Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: donanimhaber den bir ilan  (Okunma Sayısı 14712 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
asit
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Mart 28, 2014, 03:56:01 ÖÖ »

S.a abiler donanimhaber de elamanın biri arcade parçalar satıyor fiyattan alakam  olmadığı için size danış im dedim

ATARİ MALZEMELERİ AŞAĞIDAKİ GİBİDİR...

NEO GEO MVS SLOT ALETİ YANINDA METAL SLUG OYUN KARTUŞUYLA BERABER 300 TLDİR...(SADECE SLOT MAKİNE VE OYUN KARTUŞU 300 TLDİR. POWER+JAMMA PORT+JOYSTİCK SİSTEMİ VE JETON KANALI YOKTUR)

SATILIK OYUN KARTUŞU LİSTESİ İSE AŞAĞIDADIR HEPSİNİ ALACAK ARKADAŞA TOPTAN 1000 TLYE VEREBİLİRİM...

TEK OLARAK AŞAĞIDAKİ 6 KARTUŞ ADET FİYATI 90 TLDİR.

metal slug

samurai showdown

samurai showdown 2

fatal furry

World heroes

Art of fighting

AŞAĞIDAKİ 6 KARTUŞ ADEDİ İSE 100 TLDİR...

Art of fighting 2

samurai showdown 3

world heroes 2

Top Hunter

Aero Fighters 2

Double Dragon

http://forum.donanimhaber.com/m_85974724/f_//tm.htm#85974724

Amiga 500
C64
Ps1
Ps2
Atari 2600
Sega mega drıve 2
Xbox 1
Xbox 360
Nintendo wii
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 28, 2014, 12:05:52 ÖS »

Satıcının belirlediği fiyat hakkında bir yorum yapmak istemem, herkes kendi malı hakkında istediği fiyatı belirleyebilir, serbest ekonomi...

Ancak "tecrübelerimi" sorarsan (yerli piyasadan mal almıyorum bu arada);

1-Slot Neo Geo boardların yurtdışında gideri ortalama 40-50 USD civarındadır. Tabii yabancı forumlarda biraz daha ucuza ebay'de de biraz daha pahalıya bulmka mümkün.

Kartuşların fiyatı ise oyununa göre değişiyor. Ancak ekstrem oyunları bir kenara bırakırsak, "çıplak" kartuş (yabancı forumlarda "loose cart" diye geçer) 20-40 USD civardındadır genelde.

asit
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 28, 2014, 13:18:39 ÖS »

Eywallah abi o zaman yabancı forumlara bakmak da fayda var ve bir de adam zaten  POWER+JAMMA PORT yokmuş senin kabin projen de Jamma port için anlattıklarını  görünce benim bunu bur da anlatmam imkansız gibi durdu sanki

Ebay dışında bu tur urun alabileceğim forumlar hakkında bir bilgi vere bilir misiniz acaba yabancı dilim yok denecek kadar az ama elinden geldiğin ce  yabancı dil sorununu google amca yardım ediyor

Amiga 500
C64
Ps1
Ps2
Atari 2600
Sega mega drıve 2
Xbox 1
Xbox 360
Nintendo wii
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mart 28, 2014, 13:24:47 ÖS »

Satıcının verdiği verdiği fiyatlarla Yavuz'un söylediği yurt dışı fiyatları karşılaştırınca, yurt dışıyla uğraşmamak adına biraz da pazarlık ederek alınabilir. Ama dışarıdan alışveriş yapmaya da bir şekilde başlamak lazım. Bu işlerle ilgileniyorsan iç piyasa eninde sonunda yetersiz gelecektir.

//Tekrar okuyup ne yazdığımı benim de anlamadığı fark edince düzelttim.
« Son Düzenleme: Mart 28, 2014, 13:58:41 ÖS Gönderen: wizofwor » Logged

asit
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 28, 2014, 13:30:08 ÖS »

Yabancı dil sorunum olmasa yurt dışı bana daha mantıklı geliyor 

Amiga 500
C64
Ps1
Ps2
Atari 2600
Sega mega drıve 2
Xbox 1
Xbox 360
Nintendo wii
ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Mart 28, 2014, 14:21:05 ÖS »

Bide bootleg olma sansi yuksek, forumlarda boyle bir aksi olmadikca belirtiliyor, ayrica tr de satilan oyunlarin hepsi ayni

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mart 28, 2014, 14:56:16 ÖS »

Ebay dışında bu tur urun alabileceğim forumlar hakkında bir bilgi vere bilir misiniz acaba yabancı dilim yok denecek kadar az ama elinden geldiğin ce  yabancı dil sorununu google amca yardım ediyor

@asit, yabancı forumlardaki senaryoyu şöyle düşünebilirsin; bu foruma "john" diye birisi geliyor ve ortalıkta çat pat türkçesi ile dolanıyor, lafa karışıyor Kahkaha

biz her nekadar geleneksel misafirperverliğimizle onu olumlu karşılasak da yabancı forumlarda maalesef kimse cevap bile vermez...

yabancı forumlar "bu forum" gibi dostane değildir. hele neo-geo.com, forums.arcade-museum.com (KLOV) da ters bir hareketinde anında şutlanırsın...

dolayısıyla bu konu başlığı altında şunu da belirtmiş olayım, bu forumun kıymetini bilin

Ama yine de şansımı denerim dersen;

- http://forums.arcade-museum.com/
- http://www.neo-geo.com/
- http://arcadeotaku.com/

Bir de forumlarda kimse uluslararası gönderi işine girmez, uğraşmaz. Genelde amerika içi olur gönderi. Ebay'de bile çoğu satıcı Türkiye'ye arcade board göndermez...

@ozkano'nun da belirttiği konuya da değineyim;

Forumlardan alışveriş yapmanın bir diğer iyi tarafı ise bootleg (kopya/korsan v.s.) mal açıkça belirtilir ve fiyatları da oldukça ucuzdur. Bu forumlarda "orijinal" adı altında bootleg satan kişiyi barındırmazlar...

Türkiye arcade konusunda "bootleg" cenneti durumunda diyebilirim...

asit
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mart 28, 2014, 15:12:28 ÖS »

yok abi o zaman ben en iyisi amigamla c64 imle  uğraşım  uzaktan izlemesi daha çok zevk verir

Amiga 500
C64
Ps1
Ps2
Atari 2600
Sega mega drıve 2
Xbox 1
Xbox 360
Nintendo wii
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mart 28, 2014, 15:26:12 ÖS »

yok abi o zaman ben en iyisi amigamla c64 imle  uğraşım  uzaktan izlemesi daha çok zevk verir

@asit, gözünü korkutmak için söylemedim bunları...

ilgin varsa araştırmaya devam et. ilgi ve merakın belli bir olgunluğa gelip "ben şunu istiyorum ama türkiye'de yokmuş şu forumda varmış" de, dil sorununa takılma, yardımcı oluruz

bu forumun amacı da bu zaten.

ayrıca bu retro konsol, arcade v.s. konusuna merakın sebebiyle de kendini geliştirme fırsatı da yakalayabilirsin. benim yaptığım işlere bak, ben 2-3 sene önce arcade konusunda sadece bir nostaljim ve hevesim vardı. okudum araştırdım, bulduklarımı tecrübelerimi de bu forumda "türkçe" olarak paylaşarak insanlara yardımcı olmaya çalıştım.

bu iş zaman, sabır, azim meselesi... vazgeçmek yok

Fasa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mart 29, 2014, 06:02:45 ÖÖ »

Yavuz hocam sagolsun herkezi yardimci olmaya çalişiyor okdr işinin içinde benm pcbyede el atti saolsn yeniden tesekkurler bu arada yavuz hocam bende bu konu üstüne bir soru sormak istiyorm elimde orj mvs cart var biri fatal fury bu ara para sıkıntısı yuzumden bunlari satip çoklu kartusa çevirmeyi dusunyrm bu kartin ederi nedir degcek bişeyse saticam yoksa ucız gidiyorsa saklamayi dusunyrm
« Son Düzenleme: Mart 29, 2014, 06:04:54 ÖÖ Gönderen: Adaroz » Logged
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mart 29, 2014, 17:16:05 ÖS »

... elimde orj mvs cart var biri fatal fury ...

Neo Geo kartlarının orijinal olup olmadığını ROM'ların ve PCB üzerindeki NGH numarasını neo-geo.com'daki listeden kontrol edebilirsiniz.

http://www.neo-geo.com/snk/masterlist.htm

Özellikle Türkiye'de orijinal kart bulmak zor (çoğu "convert" dediğimiz popüler olmayan oyunların kartlarını alıp popüler/pahalı oyunların korsan versiyonları haline getirilmiştir).

Zamanında bu kartların ticari değerinin binlerce dolar olduğu düşünülürse "bootleg" (korsan) piyasası oldukça aktifti...

... bu kartin ederi nedir ...

her türlü neo geo kartı, CD v.s. için piyasadaki fiyatlarına dair "ortalama önerilen" bilgiyi aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.

http://www.neo-geo.com/guides/menu.html

Ancak tabii bir malın, özellikle bu tarz retro malların, "gerçek" fiyatını onun alıcısı belirler. Alıcısı/piyasası veya ilgileneni yoksa pek bir değeri olmaz. alıcısı varsa yukarıdaki fiyatlardan bağımsız olarak satıcı ve alıcı arasında ihtiyaç ve istek dengesi çerçevesinde bir fiyat belirlenir doğal olarak...

ggurumlu
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ekim 02, 2015, 02:15:32 ÖÖ »

yavuz hocam benimde size bir sorum olacak ben yeni yapım aşamasında olan arcade kabinim için iki sistem kurmayı düşünüyorum jamma ve neo-geo mvs slot, neo-geo mvs slotu araştırdım fakat farklı versionları var örneğin mv-1b,mv-1c, mv-1fsi, mv-1fz gibi bunlar ne işe yarıyor ayrıca bütün oyun kartuşlarını çalıştıran slot hangisi hangi slotu önerirsiniz

ozgur106
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ekim 02, 2015, 08:36:44 ÖÖ »

dolar sayesinde yurt dışı fiyatlar da çok makul değil artık

Commodore ve Amiga Dergisi Oyun Yazarı.

C64 Mini, A500 Mini, Playstation Classic, Playstation 2, Playstation 5
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ekim 02, 2015, 08:44:35 ÖÖ »

yavuz hocam benimde size bir sorum olacak ben yeni yapım aşamasında olan arcade kabinim için iki sistem kurmayı düşünüyorum jamma ve neo-geo mvs slot, neo-geo mvs slotu araştırdım fakat farklı versionları var örneğin mv-1b,mv-1c, mv-1fsi, mv-1fz gibi bunlar ne işe yarıyor ayrıca bütün oyun kartuşlarını çalıştıran slot hangisi hangi slotu önerirsiniz

NeoGeo MVS slotların hepsi oyun çalıştırmak adına aynıdır. Sadece zamanla kullandıkları elektronik teknolojileri farklı. Bir de stereo ses çısı vs gibi ufak farklar var.

Ancak NeoGeo'da Unibios kullanmayı planlıyorsan BIOS çipinin soketli olan modelini tercih etmek isteyebilirsin.

http://www.hardmvs.com/html/PCBcompare.htm

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Ekim 02, 2015, 09:47:11 ÖÖ »

1 slot'lar içerisinde sanırım bir çok şeyi hazır sunan 1F modeli var. Stereo/Mono seçimi, ses ayarları, joystick portları ve ses çıkışları (yanılmıyorsam).

http://www.hardmvs.com/manuals/MV-1FserviceManual.pdf

Fotoğraf buldum....Ekliyorum.. sağ kısımda joystick portları var...sol görünmeyen kısımda ses, ön solda ses ayarları... Ama bunların hepsini öndeki Jamma portundan almak mümkün bildiğim kadarıyla (üstad burdayken boş boğazlık yapmıyayım). Nasılsa her halukarda Jammaya bulaşacak olduğumuz için 1F çok fark eder mi ondan da emin değilim (ama joystick portlarına direkt NeoGeo joystiklerini bu boardla kullanıyor olmak, kağıt üzerinde bayağ güzel geliyor insana...

« Son Düzenleme: Ekim 02, 2015, 09:55:18 ÖÖ Gönderen: LW3D » Logged

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: