Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: E-Bay'den Gelenler  (Okunma Sayısı 15033 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Temmuz 15, 2014, 17:10:51 ÖS »

@venturis, yerli satıcıları da anlayışla karşılamak lazım zira piyasada "satılık" retro mal yok. aramak, taramak, forum arkadaşlarından sorup soruşturmak dışında tabii...

o çocukken oynanmış ve uzun seneler önce ardiyeye kalmış "bir bahar temizliği ile kapıcıya verilmiş" cihazlar kalmadı artık...

cihazlar 2,3 defa el değiştirmeye başladı artık. bu da fiyatlara yansıyor haliyle...

leviathank
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Temmuz 15, 2014, 23:47:57 ÖS »

Yaklaşık 1 senedir her hafta düzenli bitpazarına gidiyorum. Bu zaman zarfında geniş yelpazede ürünle karşılaştım, karşılaştıklarımın çoğunu aldım, aldıklarımın çoğu çalıştı, çalışmayanları da ufak tamiratlarla hayata döndürdüm. Karşılaştıklarım arasında özel üretim Tiger Amiga 500, Sega 32X, Sega Nomad, beyazlık olarak sıfır ayarında ilk Macintosh, yerli üretim Atari 2600 kopya kartuşlar gibi şeyler de var. Bazı satıcıları kendine bağlamış simsarlar da var elbette. Elim boş döndüğüm de olmuştur. Ama zaten bu işin büyüsü burada. Balon fiyattan satanlara para kazandıracağıma kağıtçı çocuklar kazansın daha iyi. En kötü birkaç saat yürümüş olurum. Hepinize selamlar. Ankara'da bite gelen olursa beklerim.
Fasa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Temmuz 16, 2014, 00:52:40 ÖÖ »

Nomadmi allla alla  nasl bir bit pazari o ya izmirde hiç böyle seyler yok
Ben snes dahi bulamiyorm nasl oluyo bu iş anlasam
Fasa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Temmuz 16, 2014, 00:59:52 ÖÖ »

Bu arada hocam orda çalinti malda oluyor okdr masum degil oralar Kahkaha bende al sati sevmem ama arkadasim bir ürün satiyorsa 10 tl karida ona fazla görmem ondan alirim ticaret ayip degil bence
Aşiri kar biçilmedigi sürece sıkıntıda yok herşeye ulaşma sansimiz yok
Öldürüp eve gömücegine işine yaramiyanlari gidip bitten dahi alsa bana ufak kar koyup satmasi beni üzmez piyasa fiyati alti ise sevnr tesekkur de ederm ona bgn ucuz mal satilmasini istiyorsak bizde kendi mallarimizi ucuza koyamaliyiz bunu kabul ediyorsa herkez sıkıntı yok ama ben ucuza alirm kendim satarken o paraya kargoyami gidilir kardesss muhabeti dönerse daha çok sikayet ederiz
ronniefrown
Üye

"There is no knowledge that is not power."

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Temmuz 16, 2014, 01:54:30 ÖÖ »

Selamlar, internete erişimim bu aralar kısıtlı, anca gördüm yorumları. Öncelikle bilen biliyordur, ben Sega Master System koleksiyonu yapıyorum. Yani hedefim Master Systeme çıkmış yaklaşık 270 (Brezilya, Tectoy hariç)oyunun tamamını kutulu kitapçıklı, yırtık, kırık olmadan toplamak. Tüm konsol ve aparatları almak, birer tane kutulu sms 1 ve 2 ye sahip olmak (2 henüz yok:)) Bunun dışındaki konsol ve oyunlarda tam koleksiyon oluşturma gayretim yok.

Ben aylardır, hatta yıllardır forumlarda, malum alışveriş sitelerinde kutulu kitapçıklı, yırtık patlak olmayan bir adet sms oyunu görmedim.

Yaklaşık 3-4 ay önce diğer meşhur forumda, buraya da üye ve aktif olan bir arkadaş, 30-60 TL arası satıyordu. Kendisinden kitapçıksız Wonder Boy oyununu ve Master System 2 konsolunu aldım. Oyun geldiğinde klon Mega Drive oyun kutusu içerisindeydi ve oyunun dış cover art ı bildiğiniz mat a4 kağıdına alınmış fotokopiydi. Konsol da üç kere özellikle kendi adaptörü var değil mi? diye sormama rağmen çakma mega drive adaptörüyle ve kırık biçimde geldi. Satıcıya durumu anlattığımda "siz herhalde daha önce hiç master system oyunu görmediniz, bu oyunlar böyle olur" dedi ve adaptör için de "ben size orjinal göndericem demedim ki" diye cevap verdi. İade etmek isteyince de kargo bedelini benim ödememi istedi. 12 TL kargo ödeyip satıcı yüzünden istediğim ürünleri alamadığımı, 12 TL'de iadede kargo ödersem 24 TL ödeyip hiç bir şey almamış ve 24 TL havaya para ödemiş olacağımı söyledim ama arkadaş içine sindirdi ve mağduriyetimi gidermek adına hiç bir girişimde bulumadı. Konuyu o forumun yöneticisine özel mesajla bildirdim ve tüm yazışmalarımızı forward ettim, kendisi geçmiş olsun, ucuz atlatmışsınız dedi. Daha fazlası da elinden gelmiyordu zaten.

Ben böyle satıcılardan, sözüm ona retro camiasının içinde bilinen adamlardan, bu hareketleri gördükten sonra kusura bakmayın ama elime gıcır gıcır eksizsiz oyun gönderen elin İngilizine 4-5 pound oyun parası vermeyi çok görmüyorum. Siz bana 20-25 TL'ye eksiksiz master system oyunu gösterin, ben 20 tane hemen şimdi alırım. Bit pazarında ise şu ana kadar hiç görmedim, ki gördüğüm ne varsa burada paylaşmaya çalışıyorum.

Son bir senedir sahibindende sadece 1 adet zapper ilanı gördüm, Ankara'dan birisi satıyordu, 70'ti, 60 a düşürdü ve hemen sattı. Kargosuyla 70'e gelir ve hemen hemen 20 pound eder. Ben bu zapper'ı 9 pound artı 4 pound kargo 13 pounda aldım, arada 7 poundluk, yaklaşık 25 TL'lik fark var. Yine bitte şu ana kadar bir tane bile, bozuk bile olsa zapper görmedim.

Snes konsola ve av kabloya gelince; konsol 17 pound, kablo 2,5 pound, toplam 19.5 pound artı 7.85 kargo parası, 27.35'e (yaklaşık 100 TL) geliyor. Yaklaşık 2 ay önce sahibindenden 50 TL'ye snes konsol aldım, 13 TL kargo parası ödedim. 63'e geldi. Konsol geldiğinde fotoğrafların aksine sapsarıydı ve sol arka tarafında bir avuç içi kadar kırık vardı, kırık dediğim tamamen boş, hava boşluğu:) Satıcıyla iletişim kurmak imkansıza yakındı, iki kelimeyi bir araya getirip bir cümle kuramıyordu adam. Kablolarda 25-35 TL arası gidiyor sahibinden ve gg de. Yani diyeceğim bu da ders oldu. Böyle adamlarla uğraşacağıma tertemiz, yine elin İngilizinden:) alırım başım ağrımaz dedim. Yine bitte de bugüne kadar bir kere rastladım 150 TL idi Snes.

Özet olarak, bu fiyatlar öyle aşırı düşük fiyatlar değil, kabul ediyorum ama güzel, temiz, sorunsuz oyun ve konsollar arıyorsanız ve benim yaşadığım tecrübeleri, ki daha neler yaşanıyordur kimbilir, yaşadıysanız, bana göre göze alınabilir ve makul fiyatlar.

Sega : MS1/MS2/GG/MD1/MD2/32x/MegaCD/Saturn/Dreamcast
Fasa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Temmuz 16, 2014, 01:59:36 ÖÖ »

Bence aldiginiz fiyatlar çokda makul geldi bana bu zamana kadar nintendocu sitesinde idim çogu kişiyle hediyeleştik çogu seyi uyguna bazen bedavaya attik ama bos sega öegadrive oyun kutulari ilanima bir kişi dönmedi artik çok bulunmadiklari kesin bu arada hayirli olsn yeni ürünleriniz
ronniefrown
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Temmuz 16, 2014, 02:10:29 ÖÖ »

Mega Drive yine bir derece bulunuyor, gerçi onun da klon belası var ama Master System oyunu ya çıkmıyor ya da düşük kondisyonda yüksek fiyatlı çıkıyor. Bu arada söylemeyi unutmuşum, Türkiye'den en son Shadow of the Beast, Mustafa abiden biri kitapçıklı, 3 kutulu sms oyununu buradan 50 TL'ye almıştım ve temizdiler. Kitapçıksız ya da kutusuz olanları yedek veya oynamalık tutuyorum:)

Fasa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Temmuz 16, 2014, 02:19:32 ÖÖ »

Ben klona sukrediyorm artk Kahkaha
ronniefrown
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Temmuz 16, 2014, 02:34:39 ÖÖ »

koleksiyon peşinde değilsen klon da olur tabi, onlar bile azaldı artık. bir gün master koleksiyonumu tamamlarsam o zaman klon mega drive oyunlarının tamamını elimden çıkartıp onda da orjinal kutulu kitapçıklı (915 adetti sanırsam!)koleksiyon sevdasına düşebilirim, ömür biter bu işler bitmez:)

Fasa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Temmuz 16, 2014, 02:51:22 ÖÖ »

Öhh maşallah hocam ^^ belkş aradgim bir kaç oyuna sen kavusttrsn beni
ronniefrown
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Temmuz 16, 2014, 03:04:10 ÖÖ »

915 bendeki sayı değil, Mega Drive'a çıkmış toplam oyun sayısı:) benden klon artı orjinal silkelesen anca 55-60 mega drive oyunu çıkar:)

Fasa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Temmuz 16, 2014, 03:05:00 ÖÖ »

Ben diorm maşallah Kahkaha fazlaliklar varsa takas yapak hocam ^^
ronniefrown
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Temmuz 16, 2014, 03:10:59 ÖÖ »

olur tabi, neden olmasın. bu başlığı bulandırmamak adına aradığın oyunları pm den atarsan bayram dönüşü İzmir'e gelince elimde ne varsa yazarım, konuşuruz:)

leviathank
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Temmuz 16, 2014, 08:32:04 ÖÖ »

@ronniefrown: 3-4 ay önce bir tezgahtan Light Phaser dahil full set SMS1 ve 12 tane kutulu kitapçıklı SMS1 oyunu ile ZX Spectrum +2A aldım. Özellikle oyunların kondisyonu beni şaşırtmıştı. Eğer satıcı sıkmadıysa dediğine göre bunları tır şoförlüğü yapan birisi zamanında İtalya'dan getirmiş. Oyunların arasından oyun katalogları da çıkmıştı.

@fasa: elbette güvenilen arkadaşlardan alışveriş yapmak da gayet mantıklı bir yöntem.
redfett
Üye

Paylaş ki çoğalsın! Koleksiyon paylaşmaktır.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Temmuz 16, 2014, 13:40:50 ÖS »

Merhabalar alınan lot bence cok iyi. fiyat evet biraz yuksek belki ancak alıcı arkadaşımızın acemiliğinden değil ki tamamen bizim retrocu satıcılarda kurnazlık, nitelik nicelik hesabı yapmaksızın eBay fiyatı+kargo hesabı yaparak  -ki bu hesabı de genelde eBay'deki en alt satış seviyelerinden yapmıyorlar- bizlere yediriyorlarsa arkadaşımız gibi 5-6 sterlin fazla verip gıcır gıcır aletler alırız.
Ben cok gördüm eBayde 5 dolar etmeyen aletlerin burda 50 tlye satıldığını. Yokluk insana neler yaptırıyor evet.

Gameboy DMG-01 / Gameboy Color / Gameboy Pocket / Gameboy Advance / Gameboy Advance SP -001 /
Amiga 500 / Commodore 64 / Sega Game Gear /
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: