiğin bir müzik,karakter seti vs.. dosyasını başka bir intro dan söküp diskete kaydetme,gibi.
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Mart 10, 2014, 10:23:53 ÖÖ »

@joker_: Ben de Turbo Chameleon 64 ve PC ile Cross Development nasıl yapılır, usb üzerinden program nasıl direk TC64'ün hafızasına kopyalanıp çalıştırılır onu anlatıcam sana, hazır ol. Kahkaha

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Mart 10, 2014, 10:36:52 ÖÖ »

@joker_: Ben de Turbo Chameleon 64 ve PC ile Cross Development nasıl yapılır, usb üzerinden program nasıl direk TC64'ün hafızasına kopyalanıp çalıştırılır onu anlatıcam sana, hazır ol. Kahkaha

yok zaten,senle benim tc64'ü adam edeceğiz partide,hatta tc64'ü scartcade için hack edeceğiz,yani asıl sen hazır ol Kahkaha
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Mart 10, 2014, 11:31:29 ÖÖ »

Lehim'i Özkan'a ya da Tolga'ya yaptırırız. Bir de RTC pili takmadıysan bende fazla var getiririm onu da takarız.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Mart 10, 2014, 11:35:53 ÖÖ »

Lehim'i Özkan'a ya da Tolga'ya yaptırırız. Bir de RTC pili takmadıysan bende fazla var getiririm onu da takarız.

yok geldiği gibi duruyor,hiç birşey takmadım
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: