----Tamamlandı Ekleme Yapıldı, devamı aşağıda-------
Merhabalar,
Son 3-4 günümün boş zamanlarını bir arkadaşım için konsol tamiri yaparak/ yapmaya çalışarak ve Arcade kabinimden PC/PS/ps2 görüntüsü almamı sağlayacak düzenekler yapmaya çalışarak geçiriyorum ve çıldırmak üzereydim. İnternetteki her türlü devreyi yapmış ve başarısız olmuştum.
Bu sabah son bir umut Scartcadele deneyeyim dedim. TAbi dün yavuzdan bazı pinout bilgilerini almıştım.
Bu sabah yavuzun dediği gibi devreyi kurdum ve yine hüstrana uğradım. Ama Yavuz usta yanılmış olamazdı... Mutlaka benim kabinde bi sıkıntı vardı. HArness denen lanet olası kablo yumağını beynim kanayana kadar didikledikten sonra anladımki biraz alternatif bir harnessa sahipmişim. zira video ground olması gereken yerde yeller esiyordu. bende kablonun ucunu tüm groundlara değdirerek bi nokta buldum
Henüz ayarları bitirmedim ama ilk sonucu paylaşmak istedim.

Şimdi "scartcade to jamma adaptörü"mü temize çekmem gerekiyor
Devre şunlardan mamul....

biraz da kablo
--------------------------------------
Sitede bu aralar arcade adına çok güzel gelişmeler oluyor. Bu sebepten benimki biraz tırt gelebilir ama proje var projecik var dimi
Projeciğime bi bakıverin.
Projem 2 aşamada gerçekleşti.
1- PCden görüntü aktarımı.(JAMMA bağlantı noktasına zarar vermeden)
2- Orjinal Kontrolleri bozmadan PC ye arcade kontrollerinin aktarılması.
1- PCden görüntü aktarımını yavuzg nin Scartcade'ini jammaya dönüştüren bir adaptör yaparak hallettim. bu iş için elde var olan 1 adet scart çoklayıcıyı hacamat ettim(2 liralık bişey),dişi scart soketini aldım ve jamma finger board adı verilen, Jamma soketine giren bir parça kullandım.(yukarıda resmi var)
Scartcade in ilgili sinyallerini (RGB Sync Gnd) Jamma harness standartlarına göre jamma finger boarda lehimledim. İlk denemede olmadı, çünkü jammada 14 numaralı pinden çıkmasını umduğum gnd 2 den çıktı.( Groundu kesip tüm ground olabilecek yerlere değdire değdire buldum)
Ortaya çıkan zımbırtı :

Üzerinden IDE kablosu benzeri çıkan gri kablolar JAMMA daki tuşları kontrolleri aktarmak için yaptığım zımbırtıya aktarıyor.
2- Kontrollerin Aktarılması
Bu işi iyice beleşe getirmek için elimdeki kolları denemeye başladım. Maksadıma uyanın devresini kullacaktım. Dikkat ettiğim husussa Ortak groundla çalışabilen bişey olmasıydı.
Elimdeki fake Playstation kollarını denedim önce, malesef USB dönüştürücü tarafından desteklenmedikleri için onlar yattı.
Sonra devresi baya kaliteli olan ama artık yıprandığı için tuşları tutkluk yapan USB SNOPY kollarımı denedim. Aslında USB kullanmak işime gelmiyordu çünkü ilerde playstation da bağlamayı düşünüyordum kabine... O iş yattı

şimdilik...
Bu Snopy kolların güzel yanı ise ortak groundla çalışması idi... İki kola tek ground yetiyordu. Bu iyi bişeydi çünkü bazı kolların tekinde bile 2 farklı ground olabiliyor. Kabinimizde tek ground olduğundan bu tabiki işimize gelmiyor.
(kabinde ground yönünden çok süprizli bi kabin o ayrı)
2 PCB klemens grubu, 2 usb kol, bir parça tahta ve kablodan mamul aşağıdaki zımbırtıyı oluşturdum.

Fakat tek bir tuş bile çalışmadı. JAMMAdan yaptığım ölçümlerde ground var gibi olsada usb kollar bu groundu sallamıyordu. Ben de hem orjinali bozmamak için hem de pretik olsun diye timsahlar yardımıyla hem içerde irtibat kuramayan groundları birleştirdim hem de aşağıya yeni bir ground sallandırdım.
Şu anda p2 start jeton/kredi
her iki playerın A tuşları Start ve aynı zamanda A tabiki( bu mame den ayarlanıyor herhangi bir seri bağlama falan değil)
Gerisi tahmin ettiğiniz gibi

Durum sonuç olarak aşağıdaki gibi:

Gerekli finansal kaynakları denkleştirip 160in1 mvs kartuşu alana kadar bu beni idare eder.

Zaten o Yüzden Orjinalini bozmamak için kastım.