Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga GenelA500'den A1200'e gecikmiş bir transfer ve acemice sorular :)
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: A500'den A1200'e gecikmiş bir transfer ve acemice sorular :)  (Okunma Sayısı 22036 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AmigaMania
Deneyimli

Guru Meditation

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ekim 13, 2014, 16:59:09 ÖS »

20 kusür yıl sonra Amiga 500'den geçtiğimiz günlerde Amiga 1200'e terfi ettim. Cihaz şimdilik default. Ama ACA 1233/40 ve scandoubler siparişimi çok yakında vereceğim. Aletin üzerinde Gotex Floppy Emülatör vardı. İlk olarak 3.1 Kickstart taktım. Çalışır mı çalışmaz mı derken 80 GB'lık bir 2.5" notebook HDD'sini tanıtıp Workbench 3.1 sistem kurdum. Sonrasında da ADF haldeki BetterWB'yi yükledim.
Sorunum şu bir adet uygun PCMCIA adaptörüm var. 512MB'lik bir de CF kartım. Uyumluluğunu yabancı kaynaklardan kontrol ettim. Amiga 1200 BIOS ekranında CC0: görünüyor lakin ne yaptımsa alete fat95 olarak formatlanmış CF kartı gösteremedim. Fat95.lha ve CF.lha diyeceksiniz biliyorum ama eldeki bu sisteme lha'ları nasıl atabilirim?
1-Null Modem kablom var ama PC'de RS-232 port yok.
2- 2.5" HDD'yi PC'ye bağlayacak 3.5" - 2.5" çevirici kablom yok.
3- Amiga 1200'e CD-rom okuyucu takabilecek özellikte kablom da yok.
Her türlü dosya elimde mevcut ama alet bana ben alete bakıyorum.
Özetle Syntax Error Kahkaha

C= Commodore Amiga 4000D/060 RTG
C= Commodore A1200/060
hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Ekim 13, 2014, 17:03:34 ÖS »

Hiç uğraşma kur classic workbench advanced.. geç gitsin her şeyi görür..
AmigaMania
Deneyimli

Guru Meditation

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ekim 13, 2014, 17:04:37 ÖS »

Peki bu ClassicWB'yi yine adf'ye çevrilmiş halde bulma imkanım var mı?

C= Commodore A1200/060
AmigaMania
Deneyimli

Guru Meditation

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ekim 13, 2014, 17:08:02 ÖS »

Hiç uğraşma kur classic workbench advanced.. geç gitsin her şeyi görür..

C= Commodore A1200/060
hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Ekim 13, 2014, 17:18:09 ÖS »

ADF' ye gerek yok. Amiga diskini PC Winuae' ye fiziksel disk olarak tanıt. Tüm işlemleri orada tamamlayıp bitince amigaya takabilirsiniz. Youtube' da bununla ilgili güzel videolar var.
emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ekim 13, 2014, 17:42:21 ÖS »

Clasic WB dediğin workbench disketleri sanırım. Nette biraz araştır 1.0, 2.4, 3.0., 3.1 sürümlerini bulursun.

http://classicwb.abime.net/ bu adrestekileri diyorsan zaten wb disketleri olmadan bunları kurman zor.

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB

READY.
SYS(64767): EMARTI
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ekim 13, 2014, 17:43:41 ÖS »

Öncelikle aramıza hoş geldiniz. Forumda stok A500 haricindeki Amigaları kullanan gerçek Amiga kullanıcılarının artması çok güzel.

lha'ları biraz dolambaçlı bir şekilde disketle aktarmak mümkün. Detayları tam hatırlamasam da ana hatları şöyle:
1. Windows altında bir klasörü UAE'ye harddisk olarak tanıtıyoruz. Adı da share olsun.
2. Windows altında büyük boyutlu lha dosyasını HJSplit'le parçalara ayırıp share klasörüne kopyalıyoruz.
3. UEA'de bu dosyaları alıp yeni yarattığım ADF'ler içine kopyalıyoruz.
4. Bu ADF'leri GOTEK vasıtasıyla 1200'e aktarıyoru.
4. HJSplitle tekrar birleştiriyoruz.
Parçaları birleştiren Shell komutunu malesef hatırlamıyorum.

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ekim 13, 2014, 17:58:18 ÖS »

@emartı:

ClassicWB verdiğin linkteki WB paketi. Eskinden AIAB adında çok güzel bir paket vardı. AIAB sitesi ortadan kaybolduktan bir süre sonra Amikit çıktı. Amikit süper bir paket ama WinUAE merkezli ve sağlam turbo/ekran kartı yoksa klasik Amigalara kurmak pek mümkün değil. Amikit'ten sonra aynı kolaylığı klasik Amigalara saylayan ClassicWB çıktı.

Paketin amacı her şeyi tek bir dosyada hazır olarak sunmak olduğundan ADF olarak dağıtılması olayın mantığına aykırı. ADF olarak kurulum disketi var sadece. Bunun da nasıl kullanacağı sitesinde anlatılmış. Özetle önce install ADF diske yazılacak. Burada Gotek imdada yetişiyor. Sonra system.zip Amiga'nın harddiskine kopyalanıp bu şekilde kurulum yapılacak. Tabi hazır diski sökmüşken WinUAE'de de kurulum yapılabilir.

Alıntı
The ClassicWB install ADF provided must first be written back to a real Amiga disk.
Install procedure works by unzipping the file "DH0:System.zip".
The first hard drive partition must be called DH0: for the install floppy to work. I suggest using HDtoolbox found on the Workbench Install disk to name partitions. This can be done without losing any data stored on those partitions.
Creating the "System.zip" file is done in WinUAE (or other compatible emulator) and copied onto a real Amiga hard disk partition identifiable as device DH0:
« Son Düzenleme: Ekim 13, 2014, 18:00:19 ÖS Gönderen: wizofwor » Logged

emarti
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ekim 13, 2014, 18:03:51 ÖS »

20 kusür yıl sonra Amiga 500'den geçtiğimiz günlerde Amiga 1200'e terfi ettim. Cihaz şimdilik default. Ama ACA 1233/40 ve scandoubler siparişimi çok yakında vereceğim. Aletin üzerinde Gotex Floppy Emülatör vardı. İlk olarak 3.1 Kickstart taktım. Çalışır mı çalışmaz mı derken 80 GB'lık bir 2.5" notebook HDD'sini tanıtıp Workbench 3.1 sistem kurdum. Sonrasında da ADF haldeki BetterWB'yi yükledim.
Sorunum şu bir adet uygun PCMCIA adaptörüm var. 512MB'lik bir de CF kartım. Uyumluluğunu yabancı kaynaklardan kontrol ettim. Amiga 1200 BIOS ekranında CC0: görünüyor lakin ne yaptımsa alete fat95 olarak formatlanmış CF kartı gösteremedim. Fat95.lha ve CF.lha diyeceksiniz biliyorum ama eldeki bu sisteme lha'ları nasıl atabilirim?
1-Null Modem kablom var ama PC'de RS-232 port yok.
2- 2.5" HDD'yi PC'ye bağlayacak 3.5" - 2.5" çevirici kablom yok.
3- Amiga 1200'e CD-rom okuyucu takabilecek özellikte kablom da yok.
Her türlü dosya elimde mevcut ama alet bana ben alete bakıyorum.
Özetle Syntax Error Kahkaha

Bence yapman gereken şey şu. Şöyle ki:
CF IDE Adaptörün varsa CFyi amigaya harddisk olarak tanıtmak WB3.1 install disketi ile boot et ve HDTools tan ayarları yap sonra. CF'yi çıkart Winuae'de harddisk olarak tanıt. Bütün dosya transferlerini CF'ye yap. Sonra Amigaya aktar hatta adf'leri direkt diskete yazdır. fat95 ve cf ile ilgili lhalarıda rahatlıkla aktarıp kurabilirsin. Geçen hafta bunlarla uğraştım.

Null modem kablosu işkencedir. 2.5 HDten ziyade sessiz bir A1200 için CF HDD tercih ederim. PCMCIA slotu tanıtabilirsen hayat güzel.

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB

READY.
emarti
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Ekim 13, 2014, 18:07:15 ÖS »

@emartı:

ClassicWB verdiğin linkteki WB paketi. Eskinden AIAB adında çok güzel bir paket vardı. AIAB sitesi ortadan kaybolduktan bir süre sonra Amikit çıktı. Amikit süper bir paket ama WinUAE merkezli ve sağlam turbo/ekran kartı yoksa klasik Amigalara kurmak pek mümkün değil. Amikit'ten sonra aynı kolaylığı klasik Amigalara saylayan ClassicWB çıktı.

Paketin amacı her şeyi tek bir dosyada hazır olarak sunmak olduğundan ADF olarak dağıtılması olayın mantığına aykırı. ADF olarak kurulum disketi var sadece. Bunun da nasıl kullanacağı sitesinde anlatılmış. Özetle önce install ADF diske yazılacak. Burada Gotek imdada yetişiyor. Sonra system.zip Amiga'nın harddiskine kopyalanıp bu şekilde kurulum yapılacak. Tabi hazır diski sökmüşken WinUAE'de de kurulum yapılabilir.

Alıntı
The ClassicWB install ADF provided must first be written back to a real Amiga disk.
Install procedure works by unzipping the file "DH0:System.zip".
The first hard drive partition must be called DH0: for the install floppy to work. I suggest using HDtoolbox found on the Workbench Install disk to name partitions. This can be done without losing any data stored on those partitions.
Creating the "System.zip" file is done in WinUAE (or other compatible emulator) and copied onto a real Amiga hard disk partition identifiable as device DH0:

AIAB'yi biliyordum önceden diğerlerinden haberim yok. Bir sitede system.zip olayı ile ilgili aktarma okumuştum

Yani bu ClassicWB olayı farklı birşey mi?

READY.
AmigaMania
Deneyimli

Guru Meditation

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Ekim 13, 2014, 20:57:49 ÖS »

Öncelikle aramıza hoş geldiniz. Forumda stok A500 haricindeki Amigaları kullanan gerçek Amiga kullanıcılarının artması çok güzel.

lha'ları biraz dolambaçlı bir şekilde disketle aktarmak mümkün. Detayları tam hatırlamasam da ana hatları şöyle:
1. Windows altında bir klasörü UAE'ye harddisk olarak tanıtıyoruz. Adı da share olsun.
2. Windows altında büyük boyutlu lha dosyasını HJSplit'le parçalara ayırıp share klasörüne kopyalıyoruz.
3. UEA'de bu dosyaları alıp yeni yarattığım ADF'ler içine kopyalıyoruz.
4. Bu ADF'leri GOTEK vasıtasıyla 1200'e aktarıyoru.
4. HJSplitle tekrar birleştiriyoruz.
Parçaları birleştiren Shell komutunu malesef hatırlamıyorum.

Çok teşekkür ederim aynı frekanstan dostlarla bir arada olmak güzel. Ki, Amigacı dayanışmasının ölmediğine mesajımın altına yığılan öneri ve yöntem mesajlarıyla da bir kez daha görmüş oldum. Sağolun arkadaşlar...

C= Commodore A1200/060
AmigaMania
Deneyimli

Guru Meditation

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Ekim 13, 2014, 21:21:47 ÖS »

Clasic WB dediğin workbench disketleri sanırım. Nette biraz araştır 1.0, 2.4, 3.0., 3.1 sürümlerini bulursun.

http://classicwb.abime.net/ bu adrestekileri diyorsan zaten wb disketleri olmadan bunları kurman zor.

Hayır hocam Wizofwor arkadaşın söylediği ClassicWB normal Workbench'ten farklı gönüllü geliştiriciler tarafından yazılmış bir WB, Yani öyle biliyorum.

C= Commodore A1200/060
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Ekim 13, 2014, 21:27:10 ÖS »

İkinizin de haklı olduğu yerler var. ClassicWB paketleri Scalos üzerine kurulmuş özel Workbench paketleridir. Yine de kurulum için WB30/WB31 ve Install disketlerini gerektiriyor.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
AmigaMania
Deneyimli

Guru Meditation

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Ekim 13, 2014, 21:30:24 ÖS »

İkinizin de haklı olduğu yerler var. ClassicWB paketleri Scalos üzerine kurulmuş özel Workbench paketleridir. Yine de kurulum için WB30/WB31 ve Install disketlerini gerektiriyor.
Şu System.zip'i DH0:'a aktarma işi gözümde büyüyor onu bir çözsem ClassicWB işi tamamdır aslında

C= Commodore A1200/060
AmigaMania
Deneyimli

Guru Meditation

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Ekim 13, 2014, 21:53:55 ÖS »

Peki arkadaşlar ben bu PCMCIA CF kartı, EasyADF kitiyle birlikte verilen ADAPCMCFL disketi ile tanıtamaz mıyım? Tanıtabilirsem ADAPCMCFL.ADF dosyasını nereden bulurum yahut bir link verebilecek var mı?

C= Commodore A1200/060
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: