Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 11   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bartop kabin projem  (Okunma Sayısı 113089 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #75 : Nisan 30, 2014, 08:08:48 ÖÖ »

Yavuz Resim çekmeye gerek duymadım. Yukarıdaki macunlu resmin iki ton daha koyusu olarak canlandır gözünde. Bu akşam ters çevirip ikinci katı atacağım, o zaman çekerim. Kapakları ayrı boyayacaktım onu da o yorgunlukla ve dumanlı kafayla unutmuşum üzerine afiyet.

Joker_ oynarız ama oyun yok Kahkaha Az disketli, bol aksiyonlu oyunlardan ufak bir liste yaptım ama oyun çekmek için kablo yapmam lazım vaktim kalmadı. Ancak cuma yapabilirim o da belki.

Turrican III
Alien Breed
Lotus II
Sensible Soccer
Ruff'n Tumble
Xenon 2 Megablast
Zool 2
Disposible Heroes
Lion Hearth

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #76 : Nisan 30, 2014, 08:14:14 ÖÖ »

Joker_ oynarız ama oyun yok Kahkaha Az disketli, bol aksiyonlu oyunlardan ufak bir liste yaptım ama oyun çekmek için kablo yapmam lazım vaktim kalmadı. Ancak cuma yapabilirim o da belki.

Turrican III
Alien Breed
Lotus II
Sensible Soccer
Ruff'n Tumble
Xenon 2 Megablast
Zool 2
Disposible Heroes
Lion Hearth

Sanırım Amiga için oyun disketini,en kolay bulacağın ortam burası

Gerçi bende Amiga yok ama,sonuçta istediklerini bir kişi çeker getirir partiye.
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #77 : Nisan 30, 2014, 08:38:58 ÖÖ »

Joker_ oynarız ama oyun yok Kahkaha

Cortex programlamış birisi Amiga'yı getirmeyecekse floppy emülatörü getirsin, ben GameBase Amiga 1.6 ADF'lerini kopyaladığım USB belleğimi getiririm. Kardan da pay istemem. Kahkaha

Sana daha önce de bahsettiğim gibi benim emülatörün barsakları dışarıda ve harici butonlara bağlarken kablo lehimlediğimden tekrar kutulayamıyorum maalesef.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #78 : Nisan 30, 2014, 22:22:27 ÖS »

Bu akşam eve biraz geç geldiğim için planladığım arka kapak menteşelerini takamadım malesef. Ama alınlık ve kontrol panel çıktılarım gelmişti. Onları yerleştirip prova yaptım ve bir sorunla karşılaştım malesef. Galiba panelleri vidalarken tam oturtmamışım. Yan panellerle aliminyum çıtalar arasında boşluk kalıyor.

Dün sol panelin ahşap korucusu eksik kalmıştı. Macun+zımpara ve sol tarafın ahşap korucusunı sürüp bu günü bitirmeyi düşünüyorum. Yarın sabah ta astara girişirim.

Hala eksik olan malzemelerim var arka kapak için ızgarayı Bauhaus'ta bulamadım. Bir de maket kartonu bulamadım henüz. Yanlara yapıştıracağım folyo baskı da cuma günü çıkacakmış. Folyo baskıyla ilgili de çekincelerim var. Zira çıktı aldığım reklamcı folyoyu kendi yapıştırmak istedi. Baloncuk kalırsa sorumluluk bende vb. diyere bayağı bir dil döktüm. Suntaya uygulama yapacağım deyince iyice tedirgin oldu. Ben metal levhaya basayım sen vidayla tuttur suntaya olmaz bu diye diretti. Zor kabul ettirdim. Bakalım cuma günü neler olacak.

* IMG_7589.jpg (266.24 KB, 1024x864 - Görüntüleme: 1130 kez.)

* IMG_7591.jpg (183 KB, 1024x677 - Görüntüleme: 1418 kez.)

* IMG_7588.jpg (265.49 KB, 1024x1057 - Görüntüleme: 1436 kez.)

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #79 : Nisan 30, 2014, 22:33:25 ÖS »

Bu akşam eve biraz geç geldiğim için planladığım arka kapak menteşelerini takamadım malesef. Ama alınlık ve kontrol panel çıktılarım gelmişti. Onları yerleştirip prova yaptım ve bir sorunla karşılaştım malesef. Galiba panelleri vidalarken tam oturtmamışım. Yan panellerle aliminyum çıtalar arasında boşluk kalıyor.

Hayır, "marquee retainer" tabir edilen o aluminyum profilleri 1-2 mm kısa kesmiştim zaten. Sebebi kabini ahşap koruyucu + astar + boya (2 kat) sürünce hafif şişecek. Sonra boyayı çiziyor o paneller ve plexyglass...

Yani normal bir durum bu. Sen aluminyum profilleri ortalayarak vida deliklerini del, yani bir kenara yaslama, sağdan soldan pay kalsın.

Dün sol panelin ahşap korucusu eksik kalmıştı. Macun+zımpara ve sol tarafın ahşap korucusunı sürüp bu günü bitirmeyi düşünüyorum. Yarın sabah ta astara girişirim.

Hala eksik olan malzemelerim var arka kapak için ızgarayı Bauhaus'ta bulamadım.
Aluminyum profillerin ve plakaların olduğu reyonda rulo halinde satılıyorlar, metre usulü kestiriyorsun.

Bir de maket kartonu bulamadım henüz.

Office 1 Superstore

Yanlara yapıştıracağım folyo baskı da cuma günü çıkacakmış. Folyo baskıyla ilgili de çekincelerim var. Zira çıktı aldığım reklamcı folyoyu kendi yapıştırmak istedi. Baloncuk kalırsa sorumluluk bende vb. diyere bayağı bir dil döktüm. Suntaya uygulama yapacağım deyince iyice tedirgin oldu. Ben metal levhaya basayım sen vidayla tuttur suntaya olmaz bu diye diretti. Zor kabul ettirdim. Bakalım cuma günü neler olacak.

Yani kullandığı/kullanacağı malzemeden bi parça verseymiş ya sana, denerdin. Bir de tabii insanların fikirlerine saygılı olmak lazım ama sen de biliyorsundur bazen "kendi" kafana göre ilerlemek en iyisi...

Eğer pürüzlü bir yüzeyde zar zor tutacak çinli bir malzeme kullanacaksa evet sorun çıkartır. Bu konuda 3M'den şaşmamak lazım...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #80 : Nisan 30, 2014, 22:37:51 ÖS »

Orta kısımları ve aluminyum panelleri de siyaha boyadığında o boşlıklar farkedilmez bile. benim kabinlerde bile o kadar boşluk var...

ayrıca baskılar da güzel olmuş. yanlız sakın kontrol paneli o baskı ile birlikte delme (eğer niyetin buysa). evet yabancı forumlarda hepsini birlikte deliyorlar gibi ama ben her denememde matkap ucu inlay'i yırttı. üzerinde sadece delik resimleri olan bir taslak ile del, sonra gerçek inlay'i koyup delik yerlerini maket bıçağı ile itinalı bir şekilde çıkartırsın...

wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #81 : Mayıs 01, 2014, 20:14:10 ÖS »

Güncelleme

İlk kat astar bitti. Hatta kurudu. Birazdan ikinci kata girişeceğim.

Arka kapağın kilidiyle biraz fazlaca uğraştığım için özellikle aşama aşama fotoğrafladım. Arka kapak için çekmece tipi kilit almıştım. Bu kilidin resimde görünen mekanizması suntanın dışında kalıyor ve sağ panelin çıtasıyla çakışıyor. Önce çıta üzerinde kesilmesi gereken alanı işaretledim. Bu kısmı Dremel ile oyarak çıkardım.

Oymaya başlamadan önce maket bıçağıyla çizgilerin üzerinden geçitim. Bu sayede daha düzgün bir kesim yapabildim. Freze aparatını desteksiz kullanırken faydalı bir hareket.

Ahşap kesma başlığını ve freze ucunu da takınca işleme hazırım. Freze ucunu her seferinde 2-3mm oyacak şekilde ayarladım ki fazla zorlanmasın.

* IMG_7595.jpg (257.91 KB, 1024x1001 - Görüntüleme: 2697 kez.)

* IMG_7599.jpg (154.36 KB, 1024x683 - Görüntüleme: 2671 kez.)

* IMG_7601.jpg (169.83 KB, 1024x683 - Görüntüleme: 2802 kez.)

* IMG_7602.jpg (117.01 KB, 1024x683 - Görüntüleme: 2778 kez.)
« Son Düzenleme: Mayıs 01, 2014, 20:16:42 ÖS Gönderen: wizofwor » Logged

wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #82 : Mayıs 01, 2014, 20:23:47 ÖS »

Oyma derinliğini kademe kademe arttırarak ahşap kesme aparatının el verdiği kadar kesim yapıtım. Ancak 12-14mm kadar oyduktan sonra aparatın limitine geldiğim için çıplak uçla çalışmak zorunda kalıdım. Bu şekilde Dremel'i zaptetmek biraz zor o yüzden oyuğun şekli bayağı bozuldu ama zaten kilidin metal karşılığının altında kalacağı için çok önemli değil.

Farkettiyseniz üstteki vidayı bayağı bir yamuk takmışım. 

Ve sonunda kapak artık kapağı kapatıp kilitledim!

* IMG_7603.jpg (147.75 KB, 1024x683 - Görüntüleme: 2712 kez.)

* IMG_7606.jpg (150.25 KB, 1024x683 - Görüntüleme: 2673 kez.)

* IMG_7609.jpg (153.19 KB, 1024x683 - Görüntüleme: 2848 kez.)

* IMG_7610.jpg (193.35 KB, 1024x683 - Görüntüleme: 2866 kez.)
« Son Düzenleme: Mayıs 01, 2014, 20:32:28 ÖS Gönderen: wizofwor » Logged

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #83 : Mayıs 01, 2014, 20:47:11 ÖS »

iyi güzel gidiyor meraklı meraklı takip ediyorum aradan
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #84 : Mayıs 01, 2014, 21:25:32 ÖS »

valla süpersin, adım adım ilerliyorsun, tebrikler.

bu arada ön panel çok düzgün gözüküyor fotoda, macun zımpara astar v.s. işe yaramış gözüküyor...

kilit olarak da montajı en zor kilidi seçmişsin ama üstesinden gayet güzel gelmişsin bravo!

wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #85 : Mayıs 02, 2014, 00:25:33 ÖÖ »

Yatmadan önce son bir gayret kontrol paneline giriştim. Pleksiyle alttaki ahşap paneli birbirine işkence marifetiyle sabitledikten sonra önce klavuz deliklerini açtım. Sonrar 30'luk ucumu taktıp derin bir nefes aldım. Bu ullandığım ucu tavsiye etmiyorum. Güya plastik ucu diye aldım ama, pleksiye hiç iyi gelmedi. (Fotoğraf çok güzel, FPS oyunu gibi, oldu.)

Burda da pijamalarla çalışırken hanımın çektiği resim.

Ve mutlu son

Taktığım joystick Zippy'nin log shaft modeli olduğu halde alttan monte ettiğim için biraz kısa kaldı. Demekki yarın Dremelle ufak bir randevumuz daha var.

Fotoğraf yüklemiyorum ama yatmadan önce 120'lik zımpara ve 2. kat astar işlerimi de hallettim. Yarın sabah boyaya başlayabilecek durumda olacağım

Unutmadan bir ilave: Ön panel tahminimin de ötesinde güzel oldu. Diğer taraflarda sadece kusurlu gördüğüm yerleri macunlarken, ön paneli iki kere komple macunla kaplayıp zımparaladım. Su anda tek parça gibi görünüyor. Boyadan sonra orada üç ayrı parça olduğunu ben bile unutabilirim.

* IMG_7612.jpg (193.92 KB, 1024x735 - Görüntüleme: 2754 kez.)

* IMG_7615.jpg (220.75 KB, 1024x699 - Görüntüleme: 2307 kez.)

* IMG_7617.jpg (218.32 KB, 1024x683 - Görüntüleme: 2574 kez.)

* IMG_7619.jpg (157.6 KB, 1024x683 - Görüntüleme: 2437 kez.)
« Son Düzenleme: Mayıs 02, 2014, 00:32:48 ÖÖ Gönderen: wizofwor » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #86 : Mayıs 02, 2014, 02:39:22 ÖÖ »

bence joystick tam olmuş, yükseltme derim.

longshaft ile normal uzunlukta olan arasında tam olarak 2 cm fark var. bu da kontrol panelin suntası/tahtası kalınlığında olduğundan. joystick'in olması gerektiği yükseklikte.

bak benim "short shaft" zippy'lerin de kontrol panele üstten monte edilmiş hali bu. gördüğün gibi senin joystick ile benim joystick'in kontrol panele olan yükseklikler aynı... bence o şekilde kalsın, ama tabii sen bilirsin...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #87 : Mayıs 02, 2014, 02:52:06 ÖÖ »

Unutmadan bir ilave: Ön panel tahminimin de ötesinde güzel oldu. Diğer taraflarda sadece kusurlu gördüğüm yerleri macunlarken, ön paneli iki kere komple macunla kaplayıp zımparaladım. Su anda tek parça gibi görünüyor. Boyadan sonra orada üç ayrı parça olduğunu ben bile unutabilirim.

farkındaysan ön tarafa ben de takılmıştım. ama gerçekten çok başarılı iş çıkartmışsın, tebrikler...

demekki bir sonraki tasarımında daha az açılı parça kullanmalısın...

bu arada seni kabinin önünde görünce kabinin ne kadar büyük olduğunu daha iyi anlıyor insan. benim bartop proje yapmama sebebim bu işte. bartop da olsa metrekare olarak kapladığı alan normal bir "upright" arcade kabinden farksız. umarım evde koyacak bir yer bulabilirsin Kahkaha

AmigaMan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #88 : Mayıs 02, 2014, 10:50:27 ÖÖ »

Yavuzg ile aynı yolda ilerliyorsun muthiş güzel işçilik az kaldı maddi kaynağı bulunca bende bir proje başlatacağım. Ellerine sağlık

Amiga ölmedi, efsane uyuyor
Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #89 : Mayıs 02, 2014, 10:53:55 ÖÖ »

Hoşuma gitti

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb