Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 11   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bartop kabin projem  (Okunma Sayısı 115898 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #45 : Nisan 27, 2014, 00:26:57 ÖÖ »

Kabinin neye benzediğini canlı canlı görmek için hemen montaja geçtim. Aynı zamanda menteşe delikleri ve revizyon yapılacak bir iki yer için ölçü de alacağım. Önce çıtaları monte ettim, ardından da yatay panelleri de takarak montajı hızlı bir şekilde bitirdim. Yavuz herşeyi numaralandırdığı ve vida deliklerini önceden açtığı için her şey çok kolay oldu. -Tamam kabul, bir iki çıtayı ters yerleştirdiğim için söküp tekrar takmam gerekti- İnsanın CAD ortamında çizdiği parçaları elinde tutması çok güzel bir his. Montaj aşamasında iki fotoğraf çektim. Aslında Yavuz'un çektiği fotoğraflar da var. Onları da düzenleyip buraya ekleyeceğim.

* IMG_7548.jpg (190.95 KB, 1024x683 - Görüntüleme: 1538 kez.)

* IMG_7549.jpg (191.61 KB, 1024x683 - Görüntüleme: 1509 kez.)

gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #46 : Nisan 27, 2014, 00:59:54 ÖÖ »

Kaplamasını nasıl yapacaksınız ? Modelciler gibi ütüyle mi ?
mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #47 : Nisan 27, 2014, 01:08:53 ÖÖ »

COK GUZEL OLMUS keske monıtoru cıplak olarak yerlestırseydın

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #48 : Nisan 27, 2014, 01:22:16 ÖÖ »

o köşedeki kırığı görünce içim nasıl cız etti... sanırım beyaz tutkal ile yerine yapışır. biraz macun ile de çatlak kısımları doldurabilirsin...

çabuk birleştirmişsin. ben bile çıtaları (sağ sol) karıştırmıştım bi ara

esas iş bundan sonra başlıyor, kolay gelsin...

wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #49 : Nisan 27, 2014, 01:43:32 ÖÖ »

Kırık parçanın yarısı çıkmadı yalnız kutudan. Allahtan kayıp olan içte kalan parça. Eldeki parçayı beyaz tutkalla yapıştırıp, kayıp kısmı da macunla tamamlayacağım. Ama önce bütün parçaları söküp ahşap koruyucuyu uygulamak istiyorum. 8 saat kuruma süresi varmış. Şimdi iç tarafları komple yapacağım. Sabaha da dış yüzeyleri hallederim. Kutuda ika kat uygulayın diyor ama yapar mıyım bilmiyorum.

@Gergözen: Boya + folyo baskı düşünüyorum.
« Son Düzenleme: Nisan 27, 2014, 01:46:04 ÖÖ Gönderen: wizofwor » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #50 : Nisan 27, 2014, 01:51:49 ÖÖ »

ahşap koruyucuyu montajı yaptıktan sonra sürsen daha iyi olur. yani çıtaları yapıştırıp sonra da kabini nihayi olarak monte et. sonra tüm tamirat ve zımpara işlerini hallttikten sonra ahşap koruyucuyu o zaman kullan.

parçaları yapıştırmadan ahşap koruyucu ile kaplarsan beyaz tutkal da  içlerine işlemez...

wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #51 : Nisan 27, 2014, 01:59:37 ÖÖ »

Yavuz senin söylediğin sırayı takip ediyorum. Zaman kazanacağım derken işleri daha da karmaşık hale getirmenin alemi yok. Akşam disket yuvasının altında kalan çıtanın, alınlığın ve bezel'in ölçülerini aldıktan sonra kabini komple söktüm. Sonra da çıtaları tutkallayarak montajlarını yaptım. Sabaha kadar bu şekilde kurumaya bıraktım.

Bu sabah'ta jeton kapağındaki menteşelerin ölçü alacaktım ama menteşeler hem çok büyük, hem de kapağın tam olarak açılmasına izin vermiyorlar. Sanıyorum yaprak menteşe almam gerekecek. Son fotoğraflarda kapağın üzerindeki PVC bant görünüyor. Siyah olmadığı için beyaz almak zorunda kaldım. Yapıştırma işçiliği biraz kötü oldu. O da sökülüp tekrar yapılacak.

* IMG_7551-2.jpg (218.21 KB, 1024x683 - Görüntüleme: 1382 kez.)

* IMG_7552-2.jpg (209.21 KB, 1024x683 - Görüntüleme: 1412 kez.)

* IMG_7554.jpg (149.22 KB, 1024x683 - Görüntüleme: 1237 kez.)

* IMG_7553-2.jpg (234.07 KB, 1024x683 - Görüntüleme: 1402 kez.)
« Son Düzenleme: Nisan 27, 2014, 10:32:41 ÖÖ Gönderen: wizofwor » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #52 : Nisan 27, 2014, 22:59:37 ÖS »

koçtaş'dan düz menteşe => http://www.koctas.com.tr/hirdavat/duz-mentese-cinko-ikili/10595-16425/

wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #53 : Nisan 28, 2014, 08:12:51 ÖÖ »

Düz menteşe almıştım zaten ama monte edebilmek için iç tarafa parça eklemem lazım. Koçtaşta sorduğumda süper deve diye bir menteşe var o senin işini görür ama bizde yok dediler. Ben de yaprak menteşe aldım. Onunla uğraşıyorum şimdi.

wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #54 : Nisan 28, 2014, 10:46:40 ÖÖ »

Senin jeton kapısı montaj fotoğraflarını incelerken bana mesajla da göndermiş olduğun menteşe fotoğrafını gördüm. Görmez olaydım. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Dün ikinci kez Koçtaş'a gittiğimde bu menteşelerden alıp görevliye sormuştum. Çok emin bir şekilde bu olmaz süper deve bulman lazım cevabını almıştım. Boşu boşuna bir sürü vakit kaybetmiş oldum.

Acemilik bambaşka bir şey

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #55 : Nisan 28, 2014, 12:38:11 ÖS »

ya işte ben de bunu söylüyorum. reyon görevlilerini değil sen beni dinle ben geçtim o yollardan defalarca...

sana nasıl bi menteşe verdilerse uzay üssü alfa gibi mübarek, reyon görevlisinin karakterini yansıtmış "süper deve" Kahkaha

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #56 : Nisan 28, 2014, 12:42:27 ÖS »

ama arka kapıda bundan değil sıradan gardrop menteşesi kullanmalısın. sanırım onun yan panele monte edilebilmesi için de çıtanın yanına az bir sunta plaka kullanman gerekebilir zira çıta ince kalabilir, bakmak lazım. sen yine de az bi parça sunta al (bauhaus'da kesim reyonunun önünde bi kutu oluyor, fazlalık kesilmiş malzemeleri koyuyorlar - keşke eldeki fazlalıklardan biraz koyaymışım pakete... neyse)

wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #57 : Nisan 28, 2014, 13:04:31 ÖS »

Bu akşamki hedefim Koçtaş. Senin menteşenden alacağım iki tane. Karaköyde otuz yere sordum bulamadım. Düz menteşe de almıştım ama arkaya elimde kalan bu alengirli menteşeleri takacağım. Bunlar 170 derece açılıyorlar.

Reyon görevlileri konusunda haklısın. Astar için çok güzel olduğunu düşündüğüm sentetik ancak üzerine su bazlı boya da yapabildiğin Polisan Multi astar verdiler. Ahşap korucuyumu da sepetten alıp rafa geri koydular gerek yok diyerek. Eve gelince farkettim ki astar'ın kutusunda öncesinde ahşap koruyucu uygulayın yazıyor. Artık ölür müsün, öldürür müsün?

Neyse bunlar hep tecrübe. Zor yoldan öğreniyoruz.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #58 : Nisan 28, 2014, 13:17:06 ÖS »

sen yine de gidince normal menteşe de al 2 tane. noname poşette satarlar 2 TL'mi ne tanesi... o süper deveyi gözüm tutmadı pek, başına iş açacakmış gibi bi havası var...

gitmişken bir de aluminyum ızgara tel al. havalandırma deliği için (bak bundan da koyacaktım pakete unuttum).

zımpara makinesi işini naptın? şöyle küçük bir bosch üçgen ağızlı zımpara çok işine yarayacaktır, köşelerde özellikle

wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #59 : Nisan 28, 2014, 13:21:10 ÖS »

Yanlar baskı olacağı için zımparalayacak yüzey kalmadı pek. Ben de saat kısıtlaması olmadan çalışmak için takoz aldım.
« Son Düzenleme: Nisan 28, 2014, 13:40:54 ÖS Gönderen: wizofwor » Logged

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 11   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: