Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetIstanbul'da veya Online Satış Yapan Elektronik Malzeme Dükkanı Tavsiyesi
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Istanbul'da veya Online Satış Yapan Elektronik Malzeme Dükkanı Tavsiyesi  (Okunma Sayısı 15146 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
wolfiem
Deneyimli

May the source be with you!

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 03, 2014, 23:23:28 ÖS »

Eski tip DIN (8 pin, 5 pin vs) soketler, 2.5mm, 3.5mm audio jakler, jumper, kablo vs. gibi malzemeleri uygun fiyatla bulabileceğim yerler konusunda tavsiyelerinizi rica ediyorum.
« Son Düzenleme: Kasım 03, 2014, 23:31:44 ÖS Gönderen: wolfiem » Logged

Commodore & Amiga & Amstrad & Retro Macintosh Fan
k2.bbs.tr - Çok yakında!
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Kasım 04, 2014, 00:40:56 ÖÖ »

8 pinli olanı Karaköyde yahut sağda solda önüne denk gelen elektronikçilerde epey araştırman lazım. Müzik malzemeleri satan yerlerde de olabilir zira Atari ST'de ve bazı midi klavyelerde de kullanılıyormuş.

Ya da alibaba'dan alabilirsin. Bilmiyorum gümrüğe takılır mı takılmaz mı.

Minimum 100 tane alabiliyorsun, tane fiyatı 50 kuruş - 1 tl aralığına düşüyor.
http://www.alibaba.com/product-detail/2013-Brand-New-Nickel-Plated-DIN_920032253.html

Diğer bahsettiklerini Karaköyde Selanik pasajında bulabilirsin. 5'li din'de kolay bulunamayabilir ancak 8'li kadar zor olmaz.

ps: Bu arada ileri düzeyde lehim becerin yoksa 8'li din olayına hiç girme derim. En az 4-5 tanesini hacamat etmişliğim var, lehimlenmesi epey zor.
« Son Düzenleme: Kasım 04, 2014, 00:43:01 ÖÖ Gönderen: I_R_on » Logged

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
wolfiem
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 04, 2014, 01:29:50 ÖÖ »

8 pinli olanı Karaköyde yahut sağda solda önüne denk gelen elektronikçilerde epey araştırman lazım. Müzik malzemeleri satan yerlerde de olabilir zira Atari ST'de ve bazı midi klavyelerde de kullanılıyormuş.

Ya da alibaba'dan alabilirsin. Bilmiyorum gümrüğe takılır mı takılmaz mı.

Minimum 100 tane alabiliyorsun, tane fiyatı 50 kuruş - 1 tl aralığına düşüyor.
http://www.alibaba.com/product-detail/2013-Brand-New-Nickel-Plated-DIN_920032253.html

Diğer bahsettiklerini Karaköyde Selanik pasajında bulabilirsin. 5'li din'de kolay bulunamayabilir ancak 8'li kadar zor olmaz.

ps: Bu arada ileri düzeyde lehim becerin yoksa 8'li din olayına hiç girme derim. En az 4-5 tanesini hacamat etmişliğim var, lehimlenmesi epey zor.

Bilgiler için çok teşekkürler. Aliexpress'te de buldum 8 pin. Türkiye'de bulamazsam oradan getirteceğim ama bayağı beklemek gerekiyor malum.

http://www.aliexpress.com/item/10-Pcs-8-Pin-DIN-Plug-Connector-with-Plastic-Handle-Soldering-DIY/1890545686.html

Henüz başlangıç düzeyinde lehimleme becerim Ama DIN konnektörlere girişmeden önce bolca antreman yapmayı düşünüyorum. Maksat eğlence değil mi zaten

Bir de forumda DIN lehimlemek için işin püf noktasının erkek ve dişi konnektörü birleştirip yapmak olduğunu okumuştum. Yaparken o tekniği kullanmayı düşünüyorum.

Bu arada eski tip DIN konnektörlerinin kaç çeşidi var? 5 pin ve 8 pin dışında var mı acaba?

k2.bbs.tr - Çok yakında!
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Kasım 04, 2014, 05:52:26 ÖÖ »

DIN6 jakı, Istanbul Karaköy'de Büyük Balıklı Han'da yer alan Uğurcan elektronikten bulabilirsiniz. Diğerleri içinde bakmakta fayda var.

kaynak: http://commodore.gen.tr/sss/entry/Commodore_C1541-II_1581_Disket_surucu_icin_adaptor_nasil_yaparim__Kablo_nerden_bulurum__6.html

kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Kasım 04, 2014, 07:38:33 ÖÖ »

Ben geçen sene C64 için tv kablosu yapmıştım o zaman kadıköy yazıcıoğlu iş hanından sıkıntısız bulmuştum yurtdışına gerek yok istanbulda biraz araştırmayla bulunan bir şey

Karaköy selanik pasajı giriş katın bir alt katı orada bir elektronikçi var yaşlı bir amca elinde her şey bulunuyor olmayanıda getirtebiliyor oraya bakabilirsin
« Son Düzenleme: Kasım 04, 2014, 07:41:09 ÖÖ Gönderen: kirkoryan » Logged
wolfiem
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Kasım 04, 2014, 09:28:23 ÖÖ »

DIN6 jakı, Istanbul Karaköy'de Büyük Balıklı Han'da yer alan Uğurcan elektronikten bulabilirsiniz. Diğerleri içinde bakmakta fayda var.

kaynak: http://commodore.gen.tr/sss/entry/Commodore_C1541-II_1581_Disket_surucu_icin_adaptor_nasil_yaparim__Kablo_nerden_bulurum__6.html

Bilgi için teşekkürler. Anadolu yakasında oturduğum için önce Kadıköy alternatifini deneyeceğim

Ben geçen sene C64 için tv kablosu yapmıştım o zaman kadıköy yazıcıoğlu iş hanından sıkıntısız bulmuştum yurtdışına gerek yok istanbulda biraz araştırmayla bulunan bir şey

Karaköy selanik pasajı giriş katın bir alt katı orada bir elektronikçi var yaşlı bir amca elinde her şey bulunuyor olmayanıda getirtebiliyor oraya bakabilirsin

Teşekkürler. Şansımı yazıcıoğlunda bir deneyeyim bugün. Olmadı vapura atlar Karaköy'e geçerim.

k2.bbs.tr - Çok yakında!
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Kasım 04, 2014, 12:44:32 ÖS »

Buraları da inceleyebilirsin.
http://retrojen.org/pano/index.php?board=19.0

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Kasım 04, 2014, 13:13:50 ÖS »

Wolfiem Karaköydeyim ben, haber verirsen beraber gidebiliriz.

wolfiem
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Kasım 04, 2014, 13:25:46 ÖS »

Wolfiem Karaköydeyim ben, haber verirsen beraber gidebiliriz.

Benim program değişti maalesef bugün gidemiyorum Ama siz o taraflara gidecekseniz 5-6-8 PIN DIN connector bulunuyor mu diye bakabilirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler.

k2.bbs.tr - Çok yakında!
wolfiem
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Kasım 04, 2014, 13:26:15 ÖS »

Buraları da inceleyebilirsin.
http://retrojen.org/pano/index.php?board=19.0

Teşekkürler

k2.bbs.tr - Çok yakında!
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Kasım 04, 2014, 20:58:48 ÖS »

Bilgiler için çok teşekkürler. Aliexpress'te de buldum 8 pin. Türkiye'de bulamazsam oradan getirteceğim ama bayağı beklemek gerekiyor malum.

http://www.aliexpress.com/item/10-Pcs-8-Pin-DIN-Plug-Connector-with-Plastic-Handle-Soldering-DIY/1890545686.html

Henüz başlangıç düzeyinde lehimleme becerim Ama DIN konnektörlere girişmeden önce bolca antreman yapmayı düşünüyorum. Maksat eğlence değil mi zaten

Bir de forumda DIN lehimlemek için işin püf noktasının erkek ve dişi konnektörü birleştirip yapmak olduğunu okumuştum. Yaparken o tekniği kullanmayı düşünüyorum.

Bu arada eski tip DIN konnektörlerinin kaç çeşidi var? 5 pin ve 8 pin dışında var mı acaba?

Erkek ve dişi konektörü birleştirmek nasıl olacak anlamadım Dişi olan kısım Commodore'un arka tarafında (Commodore için kullanacaksan tabii). Tahayyül edemedim nasıl olacak.

Abim bana bir X1541 kablosu yapmıştı zamanında, lehimleme taktiği din plug'daki oyuk iğnelerin içine lehim eritmek, sonra kabloyu döktüğü lehimin üstüne koyup havya ile ısıtmak şeklinde idi diye hatırlıyorum. Yanlış hatırlıyor da olabilir. Seri kablo için de kabloyu lehimleme tekniğini kullanıyordu.

Commodore'da seri interface için 6 pin (iki değişik yerleşimde olanı var bunun), video için 8 pin, power için ise 7 pin kullanılıyor.

Başka cihazlarda da başka tip'te din connector'ler mevcut.

Bir kısmına şuradan bakabilirsin : http://en.wikipedia.org/wiki/DIN_connector

Seri

Power

Video

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
wolfiem
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Kasım 04, 2014, 23:40:00 ÖS »

Erkek ve dişi konektörü birleştirmek nasıl olacak anlamadım Dişi olan kısım Commodore'un arka tarafında (Commodore için kullanacaksan tabii). Tahayyül edemedim nasıl olacak.

Abim bana bir X1541 kablosu yapmıştı zamanında, lehimleme taktiği din plug'daki oyuk iğnelerin içine lehim eritmek, sonra kabloyu döktüğü lehimin üstüne koyup havya ile ısıtmak şeklinde idi diye hatırlıyorum. Yanlış hatırlıyor da olabilir. Seri kablo için de kabloyu lehimleme tekniğini kullanıyordu.

Commodore'da seri interface için 6 pin (iki değişik yerleşimde olanı var bunun), video için 8 pin, power için ise 7 pin kullanılıyor.

Başka cihazlarda da başka tip'te din connector'ler mevcut.

Bir kısmına şuradan bakabilirsin : http://en.wikipedia.org/wiki/DIN_connector

Seri

Power

Video

Her birinin dişisinden de alarak pinleri dişi konnektöre takıp yapmayı planlıyordum. Ama dediğiniz gibi yapılıyorsa tabi ki bu plan suya düşüyor

Benim ki denize atlayıp çırpınarak yüzmeyi öğrenmek şeklinde olacak biraz sanırım

İlk hedefim Amstrad 6128 için dataset kablosu yapmak 5 pin DIN konnektör kullanıyor.

DIN konnektör lehimleme işine girişmeden önce biraz daha araştırma yapmam gerektiğini de farkettim şimdi Kahkaha DIN'ler hakkında bilgiler için teşekkür ederim.

k2.bbs.tr - Çok yakında!
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Kasım 05, 2014, 00:26:08 ÖÖ »

Her birinin dişisinden de alarak pinleri dişi konnektöre takıp yapmayı planlıyordum. Ama dediğiniz gibi yapılıyorsa tabi ki bu plan suya düşüyor

Benim ki denize atlayıp çırpınarak yüzmeyi öğrenmek şeklinde olacak biraz sanırım

İlk hedefim Amstrad 6128 için dataset kablosu yapmak 5 pin DIN konnektör kullanıyor.

DIN konnektör lehimleme işine girişmeden önce biraz daha araştırma yapmam gerektiğini de farkettim şimdi Kahkaha DIN'ler hakkında bilgiler için teşekkür ederim.

Bahsettiğin yöntem din konnektörün pin'lerinin sabitlendiği plastik üzerinde yamulmalarını engellemek içinmiş. Mantıklı uygulanabilir yardımcı bir yöntem.

Lehim konusunda berbatım, ben de ufaktan başlamak istiyorum pratiğe. Elektronik okumuş bir arkadaştan yardım alacağım.

twitter | blog
wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Kasım 14, 2014, 13:43:37 ÖS »

Wolfiem, öğlen arasında Selanik Pasajı'na gidip istediğin soketleri sordum. Amacım bulabilirsem biri sana biri da bana (kenarda dursun) olmak üzere ikişer tane almaktı. Sadece ilk katta bulunan Ö. adlı dükkanda varmış. Bu vesileyle dükkanın sahibini neden sevmediği de tekrar hatırlamış oldum. Uçuk bir fiyat verdiği için (tanesi 10TL) sadece birer tane alabildim. Resimde görüldüğü gibi soketlerin kalitesi bayağı iyi. Fiyat bu yüzden diye düşünebilirsin ama alttaki edge konnektöre de 12 TL verdim

İstersen bu ikisini sana verebilirim. İstemezsen bende kalabilir. Eğer Aliexpress'den alacaksan da orada çok daha uygun fiyatlı 30'lu paketler var. İçinden 5'er tanesine talip olurum.

* IMG_0334.jpg (95.39 KB, 1024x768 - Görüntüleme: 1378 kez.)

wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Kasım 14, 2014, 13:48:58 ÖS »

Ayrıca ufak bir not, bu DIN soketler DSUB'lar gibi milimetrik şeyler değil. Sonradan üzerinde oynama yapmaya çok musait şeyler.

Örneğin C64 Video portu 8 pin ancak bunların ikisi boşta. 8 pin olmasının sebebi oraya yanlışlıkla adaptörü takılmasına engel olmak. Geçen sene aldığım 8 pin jack yerine oturmayınca, fazlalık pinleri dremelle keserek iptal etmiştim. Havya ile ısıtarak pin iptal edenler de var. Bunu 6 pinli DIN alıp 5'liye çevirebilirsin diye söylüyorum.

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: