Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Playstation 1 analog problemi  (Okunma Sayısı 11950 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mart 07, 2014, 00:18:28 ÖÖ »

Arkadaşlar Playstation 1'de pek çok oyunda orjinal kolları takınca analog stick çalışmıyor, yan sanayi kollarda ise analog çalışıyor, neden olabilir?
Orjinal kolları adaptörle pc ye bağladım analoglar çalışıyor, ps2 de de çalışıyorlar yani analoglar sorunsuz. Fikri olan var mı?
« Son Düzenleme: Mart 07, 2014, 00:37:19 ÖÖ Gönderen: commander64 » Logged

shadow of the beast
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 07, 2014, 08:56:05 ÖÖ »

selam benim bildiğim ve kullandığım ps1lerde böyle bir sorunla karşılaşmadım.bazı oyunlar analog desteksiz yada ps1 emülerini oynuyorsan master system intelivision gibi analog çalışmaz.yön tuşlarıyla oynarsın. bence boardda bi sorun olabilir. tüm ps1 oyunları analoglu oynarım.oyunun özelliğinden..
2.koldada sorun olabilir. crash bandicotu analoğlu oynayamıyorsan
sorun büyüktür.
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mart 07, 2014, 08:57:21 ÖÖ »

Playstation 1 de yan sanayi olmasın. Kahkaha

Şaka bir yana hiçbir fikrim yok, abi hiç Playstation'ım olmadı benim.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
g 600
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 07, 2014, 09:45:07 ÖÖ »

bende de şöyle bir olay oldu, kalın kasa ps1'e gamars movie card takarak vcd izleyebiliyordum, sadece yön tuşları olan kol ile bir sorun yoktu, üzerinde yön tuşları ile joystick gibi kolu olan ps one yazan kolu taktığımda gamarsın ışığı söndü ve ekran karlandı yani vcd izleme olayı iptal oldu, gamarsı başka bir ps1'e bağladığımda çalışıyor yani gamars vcd oynatıcı sağlam, şu anda hala ilk ps1'de gamars çalışmıyor, sanki ps1 içerisinden bir şey iptal oldu, bu düzeltilebilir mi 
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mart 07, 2014, 10:30:59 ÖÖ »

crash bandicot'u cd'ye çektim. kalın ve ince kasa ps1'lere bağladım sorun aynı, 3 tane aynı kol var (scph-110) üçünde de sorun aynı, yan sanayi kolu taktım çalışıyor  anlamadım gitti.
Sonra Fifa2005 çektim, (scph-110) analoglar canavar gibi çalışıyor. Sanırım analog kolların olmadığı dönemde çıkan bazı oyunlarda problem var

shadow of the beast
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mart 07, 2014, 14:55:43 ÖS »

oynadığın ps1 deki bordunu değiştir.göz möz aynı kalsın.
spch kaç 110 mu gri küçük kasamı.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mart 07, 2014, 15:11:02 ÖS »

crash bandicot'u cd'ye çektim. kalın ve ince kasa ps1'lere bağladım sorun aynı, 3 tane aynı kol var (scph-110) üçünde de sorun aynı, yan sanayi kolu taktım çalışıyor  anlamadım gitti.
Sonra Fifa2005 çektim, (scph-110) analoglar canavar gibi çalışıyor. Sanırım analog kolların olmadığı dönemde çıkan bazı oyunlarda problem var

orijinal kolun analogu sadece oyun talep etmişse veya sen analog butonuna basmışsan (ki engellenmiş olabilir) okunarak 0-255 arası değer gönderiyor. yan sanaji kollar ise 127 den sonra (yani analog joy'u 30-40 derece'den fazla yatırırsan) digital sinyal de gönderiyordur.

Playstation kolunu Sega ST-V'ye bağlamak için yaptığım devrede bunu ben de programatik olarak yapmıştım.

Kısaca orijinal kolunda bir sorun yok, sadece oynamaya çalıştığın oyun sadece digital yön tuşları ile çalışıyor olabilir (ki sanırım öyle). Çakma kolların analogları da dediğim sebepten ötürü aslında sahte bir digital etki yapabildiğinden o oyunu oynayabiliyorsundur.

Tabi bunlar benim fikrim. Yanlış olabilir...

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Mart 07, 2014, 15:12:36 ÖS »

Kısacası çakma kolu tasarlayan adam daha açık fikirliymiş. İşi programcıya bırakmamış. Kahkaha

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Mart 07, 2014, 15:17:17 ÖS »

Teşekkür ederim arkadaşlar, Çakma kolla devam o zaman, zaten autofire da var bendeki kolda

@shadow of the beast
Elimde iki tane cihaz var board değişim şansım yok.
SCPH-9002 ve SCPH-102
Bazı eski oyunlarda bu kol (scph-110) desteklenmiyor sanırım, dediğim gibi aynı cihazlarda farklı oyunda(fifa2005) sorunsuz çalışıyorlar.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mart 07, 2014, 15:18:46 ÖS »

muhtemel o çakma kol fabrikadan çıkmadan önce küçük bir mod ile hem PC'ye hem Xbox'a vs'de kullanılabilsin diye öyledir tahminim...

Temelde içindeki microcontroller firmware'ini değiştirdikçe (ve bağlantı kablosunu) istediğin konsolda/PC'de kullanabilirsin bu cihazları...

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Mart 07, 2014, 15:20:20 ÖS »

Aslında kolun iki ucu var bir ucu usb bir ucu playstation için, nereden anladın Ney Kahkaha

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mart 07, 2014, 15:22:26 ÖS »

Aslında kolun iki ucu var bir ucu usb bir ucu playstation için, nereden anladın Ney Kahkaha

konuyla ilgili baya bi kafa patlattığım bir dönem yaşamıştım da...

yani şöyle söyliyim bu kollar zaten ucuz olmasa playstation SPI protokolünü kendi kolumu yapacak kadar öğrendiğim bir dönem oldu

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Mart 07, 2014, 15:25:58 ÖS »

Hocam buralarda harcanıyorsun vallahi, yakında sony'den teklif alırsın gibime geliyor.
Bu arada kolun resmini buldum, gördüğüm en dayanıklı koldur kendileri
Chic PS2/PC

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mart 07, 2014, 15:29:03 ÖS »

Arkadaşlar Playstation 1'de pek çok oyunda orjinal kolları takınca analog stick çalışmıyor, yan sanayi kollarda ise analog çalışıyor, neden olabilir?
Orjinal kolları adaptörle pc ye bağladım analoglar çalışıyor, ps2 de de çalışıyorlar yani analoglar sorunsuz. Fikri olan var mı?

Normalde analog stick'li gamepad'ler PS1 çıktıktan yıllar sonra çıktığı için birçok oyun bu stick'leri desteklemiyor zaten.
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Mart 07, 2014, 15:34:02 ÖS »

@Witchdoktor
Evet sorun kesinlikle bu

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: