Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3 4 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: İste retro boyle bir sey  (Okunma Sayısı 30646 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
byjapan
Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Eylül 12, 2014, 19:01:19 ÖS »

Eger yuzlerde biraz tebessum yarattiysam ne mutlu keyifle okunmasi dilegiyle.

Ben biraz sansliydim bana hediye olarak Amiga 600 gelmisti kucucuk birseydi kimseye soylemezdim Amigasi olana tuhaf bakilirdi o zamanlar ancak bir gun okul cikisi dogubanka ugramistim aman Allahim birde ne goreyim gri renkli bir konsol uzerinde Super Nintendo yazisi ve ekranda oynayan Street fighter oyunu inanilmaz grafik ve ses vardi oyunda kafayi taktim bunu almam gerekliydi malesef A600'u satip bunu almistim hic unutmam birazda pismanlik olmustu icimde Amiga bambaskaydi.
devilx
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Eylül 12, 2014, 21:52:32 ÖS »

street fighter 2.5 kouryu versiyonda oyun bitirdikten sonra  birinci olursanız high score isim yerine syt yazarsanız oyun sınırsız kredi açıyordu. ne gunlerdi beee Kahkaha
tabi bu durumda atari salonunun sahibi sigorta kutusunu temizlerken yanlışlıkla elektrik gidiveriyordur muhtemelen. Kahkaha
sigorta degilde,vertical genisligini acmisti goremiyirdun ne yazdigini;)
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Eylül 12, 2014, 23:28:20 ÖS »

1 Jeton sayısına göre kaç saat daha salonda kalabileceğinin hesabını yapmaktır.
2 Jeton bitince alternatiflere sığınmaktır. (tenekeden sahte jeton yapmak, tel sokup kredi açmaktır)
3 Abi şu makine jeton yuttu demektir.
4 Street Fighter'da yenilmeye başlayınca taktik yapma lan! Demektir.
5 Cebinde Fatality lerin yazılı olduğu not defteri bulundurmaktır.
6 Ryu ile 4 lü koymaktır.
7 Ver bi hareket gösterim demektir.
8 Yenilince kol bozuktu, tuş basmnıyodu muhabbeti yapmaktır.

Daha çok var ama aklıma gelenler bunlar.

byjapan
Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Eylül 13, 2014, 00:08:18 ÖÖ »

Retro demek Punisher'i bitirmektir

Not: Punisher oyununu cok severim
mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Eylül 13, 2014, 02:59:20 ÖÖ »

Haggarla poison bacak omza yapmak
Carrier airwing i tek jetonla bitirmek
Cadillac dinazours da mustafayla araba patlamadan motorluyu  yenmek
Mortal kombat 1 jonny cage fatality de rakibin kafasini 4 kez koparmak
« Son Düzenleme: Eylül 13, 2014, 03:10:27 ÖÖ Gönderen: mesa » Logged

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
xeon83
Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : Eylül 13, 2014, 03:18:29 ÖÖ »

Mk3 ultimate ile finalde ermac ı 2. roundta saniye ile yenip tekrar baştan oynamaktır.

Bunu bende çok yapardım.  Ermac değilde seçeneklerden birinde ikililer geliyordu onun ilk adamına yapıyorduk sanki.. Sonra atarici öğrendi bunu. Hemen yanımıza gelirdi armut..

Salonda 3 ekranlı f1 arabası şeklinde içine girilip oynanan bi makina vardı. Jetonları eski 50 kuruşlardı. Paranın kendisi yani, neden bilmiyorum. Sağdan soldan 50 kuruş bulup atardım. Bunu hiç anlamadı nedense keriz. Ne pis adamdı be.  Kulakları çınlasın kulağına ..

O zamanlar ümraniyede funcity diye kocaman bi yer açılmıştı. Liseden ramazan diye bi kardeşle giderdik. Makinaların yarısı çift jetondu. İçinde bir şekilde cebindeki son jetonu atıp sonradan 2 jetonlu oldugunu farkedenlerin bıraktıkları tek kredilileri kovalardı. Belki bir saat başında dururdu. Biri geldiğinde kardeş benim içerde tek jetonum kaldı oynayacaksan bana bi jeton verde sen devam et derdi. 1 tek jeton için çevirdiği filme bak. Hey gidi ramço be.. 
byjapan
Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : Eylül 13, 2014, 12:20:24 ÖS »

Bir oyunun C64 versiyonunu alinca acaba Amiga versiyonu nasildir diye ic gecirmektir
memoryx17
Üye

Ankara'dan bir retrocu (Mehmet)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Eylül 13, 2014, 13:10:46 ÖS »

16Kb'lık Sinclair Zx Spectruma 48Kb'lık Jail Break oyununu yüklemeye çalışmak. İlk çıkan yükleme ekranındaki resme gerçek gibi yapmışlar diye sevinmek. Yükleme tamamlanmayıp hata verdiğinde dünyanın başına yıkılmasını 39 yaşına gelmene rağmen hala unutamamaktır.

3xCommodore 64, Amiga 500, Sinclair ZX Spectrum 48K, Sinclair ZX Spectrum +2, 2xAtari 800XL, Vestel MSX, 2xSEGA MD2, Amstrad CPC464
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Eylül 13, 2014, 16:44:15 ÖS »

Snow Bros'da her bölümde para yağdırmak.

eemiroglu84
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Eylül 13, 2014, 23:49:48 ÖS »

Salonda vaktin nasıl geçtiğini unutup gece yarısı dayağını hak etmektir.

Acaba benden başka yaşayan var mı bunu

byjapan
Ziyaretçi
« Yanıtla #25 : Eylül 15, 2014, 14:07:31 ÖS »

Tanidik geldimi bu goruntu sizlere ?

* tumblr_mw7cd52wMJ1rq3qu8o1_500.gif (43.34 KB, 500x402 - Görüntüleme: 1521 kez.)
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Eylül 15, 2014, 16:50:49 ÖS »

Atari 800XL de oyun yüklemeyi başlatırken ;
acaba aralık tuşuna(*) değilde, B tuşuna bassak, oyun hata vermeden yüklenir mi diye
o tuşa basıp, oyun yüklendiğinde sevinçten havalara uçup,
yüklenmeyen oyunlarda artık hep B tuşuna basmaktır.

Yine Atari 800XL de; yüklemeyi başlatıp, odaya girmeden 15 dakika dışarda bekleyip. Arada bir, içeri adım atmadan, kafayı uzatıp,  oyun yükleme hatası vermiş mi diye bakmaktır. ( Yürürken teyp sarsılmasın ve oyun hata vermesin Kahkaha )

* Aralık tuşuna basılmasının nedeni;
Atariyi hazırlayıp, ilk oyunu yükleyen büyüğün, aralık çubuğuna basması ve oyun yüklerken, o tuşa basmanın zorunlu olduğunun sanılmasıdır..
« Son Düzenleme: Eylül 15, 2014, 17:16:56 ÖS Gönderen: cdemir » Logged

byjapan
Ziyaretçi
« Yanıtla #27 : Eylül 15, 2014, 20:06:48 ÖS »

Kulaginda Walkman dinlerken Amiga da Lotus oynamaktir
Ninja Turtles da Apple'i kurtarmak icin canini ortaya koymaktir
Summer Games da sorf yapmaktir
Quickshot joystick kirmaktir
SiDtune
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Eylül 17, 2014, 14:47:00 ÖS »

Kuzenimin Snes'te Super Mario Bros 2'yi (Doki Doki Panic) bir oturuşta bitirebileceğini iddia etmesi ve sonunda onu tebrik etmem 
EmuMaster
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Eylül 17, 2014, 15:30:19 ÖS »

Double dragon 3'ün nes sürümünde start basılıyken ard arda yumruk basıp tüm bölümleri bu bug ile geçip 1 yumruk bile yemeden oyunu bitirmektir.

Prince of persia 2: the shadow and the flame'de kızıl sarayda kuş adama ölüp ruhumuzun mavi alevi alıp tüm kuş adamları diz çöktürmektir (o anda tüylerin diken diken olmasıdır.)

ps1'i (eski kasa) hayatında ilk gördüğündeki heyecan ve kalp atışındır.

Sub-zero mythologies'de sub-zero ile koşarken kafana birden sütun inince elinin ayağının kilitlenmesidir.

(90'lar)Evinde 8-bit'lik klon varken snes olan arkadaşının evine gittiğin zaman "ah ulan ah" demektir.

dos ortamında "c:\wolfenstein\wolf.exe" komutu verip o şahane göstergeler olan ekranının verdiği açılış hissi.Bölüm sonlarında iri bosslarla karşılaşıldığında 4 numaralı silahı çekip ctrl'ye basılı tutmaktır (tabiki uzaktan Kahkaha )

Atari 2600'de supermen ve yarn's revenge adlı oyunların ses efektleri yüzünden tırsıp geceleri kabus görmektir.

Klon 8-bit'te 999999999 in 1 kasette balloon fight'ı bulup 2 kişi kahkahalar atıp oynamaktır.

Goal 3'ün fırtınalı hava olan sahayı seçip şimşek çakan top ile karşı takımın kalecisini pert etmektir.

Ninja gaiden 3'ün sonuna kadar yırtınıp gelip son boss'u asla öldürememektir (aradan 17 sene sonra youtube'dan oyunun sonunu izledim )

Say say bitmez aklıma şimdilik gelenler bunlar

Sayfa: 1 [2] 3 4 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: