Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: SSD için ip uçları  (Okunma Sayısı 4781 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ağustos 14, 2014, 17:03:34 ÖS »

Evdeki Windows laptop'un mekanik diskini SSD ile değiştiriyorum. SSD için yapılması gereken ayarları araştırdım ama bir blogda önerilen şeyleri için diğer bloglarda kesinlikle yapmayın deniyor.

* İşletim sistemini kurmadan önce BIOS'tan AHCI'ı açmak lazım. (OK)
* TRIM özelliğini mutlaka etkinleştirmek lazım, diyenler ve Windows 7'den sonra varsayılan olarak TRIM zaten etkin. Boş yere registery ile oynamayın, diyenler var. (??)
* Sistem Restore'u kapatın diyenler var. Bana saçma geldi.
* İndexlemeyi kapatın diyenler var. Bu da gereksiz göründü.
* Auto defrag'ı kapatın deniyor. Bunu yapacağım.
* Page file'ı iptal edin denmiş. Bu ilk çıkan SSD'ler için değil miydi?
* Hibernation'ı kapatın denmiş. Bu sanıyorum Windows zaten hızlı açılacak diye.
* Prefetch ve Superfetch'i iptal edin denmiş. Hibernation'la aynı sebepten olduğunu düşünüyorum.
* Windows Search Servisini iptal edin denmiş. ??

Siz olsanız bu tavsiyelere ne kadar uyardınız? Son bir soru olarak. Bu laptopta Windows 7 kuruluydu. Windows 8'e yükseltsem SSD kullanımı açısından bir faydası olur mu?

xeon83
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Ağustos 14, 2014, 17:10:30 ÖS »

bundan gerisine gerek yok. Pagefile ı kapatarak bende uçacağımı sanıyordum ama özürlü windows yinede tatamen ram i kullanmıyor. bende her zaman kapalı.

hibernation win7 de açık olsun, sistem şiştikçe yavaş açılıyor her zamanki gibi. Yalnız win8 çok farkeder ssd de. inanamazsın
ancalimon
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ağustos 14, 2014, 18:59:58 ÖS »

Benim Windows7 kurulu SSD (256GB OCZ Vertex4) ciddi anlamda yavaşladı yalnız.

My documents bağlantısını SSD dışına taşıdım. Yaptığım en radikal değişim o olmuştu çünkü çok fazla program depo olarak buraları kullanıyor. Özellikle müzik yapımında kullandığım bazı vstler.
CaiSSoN
Uzman

C64 Fan

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ağustos 14, 2014, 20:01:55 ÖS »

win8.1 pro 64bit ile, ben de bir iki birşey söyleyeyim.

pagefile bende duruyor, hiberfil.sys'yi uçurdum, özellikle yüksek makinalı ram'lerde çok güzel yer kazanıyorsunuz.

ssd defrag edilmiyor zaten, TRIM durumu var, ben bunun için 3.parti bir yazılım kullanıyorum (O&O) ve o otomatik yapıyor.

system restore hep kapalı, çünkü yer önemli benim için.

prefetch ve superfetch açık ve kapalıyken pek bir fark yok açıkçası o yüzden dokunmadım ben.

windows search evet gereksiz baya. tam olarak mac'deki spotlight gibi bir performansı asla olmadı. ben bunun yerine de 3.parti eski ama güzel bir program kullanıyorum.

bunun dışında adobe ile haşır neşir iseniz, asla media cache dosyalarını ssd'de tutmayın derim. bunun için mutlaka 2.bir hdd lazım
browser cache dosyalarını da eğer 2.bir ssd'niz varsa taşıyın, yoksa dokunmayın bile. gibi gibi gibi...

EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ağustos 15, 2014, 13:30:35 ÖS »

bendeki bir notebook üzerinde 8 gb ssd var ve eski nesil ssd olduğundan artık hücreler bitmiş, root alanı bozulduğundan diski biçimlendiremiyorum bu aşamaya gelmeden önce yavaşlama olmuştu !  masa üstü ve lattop ta ssd kullanıyorum bunlar çok daha uzun ömürlü zaten ömrü bitmeden önce teknolojiside geçmiş oluyor.

this is amiga speaking.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ağustos 15, 2014, 17:13:18 ÖS »

Evdeki Windows laptop'un mekanik diskini SSD ile değiştiriyorum. SSD için yapılması gereken ayarları araştırdım ama bir blogda önerilen şeyleri için diğer bloglarda kesinlikle yapmayın deniyor.

* TRIM özelliğini mutlaka etkinleştirmek lazım, diyenler ve Windows 7'den sonra varsayılan olarak TRIM zaten etkin. Boş yere registery ile oynamayın, diyenler var. (??)
* Sistem Restore'u kapatın diyenler var. Bana saçma geldi.
* İndexlemeyi kapatın diyenler var. Bu da gereksiz göründü.
* Auto defrag'ı kapatın deniyor. Bunu yapacağım.
* Page file'ı iptal edin denmiş. Bu ilk çıkan SSD'ler için değil miydi?
* Hibernation'ı kapatın denmiş. Bu sanıyorum Windows zaten hızlı açılacak diye.
* Prefetch ve Superfetch'i iptal edin denmiş. Hibernation'la aynı sebepten olduğunu düşünüyorum.
* Windows Search Servisini iptal edin denmiş. ??

Siz olsanız bu tavsiyelere ne kadar uyardınız? Son bir soru olarak. Bu laptopta Windows 7 kuruluydu. Windows 8'e yükseltsem SSD kullanımı açısından bir faydası olur mu?

Windows 7 kullanırken, SSD'yi ilk aldığımda bu dediklerinin hepsini gerçekleştirmiştim. Şu anda Win8 kullanıyorum ve hiçbir şeye dikkat etmiyorum. Hatta Windows 7'de 8GB RAM'in 2GB'ını RAMDISK olarak tahsis etmiştim ve TMP, browser cache'leri gibi tampon, arabellek dosyalarını bu diske yönlendirmiştim. Sonuçta yapılan bu işlemlerin hepsi, SSD'ye gereksiz yazma işlemlerinin önüne geçip ömrünü olabildiğince uzatmayı hedefliyor. Şu anda Win8 kullanıyorum ve SSD ömrü falan da umrumda olmadığı için herşeyi default ayarda kullanıyorum

Bunun dışında, bu ayarların hepsini kendi gerçekleştiren ücretsiz SSD yazılımları da mevcut.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ağustos 15, 2014, 17:15:26 ÖS »

anda Win8 kullanıyorum ve SSD ömrü falan da umrumda olmadığı için herşeyi default ayarda kullanıyorum Gülümseme

EMREZ : En mantıklısı bozulana kadar daha ne teknolojiler çıkar....

this is amiga speaking.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: