Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PS1 CD Okuma Sorunu  (Okunma Sayısı 5948 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
guero
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Ağustos 07, 2014, 10:11:17 ÖÖ »

Merhabalar,

Bende kalın kasa bir ps1 var. Açıldığında CD'yi  okuma başlıyor ps logo su çıkıyor ve ekran öylece kalıyor bazen oyunu bir miktar açıyor ama donuyor. Sorun kesinlikle okuyucuda gibi görünüyor. Abime gösterdim  cdyi tutan en üstteki plastikte dengesizlik var diyor. Gerçektende arada cd nin sürtünme sesi gelebiliyor. Hiç bu sorunla karşılaşan oldu mu? bir çözümü varmıdır?.

Birde çipli olduğu için kendi çektiğim cd leri takıyorum. Cd markası veya çekimine göre sorun olabilir mi?

İyi Günler.

Referans Listem (Yeni) http://sharetext.org/PG42
june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ağustos 07, 2014, 10:20:09 ÖÖ »

orijinal oyun ve bazı çekme cd'lerde ile sorun yoksa cd çekimindendir.

Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3
El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw
Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
Retroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ağustos 07, 2014, 10:20:38 ÖÖ »

1- PS1 lensleri CD(Markası) Seçmekte , Fakat Bir Ps1 lensi A marka CD yi açmıyor diye Diger PS1lerin de A markayı açmama gibi durumu yok!

2-Cd yazdırma hızının etkisi yok derler ama bence var

3-En güzel çözüm Aliex den 30TL ye sıfır lens almak hiç ugraşma!

guero
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ağustos 07, 2014, 10:25:25 ÖÖ »

orijinal oyun ve bazı çekme cd'lerde ile sorun yoksa cd çekimindendir.

Evet orjinal bir oyunla deneyeceğim bende orjinal bir cd varda hiç denemedim çizik biraz onu deyeyeim birde.

1- PS1 lensleri CD(Markası) Seçmekte , Fakat Bir Ps1 lensi A marka CD yi açmıyor diye Diger PS1lerin de A markayı açmama gibi durumu yok!

Evet hocam en düşük hızda yazıyorum onunda etkisi olabilir tabii. Orjinal bir oyun denemek şart o zaman. 30 tl iyimiş ben ebaydan baktığımda çok pahalıydı.

Saolun ikinizede teşekkür ederim. 

eiji
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ağustos 07, 2014, 10:43:09 ÖÖ »

üstad kesinlikle cd yazdırma hızının etkisi var. ps2 oyunlarında da çok yaşadım zamanında. ne hikmetse hızlı yazdırılan medyanın ömrü kısa oluyor.

guero
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ağustos 07, 2014, 10:54:22 ÖÖ »

üstad kesinlikle cd yazdırma hızının etkisi var. ps2 oyunlarında da çok yaşadım zamanında. ne hikmetse hızlı yazdırılan medyanın ömrü kısa oluyor.

Ben 8X yazdırabiliyorum en az. 4x falan lazım sanırım. Birde track cd takmıştım ondada şarkı çalıyor arada donuyordu ve sesler karışıyordu.

Retroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ağustos 07, 2014, 10:58:55 ÖÖ »

Ben 8X yazdırabiliyorum en az. 4x falan lazım sanırım. Birde track cd takmıştım ondada şarkı çalıyor arada donuyordu ve sesler karışıyordu.

o kullandıgın cd lerden kaynaklanıyor işte ,yine min 8x iyiymiş yeni nesil dandik cd lere 16x den aşagı yazamıyorsun imkanın varsa depoda kalmış etmiş eski CD paketlerinden bulabilirsen 2x-16x ibareli dört köşe olursun yoksa cd yazma programı cd nin min degerine uyar yeni nesil cdlerden tam verim alamazsın

guero
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ağustos 07, 2014, 11:02:31 ÖÖ »

o kullandıgın cd lerden kaynaklanıyor işte ,yine min 8x iyiymiş yeni nesil dandik cd lere 16x den aşagı yazamıyorsun imkanın varsa depoda kalmış etmiş eski CD paketlerinden bulabilirsen 2x-16x ibareli dört köşe olursun yoksa cd yazma programı cd nin min degerine uyar yeni nesil cdlerden tam verim alamazsın

Çok saolun hocam bilgiler için. O cdlerden bulabilirim birde öyle deneyeyim saolun

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: