Her yeni Windows sürümünde olduğu gibi, 2 yıl kadar eski Windows sürümü ile idare edeceğim (XP Pro). XP Pro, gerçekten de MS'in ürettiği stabil işletim sistemlerinden biri, 1 aydan fazla kapamadığım zamanlar olmuştur, programlar kilitlense bile izolasyon oldukça iyi, genel sistem fazla etkilenmiyor.
Vmware Workstation 6 altında denemenizi öneririm (3D özelliklerini kullanamazsınız ama idare eder). XP Pro çalıştıran 1GB RAM'li, Sempron@3200 sisteminde sürünmeden çalışabiliyor Vista Home Premium (ki şu anda alacağınız en ucuz sistem bundan hızlıdır muhtemelen) ki, çalışma hızı emüle edilmiş MacOS X Tiger (x86)'dan daha iyi geldi bana.
Office 2007 ile güzel bir ikili oluşturuyor. Bunları tekbaşına kullanırsanız öksüz gibi kalırlar.
Öyle veya böyle, en geç 2008'de çoğumuz Vista kullanıyor olacak (Mathman ve Devilish'i dahil etmiyorum

). En az bir servis paketi içeren sürümünü paşalar gibi kullanır hale geleceğiz.
Bu arada, DX10, Windows Live (gamertag kullanımı) oyunları (Xbox 360 ile multiplatform oyunları karşılıklı oynayabilme vb) gibi nedenler de, Vista'yı ciddi bir oyun platformu olarak kullanan Microsoft'un, insanları XP yerine Vista'ya geçmeye zorlama stratejisi olacak. Sanırım şu ana kadarki hiçbir MS işletim sisteminden kullanıcılar XP'den olduğu kadar memnun kalmadılar ve yeni işletim sistemi ihtiyacı duymuyorlar. DX10, Windows Live vb, bakalım insanları ne kadar yönlendirecek.
Ekleme: Bu arada, Vista, Microsoft'un muhtemelen kopya olarak kullanımı en zor olan işletim sistemi olacak. Zırt pırt patch vb kurmak gerekecek güncellemeler, Windows Original Validation vb işlemler için.
NOT: Yukarıda düşük cümleler vb olabilir, kafanıza fazla takmayın