Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga 600 e booter  (Okunma Sayısı 5995 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 29, 2014, 19:08:48 ÖS »

geçenlerde iş yerimdeki amiga 500 e booter takmıştım güzel de olmuştu ancak evde canım çekince amiga oyunu oynadığım amiga 600 üme bağlı daha önceden yaptığım sd card reader dan bir türlü boot ettiremiyordum ama ettirmek istiyordum çünkü 15300 disketlik bir arşiv 32gb sd kartta yatıyor ve bunun listesi numaralandılırmış düzenli bir liste halinde kağıda basılı duruyordu amiga 600 de boot menu açıp df1 den boot ettirsemde %90 oyun amiga 600 kaynaklı olarak çalışmıyordu bende forumda konu açıp fikir arardım http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=9059.msg94136#new ( merak edenler bakabilir ) sağolsun özay ın verdiği fikri uyguladım
Resimlerde benim amiga 600 üm görünüyor

amiga 600 az yer kaplaması açısından tercihim olan ancak çokta elzem olmayan bir seçim diyebilirim üzerinde gördüğünüz siyah şeyde card reader 15300 disketlik arşiv de üzerinde takılı ( ah ah bu sitem bi 20 sene önce bende olucaktıki köşeyi dönerdim artık herhalde )

arkadan görünüşü görüldüğü üzere kasanın dışına çıkan bir flopy kablosu ile çalışmakta

bu resimdede amiga 600 ümün içi görünmekte sol aşağıda beyaz paketli duran şey kick start seçici tabi orjinali bu şekilde değildi amiga 600 ün içine sığmayınca kesip biçip kablo ilave edip görüldüğü şekilde ancak sığdı içine

hedefimdeki cia 8520 çip görünüyor resimde amacım booter takmak

çipi söküyorum

hedef noktanın yakından çekimi

kablo lehimleyip soğuk likitle kablo kopmasın diye sabitliyorum

Çipede kablo takıp çipide yerine takıyorum deniyorum vede booter çalışmıyor neden çalışmadığını anlamıyorum vardır bi sebebi diyip amiga 600 ü çalışır halde bırakıp kapatıyorum ancak booter ihtiyacım bitmiyor hala lazım

bir konu açıp yardım istiyorum elbet birileri bi şeyler bilir diye düşünüyorum http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=9059.msg94136#new ve evet birileri bi şey biliyor en azından araştırıp hatamı bulup bana söylüyor özay sağolsun benim kafama dank ediyor kendimede kızıyorum ya diyorum neden araştırmadan badoslama daldım diye sebebi belli aslında amiga 500 e booter takmadaki başarıma güveniyorum 2 side 8520 aynıdır diye düşünüyordum ama değilmiş neyse sonuçta neden amiga 600 e taktığım booter çalışmadı diye öğrenmiş oluyorum  bi ara uygulayıp denerim derken sabah aklıma düştü bi deniyim şunu diye

Amiga 600 ü tekrar amaliyat masasına yatırıyorum ve çipini tekrar söküyorum

ancak resimdede göründüğü üzere bir önceki işlemde hatalı yaptığımdan yanlış bacaklar kesik durumda çalışmayan bir amiga 600 boardım var ondan bir çip söküyorum inşallah çalışır diyorum keza çipi söktüğüm board bozuk ve çipin durumu bilinmiyor

ayakları sağlam olan çipin ayaklarını açıyorum

ayakları kısaltıyorum geri yerine takınca sorun çıkmasın temas etmesin diye

devreye kablo takıyorum

çipi takınca bir birlerine değmesinler diye kağıt bantla kapatıyorum kabloladığım yerleri

çipi yerine takıyorum ve lehimliyorum

lehimlendikten sonraki görüntü bu parlayan şeyler flux Kabloları lehimledim ama deniyorum ve yine çalışmıyor gır ve tüh herhalde diğer makinadan söktüğüm çip bozuk çıktı görüntü geliyor ama her 2 sürücüde yükleme yapmıyor hım ozaman diyorum şunu söküp tekrar eskisini takıp uğraşıyıom diye düşünürken nasılsa çalışmadı şunu birde sıcak hava ile yerine iyice oturtıyım diyorum ve sıcak hava ile çipi ısıtıp yerine daha güzel oturtuyorum ancak bu seferde sıcak dolayı kablolar zarar görüyor ve kabloları yerinden çıkartıyorum

tekrar kabloları lehimlemek gerekiyor ve lehimliyorum ancak baya bir zor lehimliyorum 4 tane teli lehimlemek için 1-2 saat tahminen uğraşıyorum sebebi ise çok dar bir yerde açısı kötü gibi sebebler ancak bir şekilde lehimlemeyi becerebiliyorum

tabi dükkanda swich kalmamış üstüne birde gidip swich alıp geliyorum resimde sevgili swich imiz

flash fena bir açıyla patlamış resim berbat çıkmış neyse bir kaç teli lehimliyorum

Genel bir görünüm

Telleri yerine lehimliyorum deniyorum vede mutlu son çalışıyor içimden sevindirik oluyorum çalıştığı için sonra yerine montajlıyorum

yerine taktıktan sonra tekrar deniyorum çalışmıyor hım ölçüyorum nakıyorum takarken swich bozulmuş swichi söküp içine bakıyorum tamir edip tekrar yerine takıyorum

deniyorum vede çalışıyor

bunlarda amiga 600 den görüntüler

sağdaki swich kick start seçici soldaki botter

ve nihayet mutlu son ben sahşım adına çok beğendim gayette güzel çalışıyor okuduğunuz için teşşekür ederim.
« Son Düzenleme: Ekim 30, 2014, 19:20:03 ÖS Gönderen: ibo1973 » Logged
wolfiem
Deneyimli

May the source be with you!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ekim 29, 2014, 19:25:11 ÖS »

Elinize sağlık. Güzel bir çalışma olmuş.

Benim gibi konuyla ilgili yeterli bilgiye sahip olmayan ama merak eden kişiler için yaptığınız işin ayrıntılarını anlatabilirseniz sevinirim. Aklıma takılan bir kaç soru şöyle;

1. CIA çipi tam olarak ne işe yarıyor?
2. Neden iki bacağını kesmeniz gerekiyor?
3. Booter nasıl DF0/DF1 arasında switch yapabiliyor?
4. Bu işemi CIA chip'in yazılımını edit ederek yapma şansı yok mu? Mutlaka kesip biçmek mi gerekiyor

Commodore & Amiga & Amstrad & Retro Macintosh Fan
k2.bbs.tr - Çok yakında!
g 600
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ekim 29, 2014, 19:34:47 ÖS »

eline sağlık ibo, biraz uğraştın ama mutlu sona ulaştın, tebrikler 
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ekim 29, 2014, 19:43:55 ÖS »

Benim gibi konuyla ilgili yeterli bilgiye sahip olmayan ama merak eden kişiler için yaptığınız işin ayrıntılarını anlatabilirseniz sevinirim. Aklıma takılan bir kaç soru şöyle;

4. Bu işemi CIA chip'in yazılımını edit ederek yapma şansı yok mu? Mutlaka kesip biçmek mi gerekiyor

1- cia çipi bildiğim kadarı ile cevap veriyorum yanlış yada eksik olabilir
disket sürücüyü ve portlardan birini kontrol eder başka işleri varsada tam olarak bilemiyorum.
2- bacak uzun olursa kısa devre yani istenmeyen yerlere temas etme riski artıyor normal değmesi gereken yere değmemesi lazım

3- botter aslında SEL0 ve SEL1 sinyallerinin yerini değiştiriyor ve df1 i 0 df0 ı 1 gibi gösteriyor yani sinyal ayaklarını çarprazlıyor.

4 bildiğim kadarı ile malesef yok keşke olsaydı .
« Son Düzenleme: Ekim 29, 2014, 19:45:35 ÖS Gönderen: ibo1973 » Logged
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ekim 29, 2014, 19:44:25 ÖS »

eline sağlık ibo, biraz uğraştın ama mutlu sona ulaştın, tebrikler 

sağol evet uğraştım biraz ama değdi bence
wolfiem
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ekim 29, 2014, 19:56:30 ÖS »

disket sürücüyü ve portlardan birini kontrol eder başka işleri varsada tam olarak bilemiyorum.
2- bacak uzun olursa kısa devre yani istenmeyen yerlere temas etme riski artıyor normal değmesi gereken yere değmemesi lazım

3- botter aslında SEL0 ve SEL1 sinyallerinin yerini değiştiriyor ve df1 i 0 df0 ı 1 gibi gösteriyor yani sinyal ayaklarını çarprazlıyor.

Bilgilendirme için teşekkürler. Keyifli oyunlar diliyorum

k2.bbs.tr - Çok yakında!
wolfiem
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ekim 29, 2014, 19:59:50 ÖS »

evde canım çekince amiga oyunu oynadığım amiga 600 üme bağlı daha önceden yaptığım sd card reader dan

Bu arada, fotodaki SD kart reader ile ilgili forumda resimli bir anlatımınız oldu mu? Arama ile ulaşamadım da.

k2.bbs.tr - Çok yakında!
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ekim 29, 2014, 20:18:35 ÖS »

evde canım çekince amiga oyunu oynadığım amiga 600 üme bağlı daha önceden yaptığım sd card reader dan

Bu arada, fotodaki SD kart reader ile ilgili forumda resimli bir anlatımınız oldu mu? Arama ile ulaşamadım da.
yok resimdeki ile ilgili bir anlatımım yok ancak benzeri var burda http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=9018.0 eğer kendin yapmak istiyorsan onula ilgili de bir anlatımım yok ancak devre şemaşını çizmiştim oda mevcut forumda http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=8064.0

Bilgilendirme için teşekkürler. Keyifli oyunlar diliyorum

sağol
« Son Düzenleme: Ekim 29, 2014, 20:20:14 ÖS Gönderen: ibo1973 » Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: